Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 984626 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #4575 на: 21 Април 2016, 22:33:47 pm »
Запамти само, everyday is arm day.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #4576 на: 22 Април 2016, 12:58:34 pm »

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #4577 на: 22 Април 2016, 13:51:25 pm »

Ако имаш сало за топење околу стомак ти препорачувам да баталиш програма за маса, туку да земеш да се изрендаш со стомачни, со помалку калорична храна и повеќе кардио.

Лесно е за маса после. ;)

јас имам проблем со ова. сакам да го снема имидијетли. шо да праам? :/

Намали со "лоши" калории, главно со шеќери и секаков вид на јагленихидрати.

Првите серии ги правам 10 до 12 повторувања максимум а последната гледам да ми биде 4 до 6 максимум.

Какво сало незнам јас што е тоа никогаш не сум имал ни стомаче, имам добри стомачни иако не ги вежбам многу по 7-8 серии неделно.

Целиот сум мускули само ми требаат поголеми мускули.  ;D

Ти имаш прилично голема предност чим си "чист", што значи дека ти градиш чист мускул затоа неможеш толку да го приметиш прогресот. Чим сакаш за мускулна маса, почни да зголемуваш калории полека и намали ги повторувањата, односно поголема килажа помалце повторувања, освен на првата серија од секоја вежба, каде намалуваш килажа за да се загрееш. Иначе ок ти е шемата за вежбање, терај така и на некои 5-6 месеци можеш да ја смениш да пробаш, за да видиш со која шема имаш најдобар прогрес. :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #4578 на: 22 Април 2016, 14:49:01 pm »
Не постојат лоши калории. Немој да намалуваш јаглехидрати.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
« Одговори #4579 на: 22 Април 2016, 15:16:25 pm »

https://www.google.com/search?q=how+many+calories+calculator&oq=how+many+calories+calculator&aqs=chrome.0.0l6.8565j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Голема заблуда кај слабеењето е дека луѓето „незнаат“ ако не се во форма. За да бидеш во форма со стомачни мускули освен знаење (или хемиска помош) потребна е ОГРОМНА истрајност и ВОЉА за да не јадеш колку што ти се јаде, и да јадеш ствари кои не ти се јадат. Значи неможам доволно да потенцирам колку е важна дисциплината и вољата за слабеење. БАТАЛИ све друго.

Да скратам. Јас сакам да ослабам. Но, ми се јаде. Тука е проблемот. Ова е најозбилен моментален мој проблем со кој се соочувам, не дека го измислувам.
Значи ми се јаде пица и хамбургер, не ми се јаде брокула. ДА ЗНАМ, дека можам да јадам 5 пати повеќе брокула и да се осеќам најадено и дрн-дрн. Работата е што уста не ми се отвара за брокула. Или нешто такво безвезно што е за прехрана на добиток. Треба ВОЉА. Која јас ја немам на пример. Не е дека јас незнам што треба да јадам. Знам совршено дека треба да си спремам за на работа пола кило обарен брокула со салата од краставица. Ама несакам. Во-ља!

Ама он ваков е слаб е онаков е. Тикви е. Не јаде ништо. А под ништо сакам да кажам ништо што екшуали му се јаде. Туку е On a mission да ослабе. Тоа е работата. Не е до знаење, не е до јадење, до воља е. Воља да не си дозволиш да јадеш. Ништо веќе. Да заборавиш на храна еднаш засекогаш. И ќе ослабеш. Не е важен метаболизам, не е важно вежбање, ништо не е важно. Само да не буташ. Ама сакаш да буташ, епа тоа е проблемот. Ние сме програмирани да бутаме, а храната е попрекрасна од кога и да било! И си бутаме. Затоа е цел свет дебел.

