Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 497346 пати)

Отсутен Sims

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #3240 на: 12 Октомври 2023, 13:05:03 pm »
не знам во која тема да го поставам прашањево..
Ставив нет + тв на А1, ми ставија a1 explore tv app, ми пратија име и лозинка за активација, се логирав и цело време пишува дека дозволениот бројот на приклучени уреди е постигнат и дава ерор.
Се логирав и преку моб апп, таму се регуларно. Се одјавив. На тв никако не функционира.. хелп

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1658
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #3241 на: 12 Октомври 2023, 16:56:49 pm »
не знам во која тема да го поставам прашањево..
Ставив нет + тв на А1, ми ставија a1 explore tv app, ми пратија име и лозинка за активација, се логирав и цело време пишува дека дозволениот бројот на приклучени уреди е постигнат и дава ерор.
Се логирав и преку моб апп, таму се регуларно. Се одјавив. На тв никако не функционира.. хелп
Контакт центар на А1, веројатно има некој проблем.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 726
« Одговори #3242 на: 13 Октомври 2023, 10:48:22 am »
Мошне храбро, златен...

Него, ем ми е ќеф за тебе, ем жал...
До толку отидоа цениве у пизду, бе?!

Рачунај дека Галерија всушност (скоро) секогаш ја има најдобрата цена _или_ барем прописната гаранција.
Сув пример со Dell и Sony: кај сите други 2 години, кај нив 5.
По пат, сигурно е и едно 3-4000 поефтин таму од други продавници, така да честито! :)

ova mi promaknalo, fala (TV seushte stoi vo kutija oti seushte ne stignavme da se preselime. trebashe vo septemvri, eve go noemvri kje dojde nie nemame aber...site majstori kasnat)

a mene akcijava vo setec pak ne mi dava mira :D

dali vredi da se dade ushte 16.000 za vtor tv

https://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10054_10055&product_id=75980&mfp=manufacturers%5B230%5D%2C1-%5B40+%D0%B8%D0%BD%D1%87%D0%B8%2C43+%D0%B8%D0%BD%D1%87%D0%B8%2C50+%D0%B8%D0%BD%D1%87%D0%B8%2C55+%D0%B8%D0%BD%D1%87%D0%B8%5D&sort=p.price&order=DESC

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #3243 на: 13 Октомври 2023, 10:51:16 am »
Смешки цена, ова се исплати и у веце да го стаиш дур си на шоља да си глеаш Јутуб.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #3244 на: 13 Октомври 2023, 11:33:46 am »
Дечки ај препорака што да се земе со буџет до 40к +-?
Бев по салониве, не се разбирам многу така да оставив на вработените да препорачаат но, во секој салон добив различни предлози, што до некаде очекував такво нешто.
Битни работи ми се да е 55", 4к и да работи брзо (ова брзо, кога пуштам YouTube да не кочи) така да би се користел за тоа, Netflix и Playstation 4.
За приклучоци доволно е по еден да има од се, немам уреди кои мора да се вклучени цело време.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #3245 на: 13 Октомври 2023, 11:47:00 am »
Од мене препорака за тоа што јас го купив - Hisense 55U8HQ. Не е андроид, за жал, ама одлично тера со постоечкиот Android Box. Си има вградени апликации (особено тие што ти требаат) и брка работа одлично и тоа.

https://setec.mk/index.php?route=product/product&product_id=76530

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2697
« Одговори #3246 на: 13 Октомври 2023, 11:50:08 am »
Site ceni rastat, ceni na TV pagaat.
Sto se slucuva iskaca nekoja nova tehnologija?

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3803
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 676
  • Pixel Perfect.
« Одговори #3248 на: 13 Октомври 2023, 13:32:35 pm »
Има и ТЦЛ 65ка QLED за 40к во Сетек.

https://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10054_10055_10258&product_id=75531&mfp=manufacturers%5B230%5D
55ката е 34К, not bad..
https://setec.mk/index.php?route=product/product&product_id=75530

Овој модел е добра алтернатива да се има предвид кога се купува Андроид ТВ, ако не ти е битно Амбилајт.
Дарко од Хрватска му направил рецензија:

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3803
« Одговори #3249 на: 13 Октомври 2023, 14:04:13 pm »
Според тоа ривју овај модел има ист панел како 735 серијата, а е поефтин за 4 илјади денари али го има само во еден салон  :-\

https://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10054_10055_10258&product_id=75107
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 726
« Одговори #3250 на: 20 Октомври 2023, 22:58:20 pm »
Na kraj sepak zavrshiv so LG od neptun :) https://www.neptun.mk/categories/televizori/LG-43-UQ-75003-LF

Sekoja chest na hisense za qunatum dot i ostanati trakatanci ama slikata vo dvizenje secka. Ideata beshe da se zeme neshto eftino za vo spalna ama pusto oko lakomo naucheno da gleda OLED i RETINA.

