Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 485739 пати)

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #2145 на: 13 Јули 2018, 14:23:14 pm »
Лец агрии ту дисагрии...

Гарантирам дека на 55-ка од 3 метра ќе ја вртиш главата со 100 на саат и ќе ги бркаш деталите по ќошевите на телевизорот. Ќе се замориш сигурно.

Ај уште еднаш. ГАРАНТИРАМ !

Сменето е времето Пирате. И те како, 55ка е таман. Особено ако е со 4К.

ЛГ имам луѓе во сервис. И тие самите се жалат дека последниве месеци им доаѓаат 5 пати повеќе луѓе од порано и тоа во рок од 3 месеци откaко ги купиле.
Самите тие велат. Ние иако работиме во Нептун, никогаш не би земале LG. Порано да, биле навистина добри со исклучоци, но сега се многу опаднати со квалитетот.

Само Сони, Самсунг и Филипс(андроид моделите се ептен јаки)

Лг по овие кажувања на луѓе во сервис дека глава не можат да кренат од проблеми , не би ни помислил да земам. Попрво Грундиг ,Љуарт, Hitachi би земал.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
« Одговори #2146 на: 13 Јули 2018, 14:40:45 pm »
Лец агрии ту дисагрии...

Гарантирам дека на 55-ка од 3 метра ќе ја вртиш главата со 100 на саат и ќе ги бркаш деталите по ќошевите на телевизорот. Ќе се замориш сигурно.

Нема. :)

Може кладба да туриме дека нема? :) На моите им избрав 55-ка. Ни глава вртење ни ништо. Јас 50ка гледам од тоа растојание, Би сакал 65-ка...

Неретко имам прилика да гледам содржини на проектор со 1080p резолуција, на платно со дијагонала 92" (~2.3 метри), од растојание од 3.2 метри. Би требало да е неизводливо според конвенционалната мудрост, но...

Излегува дека препорачана далечина за потполно задоволување на THX стандардот е 9.4 стапки, односно ~2.86 метри.

Треба уште поблиску да седнам. :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #2147 на: 13 Јули 2018, 15:08:46 pm »

Лец агрии ту дисагрии...

Сменето е времето Пирате. И те како, 55ка е таман. Особено ако е со 4К.

ЛГ имам луѓе во сервис. И тие самите се жалат дека последниве месеци им доаѓаат 5 пати повеќе луѓе од порано и тоа во рок од 3 месеци откaко ги купиле.
Самите тие велат. Ние иако работиме во Нептун, никогаш не би земале LG. Порано да, биле навистина добри со исклучоци, но сега се многу опаднати со квалитетот.

Само Сони, Самсунг и Филипс(андроид моделите се ептен јаки)

Интересно.
Забележав дека некои ЛГ ептен често се даваат на јаки акциски цени. Се посомневав дека може да има нешто.

Но, исто имам слушано лоши муабети за Самсунг а и Сонито на братучед киксна...

Филипсот едно време имаше слаби машини за потребните програмчиња внатре. Сега гледам дека се доста скапи и ретко се на акција и пониските класи држат цена.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #2148 на: 13 Јули 2018, 15:14:31 pm »

Лг по овие кажувања на луѓе во сервис дека глава не можат да кренат од проблеми , не би ни помислил да земам. Попрво Грундиг ,Љуарт, Hitachi би земал.
За тоа и спомнав.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8525
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2149 на: 13 Јули 2018, 15:25:45 pm »
Ја од околу 4 метри гледам 55ка. Мислев голем ке биде. 100ка би земал без око да ми трепне ако ги имам парите...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #2150 на: 13 Јули 2018, 16:11:36 pm »
Прво телефоните срање им беа сега и телевизорите, штета.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #2151 на: 13 Јули 2018, 19:19:10 pm »
Се додека има гаранција..

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5517
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #2152 на: 13 Јули 2018, 19:34:41 pm »
I toa 5 godini za razlika od Samsung so 2.
Muabetot so Lg so servisot e zs vo Neptun na 3 Lg prodadeni ide eden Samsung ili Sony zs podobri ceni imaat zs se direktni uvoznici.

Taka da 5 god si e 5 god garancija.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29603
    • CARclub.mk
« Одговори #2153 на: 13 Јули 2018, 19:51:22 pm »
Јас не би трзнал толку на гаранцијата.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3723
« Одговори #2154 на: 13 Јули 2018, 19:56:48 pm »
Koлку подолга гаранција толку подобро. Сигурно нема да фрлаш по една плата секои две три години на ТВ.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #2155 на: 13 Јули 2018, 20:52:14 pm »
5 години ама на сони или самсунг.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6111
  • 69
« Одговори #2156 на: 13 Јули 2018, 21:31:59 pm »
Samsung има исто така 5 години но на 4К. Сони на некој од моделите. ЛГ исто така има, но не на сите модели.
Мислите дека не знаат зошто даваат по 5 години? Па толку траат. Од статистички податоци се прават и гаранциите.
Горе доле сите се со ист век на траење.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6795
  • French diamond
« Одговори #2157 на: 13 Јули 2018, 22:37:49 pm »
Џабе 5 години гаранција ако дреми во сервис по 15-20 дена....Ќе ти се одмили и гаранција и телевизор.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5517
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #2158 на: 13 Јули 2018, 22:42:33 pm »
Samsung sega nema 5 god ni na 4k
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #2159 на: 13 Јули 2018, 23:54:46 pm »
Koлку подолга гаранција толку подобро. Сигурно нема да фрлаш по една плата секои две три години на ТВ.

Да токму затоа се купува квалитет и телевизор со напредни фукнции. Со Лг и нивниот ОС телевизорот веќе и нивниот ОС ќе изгледа толку стар, што ќе биде бескорисен.
Има најави и од Google дека YouTube ќе се гаси на телевизори постари од 4 години, кои не го користат Android оперативниот систем.  Ако ми го изгасат Youtube како сега што направија на стариве телевизори, телевизорот ќе стане бескорисен.

I toa 5 godini za razlika od Samsung so 2.
Muabetot so Lg so servisot e zs vo Neptun na 3 Lg prodadeni ide eden Samsung ili Sony zs podobri ceni imaat zs se direktni uvoznici.

Taka da 5 god si e 5 god garancija.

Не е баш така. И сетек ги има ЛГ со исти или слични цени. Толку им е вредноста или веројатно за наш пазар тоа и се увезува.
Неможе нов ЛГ од 2018 да е 28000 денари, а Сони од 2016 да е 40000 денари.

Разумно ако се размислува ќе стане јасно кој е квалитетот и разликата.
И бадијала ми е гаранција од 5 години кога толку се расипуваат. Замисли еве 3 пати да го носиш на сервис во 5 години.

Самите луѓе вработени велат дека преку глава им е од нови телевизори кои им доаѓаат на сервис.

Како што рече зеро. Гаранцијата не е репер дека едното е поквалитетно од другото.
И Quart има 5 години гаранција, па не е квалитетен како Самсунг нели.
И речиси секогаш може да се доплати за дополнителна гаранција. Тоа е најмал проблем.

« Последно менување: 14 Јули 2018, 00:02:00 am malinamamun »