Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 630984 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8385
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #2775 на: 17 Август 2026, 02:23:54 am »
Ај честито. Тоа е цела наука, така да почни со видеа на јутуб да учиш.

На крај твојот вкус ќе реши шо сакаш да пиеш.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #2776 на: 17 Август 2026, 07:16:41 am »
Многу добра машина за кафе браво
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3505
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #2777 на: 17 Август 2026, 09:11:14 am »
Читам предходно сте коментирале за кафемати и кафиња. Купив вчера phillips ep1224/00 го начекав на некој попуст во сетек..
пошто сум тапа за овие работи, какво кафе би било најдобро да купам, гледам нешто темно мрсно посно
 арабика робуста ? Тоа мелницата има опција од 1 до 12, на кое е најдобро да се штелува?
Штелувањето треба да го правиш само додека работи мелницата. Инаку може да искршиш забците. Ако добро се сеќавам кај мене е на 10 ставено.

Инаку јас земам давидов од кауфланд или лидл се начекува на промоција. Редовна цена му е 27 евра за 500 грама.

Отсутен head

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 218
« Одговори #2778 на: 17 Август 2026, 15:32:33 pm »
Читам предходно сте коментирале за кафемати и кафиња. Купив вчера phillips ep1224/00 го начекав на некој попуст во сетек..
пошто сум тапа за овие работи, какво кафе би било најдобро да купам, гледам нешто темно мрсно посно
 арабика робуста ? Тоа мелницата има опција од 1 до 12, на кое е најдобро да се штелува?
Мелницата подесувај ја додека работи т.е. додека меле .
Од мое искуство , кај мене на 2 е подесено и супер кафе вади .
А за кафиња ... иди у Ист гејт ,во е-Хорека , 100 видови на кафиња имаат . Јас Хаусбрандт Венеција,Лаваца   дОро , Лаваца крема,  користам , и супер се , али за вкусови нема расправање .

Битен момент , чисти ја почесто (барем еднаш месечно) внатрешната единица , и подмачкувај ги каналите со маста која иде во пакувањето .
Плус , од време на време , прави и декалцификација со средство (имаш оригинал филипс а имаш и поефтини течности во ДМ).Само види како се активира кај тебе таа опција .
Исто така , имаш и капсули за чистење на маснотиите од кафето .Тие ги има само во Електровизија кои се овластени сервисери . И за чистењето на маснотиите од кафе види како се активира на твојот апарат .
Имаш на јутуб видеа за "активностиве" погоре .
« Последно менување: 17 Август 2026, 17:09:46 pm head »

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6989
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #2779 на: 18 Август 2026, 08:26:53 am »
На темава - почнав да се занимавам во слободно време со реставрација на кафемати. Имам 5-6 модели на залиха, деновиве ќе објавам слики и цени. Моделите се Delonghi ESAM 5400.B, ESAM 3000.B, Philips Saeco Incanto HD8911 и останати слични модели. Наскоро ќе има и други модели достапни, цените се движат од 100€ па нагоре, проверени комплет со нови о-ринзи оригинал од komtra.de и со оригинална силиконска маст food-safe.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5510
« Одговори #2780 на: 18 Август 2026, 19:25:11 pm »
На темава - почнав да се занимавам во слободно време со реставрација на кафемати. Имам 5-6 модели на залиха, деновиве ќе објавам слики и цени. Моделите се Delonghi ESAM 5400.B, ESAM 3000.B, Philips Saeco Incanto HD8911 и останати слични модели. Наскоро ќе има и други модели достапни, цените се движат од 100€ па нагоре, проверени комплет со нови о-ринзи оригинал од komtra.de и со оригинална силиконска маст food-safe.
Da ti kazam i jas tuka se spletkav so toa, mi pominaa nekolku niz race ama nekako bataliv. So znam ne e nekoj wow kjar a ima rabota da se sredi ko so treba

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6989
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #2781 на: 18 Август 2026, 22:22:56 pm »
Мене ми е опуштање на психата реално кажано...