Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 812855 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #5280 на: 20 Септември 2017, 22:26:03 pm »
pogotovo edniot :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #5281 на: 21 Септември 2017, 10:05:01 am »
Само да изгледаш ко него не е лесно, не па другото...

http://nattyornot.com/build-physique-like-bruce-lee/

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #5282 на: 21 Септември 2017, 12:49:03 pm »
Какво лесно... Не џабе е легенда и пола роми по него се именувани :)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #5283 на: 24 Септември 2017, 13:03:50 pm »
Имате ли некој по дома теретаниче направено? Ако имате да пуштите по некоја слика да разгледам, имам еден мал простор дома што би можел да го искористам за да си направам нешто како фитнес соба, али немам уште конкретни идеи

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #5284 на: 24 Септември 2017, 18:44:55 pm »
skratuvam od hrana sfe sto me debelee, da nerecam na dieta se staam...
sega fruktozata/ovosjeto bilderite ja tretiraat kao stetna!? ovije zdrava hrana zapnale ne ne se stetni tije sekeri..
za sto se raboti sea??
sto bi jadel i grickal..? a sto da izbegnuem?
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5285 на: 24 Септември 2017, 18:50:09 pm »
Фруктоза е најобичен шеќер. И секако дека е штетна и дебелее.

Од такви ствари најдобро е патлиџан. Може јаболка, целер, морков

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #5286 на: 24 Септември 2017, 21:28:54 pm »
Или со други зборови:

MYTH: Some types of sugar are better for you than others

FACT: All 'types' of sugar have the same effect on your body.

"There's this idea that there are different types of sugar, but that's a myth," Haythe said. "Brown sugar, white sugar, honey... they are all ultimately broken down into the same thing: glucose. All forms of sugar are carbohydrates that can be used as glucose."

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #5287 на: 24 Септември 2017, 22:18:31 pm »
uuff , i medot duri... onda mi imamoos punoos problemoos :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30071
    • CARclub.mk
« Одговори #5288 на: 25 Септември 2017, 06:36:54 am »
Сепак - овошје е добро да се јаде - но во ограничени количини, и секогаш кога можеш јади го целото, не цеден сок.

Грешката што ја прават луѓе е - ќе изедат две кила портокал и мислат дека здраво јаделе. Уствари телото ќе апсорбира витамини онолку колку што му треба, другото ќе го исфрли, а ќе внесеш едно чудо шеќер. Едно-две парчиња сезонско овошје на ден се сосема доволни.

За цело наместо цедено напоменувам поради моментот дека кога ќе изедеш (испиеш де) да речеме 2-3 цедени портокали во една чаша сок, телото ќе апсорбира значително повеќе од шеќерот во однос на тоа кога би ги изел целите.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #5289 на: 25 Септември 2017, 08:40:45 am »
ке си го абсорбира и така целиот шекер, само што со сокот наеднаш.

не е страшно и сокови да се пијат, битно е разновидно и умерено ништо друго. Прејадување и претерување со било што е најголемиот проблем

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #5290 на: 25 Септември 2017, 09:08:10 am »
uuff , i medot duri... onda mi imamoos punoos problemoos :D

Јас бев со исто мислење како тебе пред точно 2 години и никако не можев да почнам.Едвај некако почнав исхраната прво да ја средам, па после тегови и "the rest is history".... до ден денес го држам истиот режим исхрана/теретана и не помислувам да сменам, едноставно не сакам.Ориентационо од ~170cm и ~93kg сега сум ~70kg со значително повеќе мускулна маса (за мене).Има уште долг пат пред мене, ама веќе е навика и е полесно.

По многу читања на интернет, совети со луѓе и лични грешки, сфатив дека еден пост од @Stratro беше грубо се што ми треба и ми ги даде правилните насоки од кои што имав и имам најголеми резултати.Баш сега го побарав и го најдов постот, може сега се сменети работи ама јас со ова почнав и најдобри резултати имав.Нормално дел од работите ги прилагодив според моите потреби за живот/вежбање ама грубо тоа е тоа.

