Автор Тема: Возачка дозвола на 16 години  (Прочитано 28719 пати)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Одг: Возачка дозвола на 16
« Одговори #150 на: 17 Август 2015, 15:39:25 pm »
Колку сум против ова... Па, па, па
Зошто?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Возачка дозвола на 16
« Одговори #151 на: 17 Август 2015, 18:32:37 pm »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Одг: Возачка дозвола на 16 години
« Одговори #152 на: 17 Август 2015, 18:49:32 pm »
Бамп - Споено.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #153 на: 18 Август 2015, 12:02:02 pm »
Колку сум против ова... Па, па, па
Зошто?

Затоа што може да си и примерен и одличен и паметен во школо, ама ко што те пукаат хормони и “филмови“ на 16-17 години за правење глупости....

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #154 на: 18 Август 2015, 15:05:30 pm »
па затоа и е конципиран така законот... кога ке те пукнат хормони и филмови на таа возраст, многу трагични завршетоци има на такви возачи на таа возраст...

можеби и грешам ама таму вели и потврда од психолог дека е стабилна личност...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #155 на: 18 Август 2015, 15:39:59 pm »
Ако потврдата за стабилна личност гарантира дека нема да се начука или глупира со брзо возење ондак океј :D but it doesn't work that way

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #156 на: 18 Август 2015, 16:07:55 pm »
Мене друго ме плаши: „Еј Миле, ми текна... малиов мој 16 пуни сеа, ти имаше таму тие шо даваат потврди, дај нека пише една... да де да... добро дете е, го знаеш... сеа на полугодие и тие кецовите ќе ги средиме... ај, да не се влечкаме натаму наваму по ова студов...“.. Колку вакви прикаски ќе земат возачки на 16?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #157 на: 18 Август 2015, 17:13:48 pm »
Нема нормален родител што би му дал кола на своето 16 годишно дете.

Присутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #158 на: 18 Август 2015, 17:55:08 pm »
Ако потврдата за стабилна личност гарантира дека нема да се начука или глупира со брзо возење ондак океј :D but it doesn't work that way

Опасни се денешниве генерации, може да е одличен и примерен во школо, за викенди се пијанчи и пуши трева, исто ко за женско сите ја мислат поштена, а го свртела цел град. Има глумци колку сакаш.  :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #159 на: 18 Август 2015, 18:04:55 pm »
Тоа сакав сега да речам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #160 на: 18 Август 2015, 18:11:08 pm »
можеби и грешам ама таму вели и потврда од психолог дека е стабилна личност...

Повеќе би верувал на потврда од психопат одошто на потврда на психолог

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #161 на: 19 Август 2015, 01:46:09 am »

апсолутно се сложувам... само ке додадам уште еден мал дел...  НА ДЕНЕШНО ВРЕМЕ... пошто стариот мој ВО ОНОА МИНАТО ВРЕМЕ, ме научи да возам на 12 години, за на 13 (осмо одделение) да му ја крадам колата и се развозуам низ град, по што на 14 ме фати поМИлиција, го викнаа у станица беко, да ме земе и мене и колата, и таму МИЛИЦАЕЦОТ да му одржи буквица од 2-3 минути дека згрешил што ме научил да возам, за после на 15 години више он сам да ми ја дава навечер да се повозам низ маало (центар на скопје)...

е арно ама во тоа време низ скопје немаше толку сообраќај... не што немаше толку, туку би рекол немаше ни 10% од ова што денес го има.. и немаше КОПИТА зад волан, се пазеше ред, имаше култура, моралната осуда, поготово од постар/сериозен човек во тоа време беше СИЛЕН ФАКТОР на опаметување ако на некој му текне да забега со начинот на возење и едноставно цивилизираноста во сообраќајот беше на мнооогу високо ниво... ако направиш некоја глупост, било кој постар на улица, преку прозор ке ти ги истегне ушите и ке те врати у колосек... сите овие вредности ГИ НЕМА ДЕНЕС.. затоа јас како родител, на моето дете кое за 2,5 години ке полни 16, не би му дал кола да вози никако.. односно моето дете сега има години точно онолку колку што имав јас кога му ја крадев колата на стариот мој... ни на крај памет не ми е да го научам да вози кола (знае моторче да вози)... дури и кога ке наполни 18, сериозно уште од сега размислувам дали да му дозволам да научи да вози и да се впушти во овој џган од сообраќај...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Присутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #162 на: 19 Август 2015, 01:57:52 am »
Рачунај дека утреден ќе се качи во кола со некој што положил на 16/18 години и истото ќе ти биди (чак и полошо)... Ако има толкава желба зошто да не и овозможиш? а и женско е, не и вријат хормоните, нема да се чалами ова она, па да се глупира...

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #163 на: 19 Август 2015, 03:02:11 am »
Рачунај дека утреден ќе се качи во кола со некој што положил на 16/18 години и истото ќе ти биди (чак и полошо)... Ако има толкава желба зошто да не и овозможиш? а и женско е, не и вријат хормоните, нема да се чалами ова она, па да се глупира...

моментот дека е женско... ништо не менува, верувај... и утре ке се качи со некој во кола, ако јас и дозволам... бар додека можам да контролирам...  а кога нема да можам, да речеме ке има 19-20 години, и ако се качи со некој таков, бар веке тој некој ке има некакво искуство и колку толку исфурани и потрошени желби за курчење на волан... барем јас така резимирам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #164 на: 19 Август 2015, 13:42:24 pm »
Малку луѓе испогинаа со актуелниве правила за земање возачка дозвола, па уште фали на јогуртчиња полускиселени да им се дава дозвола/кола...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.