Prvo bev vo setek i go gledav TCL p635, ne me bendisa (ednostavno dzabe mu se falbite koga vo zivo ne e toa shto sakav da go vidam) boite mi se vidoa nekako isplaknati. Mozebi poradi toa shto go imaa kacheno gore do tavanot pa agolot beshe losh... ama i seckashe na dvizenje

Sledno gledav LG-43-UQ-75003-LF vo neptun. mozebi e navika (soni koristi LG paneli) mozebi e lakomost za brend ne znam...mnogu poprijatno mi se vide LG-to od TCL-ot. aj si vikam da gledam neshto poskapo do kaj 25.000 dechkoto mi pokaza i nekoj samsung...ne me bendisa. Lg-to ostana favorit i pokraj toa shto na kitele ima mnogu poslabi oceni https://www.kitele.com/en/tv-lg-43uq75006lf

Ne go zemav od prva od siti mol..se pribrav doma se obiduvav da se ubedam deka ne vredi za parite.

vecherta pojdov do tehnomarket da go vidam hisense e7HQ vo zivo. da slikata e svetla, boite se ubavi no premnogu secka na dvizenje (mozebi ne beshe namesten soodvetno, mozebi toa parche kako parche imashe nekoja mana) ne me impresionira. go izmaltretirav dechkoto da mi dade drugi ponudi..prefrlivme na eden Philips koj ne beshe losh (cena nekade okolu 22-23 iljadi). mu vikam abe nauchen sum na soni i se smee... dobro vika ti od soni kje sporeduvash so hisense? abe mu vikam ne mi se frlaat tolku pari za vo spalna. aj vika da bideme realni..ti ne naogjas tv ispod 30 iljadi a da te bendisa. dojdi da ti pokazam eden malku poskap tv dzirni go .. gledam OK e .. gledam model samsung cu8072 (gledam cena 25999).

si praam matematika vo glavata.  pochnav od 16000 tv stasav do 26000 a ne deka imam vishok pari za frlanje. na kraj si vikam aj kje vlezam vo neptun sekako i bojlerche treba da zemam za vo kujna. spakuvaa bojlercheto jas pak kaj televizorite. go gledam Lg-to povtorno ... ubava slika vadi majkata zoshto li ima tolku loshi oceni na kitele? ajde povtrono zjapav pola saat od eden na drug tv i na kraj mi skisna mu vikam .. pakuj go Lg-to dosta samo se maltretiram. ostanuva denovive da mu pushtam nekoe video vo mrachna soba da vidime kako kje se ponasha i dali se ispozafrknav.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5959
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #3251 на: 06 Декември 2023, 12:32:33 pm »
Имам едно прашање, се надевам дека е соодветна темава.
Роднина мој има проблем со телевизија од Телекабел, дигитална и аналогна, каналите се изместуваат и ги снемува постојано, автоматското ажурирање е тргнато, и да е уклучено е исто. Знам дека проблемот се решаваше со промена на државата. Која држава да ја одберам, помош?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5193
  • Пиши лаже
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #3252 на: 06 Декември 2023, 14:52:32 pm »
Зависност  која марка е тв то, обично Германија или Македонија треба да е. Нека се информира во Телекабел директ.
Мада како што знам Телекабел имаат проблеми со каналите, сецкање губење и сл. веќе две недели.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #3253 на: 06 Декември 2023, 15:13:20 pm »
Дечки ај препорака што да се земе со буџет до 40к +-?
Бев по салониве, не се разбирам многу така да оставив на вработените да препорачаат но, во секој салон добив различни предлози, што до некаде очекував такво нешто.
Битни работи ми се да е 55", 4к и да работи брзо (ова брзо, кога пуштам YouTube да не кочи) така да би се користел за тоа, Netflix и Playstation 4.
За приклучоци доволно е по еден да има од се, немам уреди кои мора да се вклучени цело време.
Го барав тој класниот што го препорача, го видов на излог и ме бендиса, ааааама немаа неотпакуван по салони, само изложени модели. Така да го баталив тој и земав сличен на него Hisense E7 PRO series  поточно 55E7KQ Pro. Задоволен.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #3254 на: 06 Декември 2023, 16:12:49 pm »
Ц ц ц, каква гитара се зима со тие пари...
Добра плата.
Прав скопјАнец.