Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 920870 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #2910 на: 24 Април 2014, 10:38:42 am »
Не искоментирав ништо за храната во мојот пост.
Но храната е главниот фактор во изградба на мускулот сите го знаат тоа толку добро.
Има повеќе суплементи кој можат да те задоволат и повеќе од границите од она што си го очекувал.(да не ги набројувам)
Без навреда во ваков пост во кој пишува само со боцкање можеш ѕвер да се направиш,е доволно јасно дека живееш во таков свет во кој си убеден дека еден човек не може да биде голем освен со боцкање.Како второ не си добро запознаен и мислам дека си почетник,не е само боцкање има и ред други лудила.Оној кој има посветено внимание на овој спорт,знае за што точно зборувам.
Eве нешто гратис од мене: едукативно,реално, задолжително погледнете го и ислушај те го Lepomir Bakic.
Ќе ви стане јасно и ќе ви ги отвори очите
https://www.youtube.com/watch?v=Cq4GhBtwuPo

Или не дочитуваш, или не сакаш да дочиташ. Убаво прочитај пак. Никаде не пишува дека само со стероиди можеш звер да се направиш туку пишува дека ако сакаш да станеш звер БЕЗ исхрана, тоа можеш да го направиш САМО со стероиди. Ако не сум запознаен со боцкањата и другите лудила тоа не значи дека сум почетник, туку дека апсолутно не ме интересира нешто такво. И не, не сум почетник, далеку сум од почетник.

Отсутен Antonio

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 397
« Одговори #2911 на: 24 Април 2014, 11:30:36 am »
Извини,моја грешка не го разбрав она што си го пишал.
Но да разјасниме дека со една или две туби протеин и јак режим на здрава храна ќе имате онака солидни резултати,во тоа сум сигурен.
Неможе бе човече со варен ориз и стек секој ден ти да растеш и растеш,во употреба да го ставиме и whey proteinot,да ти ќе пораснеш до некое ниво и ќе стагнираш.Гледам според мене јадам, да здрава храна во големи количини,никогаш немам употребувано протеин,разни регенератори,стимуланси,стероиди,топачи и ред други работи.Пред се важна улога игра генетиката,добри и интензивни тренинзи,здравиот начин на живот.Јас сум пример без пофалба оние што конзумираат јаки анаболички препарати и стероиди да ме прашаат од каде вакво тело се истурив од давање пари за данабол и други формули,неможам вакво тело да направам веќе 5 години.Немам финанси за посебни јадења и купувања на некоја хемија,но се трудам да имам добро тело.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #2912 на: 24 Април 2014, 13:10:46 pm »

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #2913 на: 24 Април 2014, 16:46:25 pm »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #2914 на: 24 Април 2014, 16:58:20 pm »
I hate leg day..and the day after leg day..and the day after that.

..and the day after that.

I feel you. My first leg day since December. Кој има инвалидска да позајми?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #2915 на: 24 Април 2014, 17:08:57 pm »
Дуле ај ако сакаш постирај линкови од сите наши сајтови за бодибилдинг кои ги познаваш, да прочитам некоја статија и да го надградам знаењето.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #2916 на: 24 Април 2014, 17:36:46 pm »
Фала на предлози.Се мислам дали да одам до Солун гледам дека има доста разлика во цени во споредба со нашиве.Значи мене како што ми кажаа се конзумира од сабајле како ужина и навечер после тренинг пред некоја лесна вечера.Дали е правилно вака?
Ако го носиш како личен багаж океј, но немој некој по грешка да ти прати по пошта или преку нешто. Даноците и царините се огромни за храна и суплементи, како и тестовите што треба да ги поминат.
Не не,пишав планирам да одам со кола и на лице место да видам што нудат.Овој на Стратро не изгледа лошо, па може овој да го пробаме за почеток.Ќе пишам наредна недела што ќе се решам.Според тоа што пишавте значи најдобро е по 2 пати на ден да се пие и тоа во термините кои што ги пишав.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #2917 на: 24 Април 2014, 18:16:26 pm »
Од искуство, ос вејот и од гејнерите само спољери ми се направија, од ко престанав да ги консумира све си дојде како што треба, без притоа да изгубам на мускулна маса или да намала на тежина кревање. Пак ќе реча, или хц хемија или генетика. Секој организам си е различен, не е секој роден за вратар... :) А да се дотера, да се стегне секој може и би било добро.
Здравата храна пред се е добра за општо здравје, за имунитет, а многу малце за мускули, поготово за хобисти. Ако некој се занимава професионално, друга работа. Али за хобисти доволно е да пазиш само на количината т.е. дневниот биланс на калории...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #2918 на: 24 Април 2014, 18:20:50 pm »
Gainer e kofa seker....ne e protein ( recovery drink).

Za genetikata i/ili hemijata si vo pravo.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #2919 на: 24 Април 2014, 20:04:38 pm »
па да, шеќер со протеини, пола-пола мислам дека е. Али и само веј кога земав истото ми се дешаваше... сега чека да стоплит малце и да потрча малце по дождов некако не ми е ок да трча.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #2920 на: 24 Април 2014, 20:10:02 pm »
"Веј" и гејнер се дијаметрално спротивни работи. Наменети за сосема различни луѓе. Јас неможам ни да погледнам гејнер, ниту би му напоменал на некого да го консумира.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #2921 на: 24 Април 2014, 20:14:02 pm »
Јас гејнер би препорачал само на тие што се ептен слаби и имаат тешкотии со качување на килажа. Познавам неколку што успеале колку толку да заличат на луѓе со тоа.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #2922 на: 24 Април 2014, 20:21:19 pm »
Пиев гејнер пред 2 години кога активно тренирав и имав топ резултати и на килажа и на качена мускулна маса. Арно ама во гејнерот, просечно, има околу 20 гр шеќери во доза и преку 1000 калории што тогаш не ми претставуваше проблем да ги потрошам.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #2923 на: 25 Април 2014, 01:37:38 am »
Moже различно да делуваат, мене едина разлика ми беше 1-2кg, и тоа во спољери :)

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2123
« Одговори #2924 на: 25 Април 2014, 01:43:09 am »
Почнав да ги правам овие вежби за стомачни, па некој од поискусниве тука што се да ми кажат дали се добри за да знам дали да продолжам или да барам други.