Ништо посебно.
3 пати неделно тренинг по 90 минути, со пауза  од еден ден меѓу секој трененг за одмор.

ПОН: 30 минути кардио, 60 минути гради и бицепс со по 3 серии, почнувајки од лесни кон тешки тежини,
ВТО : одмор / он си вози точак.
СРЕ: 30 минути кардио, 60 минути рамо и нозе, исто  почнувајки од лесни кон тешки тежини.
ЧЕТ: одмор / он си вози точак.
ПЕТ:30 минути кардио, 60 минути  грб и трицепс, почнувајки од лесни кон тешки тежини.
ВИКЕНД: ОДМОР

Исхранатa..онака грубо пишано изледа вака:

1. На ден на тренинг :

- Доручек - кафе без шеќер, смути - овесни снегулки со млеко и протеин или 5 варени јајца ( со 2 најмногу 2 жолчки, и јогурт)
- Протеински ручек ( Пилешко, телешко, риба) со најмногу 300 гр јагленохидрати ( печен компир, интегрален ориз) зеленчукова салата во  неограничени количини без зејтин или со маслинов, без сирење или минимално, без леб.

- Ужина: свежо овошје, протеин бар или протеински шејк со банана, кафе без шеќер, и/или 100 гр апетисани ( лешник, бадем, кикирики без сол, семки од тиква или лупен сончоглед без сол)

- Вечера после тренинг : протеински шејк со банана или 5 варени јајца ( со 2 најмногу 2 жолчки, и јогурт).

2. На ден на одмор:
- Доручек - кафе без шеќер, смути - овесни снегулки со млеко и протеин или 5 варени јајца ( со 2 најмногу 2 жолчки, и јогурт)
- Протеински ручек БЕЗ јагленохидрати ( Пилешко, телешко, риба), зеленчукова салата во  неограничени количини без зејтин или со маслинов, без сирење или минимално, без леб.
- Ужина (исто од горе)
Вечера - нема.

3. Не смее да конзумира:
- благо ( колачи, чоколади. сладолед, торти и сл.)
- газирани скокови и џусеви
- алкохол ( бар не редовно и рекумерно..особено пиво)
- солени грицки ( чипс, соленки и сл.)
- junk food.

Овој режим важи додека да ја постигне саканата тежина и фигура, односно да се доведе до респектибилна физичка форма.
Oткако ќе го постигне тоа, кардио тренингот ќе се намали, плус може (во Недела) да си дозволи chеat day, каде јаде/пие што сака, колку сака и кога сака..и тоа би било се.

За чистење и форма како на моите слики погооре или подобро од тоа, режимот последниот месец/два е доста построг и од аспект на тренинг и од аспект на исхрана плус за редовно исфрлање на течности се пие многу чај од коприва и зелен чај или шејк - блендиран лимон, магдонос и ѓумбир и вода.

За спремање за натпревар.... подобро да не знаете, лудаци се тие. ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #5291 на: 25 Септември 2017, 09:40:55 am »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5292 на: 25 Септември 2017, 10:56:45 am »

не е страшно и сокови да се пијат, битно е разновидно и умерено ништо друго. Прејадување и претерување со било што е најголемиот проблем

Само што 3 портокали тешко дека ќе ги изедеш. А многу лесно ќе ги испиеш.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #5293 на: 25 Септември 2017, 16:53:50 pm »
imam softverski problemi so diganje tegovi, moze bilo so drugo da sportueem?? :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #5294 на: 25 Септември 2017, 22:41:56 pm »

Само што 3 портокали тешко дека ќе ги изедеш. А многу лесно ќе ги испиеш.

Точно така, поентата ми е се да биде умерено.

Прејадување од било што е проблем број еден. Посебно кај нас каде традиционално порциите се огромни