Опциите ти се:
1. Да инјектираш супстанции кои на телото ќе му речат дека треба да ги става калориите во мускули а не во сало.
2. Или да заборавиш на вкусот на храна едно два месеца комплетно, и да јадеш само „чиста“ храна. Испод 1500 калории ако успееш. Мала салата за доручек, мала за вечера и мал ручек. Да умираш за јадење со други зборови.
3. Или да направиш од бог даден гастричен бајпас, кој ќе е процедурален за 30-40 години исто како вакцина што е сега за децава.
4. Или да земеш да јадеш земја, и такозвани сваштарии од кои уста не ти се отвара, камо ли да ги џвакаш. Салати, глупости, стекови и остало „чисто“ сваштарство.

Значи нема тука „знае“, нема тука „метаболизам“, нема тука „види го каков е“. Исто како што немало дебели по логорите во WW2. Не-ма тоа. Џабе се лажеме. Ние сме создадени 10 саат а у денот да бараме храна, која ја нема ни за лек, и да подзаприкснеме нешто колку да не умреме по еднаш-вапати во денот. Толку. А ние сакаме да бутаме 5 пути у денот по еден цел ручек. Епа нема. Да се разбереме и друго нешто!!! Неможеш ни да помислиш да ја „истрчаш“ храната. Во никој случај ни под разно тоа да не ти се згреши да помислиш. Значи една пица да ја изедеш, или чоколадо, или некој нормален вкусен ручек да го истрчаш? Ако ти се трча два ипол саата, пеки. Теорија нема. Да се окозиш од трчање или вежбање тоа ќе ти е пак 1000 калории во денот преку сила. Освен ако не си на тешки средства па да можеш повеќе од тоа секој ден.

Заборави дека постои храна и ќе бидеш слаб. Јади за да преживееш само. Ако можеш. Повеќето неможеме.

Еве и едно документарче од Мајкл Мозли кој е цар на темава и е супер презентер кој истражува и пред се тестира на себе се што зборува. На камера, со бројки, со доктори, комплет. Сите од него се фантастични. И најстрашно е што е во право.
http://www.dailymotion.com/video/xvdbtt_eat-fast-live-longer-hd_shortfilms
Најздрава храна на светот, е ниедна храна. Затоа живеат источњацине по 500 години. Не зошто јадат ориз мориз, туку зошто НЕ јадат ориз мориз. Зошто не јадат скоро ништо. Тоа е тајанта на здравјето и животот и се по пропис. Ниш-то. И чао пријатно. Го препорачувам видеово ако ве интересира како всушност функционира храната кај луѓето. Со среќа.

Присутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22376
« Одговори #4580 на: 22 Април 2016, 21:52:08 pm »
Ај сега убавата страна...

Откако ќе ослабеш не еден од начините кои Дени ги пиша, и откако ќе почеш редовно да вежбаш и ќе стекнеш здрава рутина барем по 90 минути активно ( не со мобилен во рака) во теретана 3-4 пати неделно , и тежини и кардио, кога ќе го дигнеш метаболизмот во воздух, после проблем ќе стане зашто си ослабел, а си сакал да качиш на маса.. ;D

Е тогаш ќе имаш муабети види го колку јаде, а каков е...

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #4581 на: 22 Април 2016, 22:49:20 pm »
Stratro ne si in ti, vo teretana bez gadzeti ne se odi, ... :)

Присутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4582 на: 23 Април 2016, 15:29:47 pm »
Какви гаџети?

Пешкир и флаша вода..(ако не заборавам вода)
Мобилниот ми е во тобица во шкафче...не планирам со тие прсти да го пипам па на лице да го лепам после.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #4583 на: 24 Април 2016, 12:18:58 pm »
Shala beshe, normalno, i jas vo kola go osavam.

Присутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4584 на: 24 Април 2016, 22:55:41 pm »

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #4585 на: 25 Април 2016, 03:43:20 am »
Овој страда од roid rage :D

Присутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4586 на: 25 Април 2016, 09:43:45 am »
Roid rage , road rage....тргај му се од патот битно. ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4587 на: 25 Април 2016, 10:41:07 am »

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #4588 на: 25 Април 2016, 11:21:07 am »
Од пошироко кон потесно ли почна или обратно?:-D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4589 на: 25 Април 2016, 11:24:40 am »
Во оваа тема од пошироко кон потесно. Ако ја ставиш во Храна темата ќе е обратно. :) :) :)