Автор Тема: Sovet za Giulietta  (Прочитано 3543 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2812
Одг: Sovet za Giulietta
« Одговори #15 на: 31 Март 2026, 09:22:58 am »
Јас не мислам дека може фабрички да е така.

Не ми се случило да начекам таква кола. Јас би гледал подетално што е позади вратите, а и секако ако си заинтересиран за колата, пушти проверка на CarVertical.

Проверив, има вратена километража за некои 30 000. Друго удеси не пишува.
Кога е последниот запис, стави го тука извештајот да видиме. Кој е твојот впечаток? Имаш ли купувано досега половно возило?

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

02.2024
Еве го извештајот.
Инаку имам ама од роднина. Од плац не.

|
   V
Од последниот извештај има поминато 2 години и тој период мислам дека е најризичен, во смисла на сервиси дали се правени и колку км се набутани онака без усул.

Види тука на форум мислам деак се продава или ќе се продава една Џулиета, барем знаеш на што си
Своерачен потпис ;)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5379
« Одговори #16 на: 31 Март 2026, 09:31:44 am »
Јас не мислам дека може фабрички да е така.

Не ми се случило да начекам таква кола. Јас би гледал подетално што е позади вратите, а и секако ако си заинтересиран за колата, пушти проверка на CarVertical.

Проверив, има вратена километража за некои 30 000. Друго удеси не пишува.
Кога е последниот запис, стави го тука извештајот да видиме. Кој е твојот впечаток? Имаш ли купувано досега половно возило?

02.2024
Еве го извештајот.
Инаку имам ама од роднина. Од плац не.

|
   V

Гледам дека е од Италија, единствен запис на километри е тој од 215ккм, нема ништо измеѓу. И италијаните се сомнителни лица. Дали случајно имаш слика од колата со италијански таблици, да ја провериме на тарга?
Што мислиш ти за колата од лично искуство? Нешто сомнително или во ред ти делува?

Сподели и линк да ја видиме колата.

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5607203

Еве ја колата. Освен тоа што го пишав со стаклата што ги приметив друго не делуваше ништо сомнително. Шалтаблата кај сувозачот бешо малце пукната ама колку што имам слушнато тоа е мана кај сите Џулиети, истото и другар во неговата го има. Другото мотор, ентериер, каросерија беше во добра состојба , не делуваше дека нешто има сомнително. Е сега проблемот со кола од плац е што без таблици не можеш да ја пробаш, башка на прометно место е плацот. Мада му спомнав ако ја купувам да ја свртиме во близина негде, сепак не можеш да купиш кола само на лепе очи без да ја повозиш, тоа е најбитно. Он гарантира све демек ама и тоа колку е верно
Оди уште еднаш, снимај ја колата, запалена, отворена хауба, сними го и тоа и целото видео на Google Gemini. Ќе се изненадите колку добра анализа прави.

Ne e bash naj sjajna analizata, pisuva on amase diplomatski kao moze e ova ama moze i ne zatoa sto toj motor taka raboti.... Kako i za drugi raboti koristenje AI so mnogu pazenje i preispituvanje na napisnaoto

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6285
« Одговори #17 на: 31 Март 2026, 09:45:19 am »
Две години е колата, без извештај,, рачунај уште 25/30 илјади годишно плус на тие 215.
Јас досега не сум видел ни едно возило со различна бројка на стакло фабрички. Сите ги менале од некоја причина.
Мене тоа ми е најголем ризик од све дека можи во тие две години шо не се на кар вертикал да ја здрвил здраво некој странично.
А сум видел уживо такви поправани, обично се примеруваат зависи од каросеристот и колку била здрвена, а некои и не.
Пред години пред зграда кај мене изгоре едно 7ма серија бмњ, тек тогаш се примети дека било прекршено во некоја бандера, имаше плочи гипсени околу колата од количината на кит и кровот беше со парчиња ламарини хефтани со швајц.
Едит: најдов само две слики али се гледа. Цел кров беше хефтан со парчиња, и купишта кит, исто имаше и плочи од кит на асвалтот од цела страна. Јас сум прилично пицајзла за гледање и не ја приметив никогаш дека била прекршена,очигледно Микеланџело со вајарски факултет бил каросеристот. Исто сум ја возел повеќе пати и тоа скоро колку шо и одеше, ништо не се примеќаше ни на такви брзини.

« Последно менување: 31 Март 2026, 10:15:17 am vladic3110 »
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3633
« Одговори #18 на: 31 Март 2026, 10:08:03 am »
Купуваш половњак 13-14 години стар, со километри околу 180–200 илјади, океј, ама што очекуваш едно репортче од CarVertical да ти реши сомнеж? И мајстор ако носиш, исто ќе поминеш. Него гледај да ти се погоди половњакот и тоа е тоа да имаш среќа со купувањето, иначе се’ друго е празно млатење на слама и тешење дека е се океј на половна кола.

Едно е 20-годишна, друго е 40-годишна не е исто. Или во превод: разлика помеѓу Кумановска девојка и Скопска (центарка) е следна – Кумановска има 24 години, Скопска 38 :)

Среќно и памет у глава, момче.
:)
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7118
  • Бенве сие бенве
Sovet za Giulietta
« Одговори #19 на: 31 Март 2026, 10:21:31 am »
Од авион се гледа дека е фарбана и каде

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4124
« Одговори #20 на: 31 Март 2026, 10:27:32 am »
Земи си Голф некој со ДСГ, да те види господ.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1927
« Одговори #21 на: 31 Март 2026, 10:31:17 am »
Прво лаже дека е купена од првиот сопственик, а во самиот извештај стои дека минимум 2 промени на сопственик имала. Друго, колата има запис за км само во 24та, што претежно го прават за да ги измамат КарВертикал извештаите, ја враќаат километражата па ја носат на сервис каде знаат дека ќе биде евидентирано в централен регистар, додатно на тоа кај нас ја вратиле уште малку.

Рачунај дека никој од увознициве не враќаат испод 70,80к км. Јас 21ва гледав Фиеста на автоплац до овој, беше вратена за 100к км.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6861
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #22 на: 31 Март 2026, 10:46:12 am »
Задна десна врата е сомнителна.

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1923
« Одговори #23 на: 31 Март 2026, 11:07:09 am »
Обично плацевите кои имаат повеќе коли имаат жолти таблици кои можат да ги стават на било која нерегистрирана кола и така да ја пробаш.

Доколку на некоја од колите на плацот забележиш такви таблици, тогаш може да ти ги стават и да ја пробаш.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!