Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 730601 пати)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16710
  • Keep it 100
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #2880 на: 22 Април 2014, 02:37:10 am »
Има минимум 10 вида склекови. Најнормалните, ако се прават правилно, маваат на трицепс и рамо. Барем мене таму ме маваат.

Сите видови на склекови главно ги оптеретуваат градите, потоа разните варијации одредуваат дали дополнително ќе удираат на предно рамо, трицепс, па дури и грб.

Отсутен Antonio

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 397
« Одговори #2881 на: 22 Април 2014, 09:20:04 am »
Воспаление е, таа е болката, само што се јавува многу почесто бидејќи иако не ги осеќаме тие мускули се активираат постојано. Ако се исфорсираш убаво може да имаш воспаление и многу повеќе од 24 часа. Мене ми се случувало седум дена да имам воспаление на некоја мускулна група после добар тренинг. Значи од тренинг до тренинг.
Воспалението трае најмногу 2 до 3 дена
имаш недостаток на амино киселини во телото кои се трошат во текот на вежбањето,внесувај витамини и здрава храна ќе биде друго

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #2882 на: 22 Април 2014, 09:24:48 am »
Dobro e...denes proodev konecno.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #2883 на: 22 Април 2014, 10:14:59 am »

:D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #2884 на: 22 Април 2014, 10:43:29 am »
Воспаление е, таа е болката, само што се јавува многу почесто бидејќи иако не ги осеќаме тие мускули се активираат постојано. Ако се исфорсираш убаво може да имаш воспаление и многу повеќе од 24 часа. Мене ми се случувало седум дена да имам воспаление на некоја мускулна група после добар тренинг. Значи од тренинг до тренинг.
Воспалението трае најмногу 2 до 3 дена
имаш недостаток на амино киселини во телото кои се трошат во текот на вежбањето,внесувај витамини и здрава храна ќе биде друго
Има вишок на млечна киселина во мускулите која мора да се разбие. Или со глутамин или со сок од домати пред спиење. Наредниот ден како нов. Проверено.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10412
« Одговори #2885 на: 22 Април 2014, 13:49:43 pm »
no pain no gain  ;)
билдер не е заебанција,тежок е билдерскиот живот, али кафанскиот е потежок... (така ми се виде денојве)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2886 на: 23 Април 2014, 09:57:52 am »
Ало вежбачи....ги праите ли овија? ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #2887 на: 23 Април 2014, 12:51:59 pm »
А овие?

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #2888 на: 23 Април 2014, 17:22:42 pm »
1.Препорачајте некој добар протеин што го има кај нас и цена по можност за истиот.

2. Начин на конзумирање.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2889 на: 23 Април 2014, 17:35:53 pm »
Prostar Vanila според мене е одличен на вкус, 2,5кг е околу 4000 денари во продавница и доволно за 1-2 месец да речеме.

Optimum Gold е 2,5kg околу 4700 денари во продавница и доволно за 1-2 месец исто така.

Како за почеток би рекол да се оди на вториов, чисто за прво искуство иако е поскап.

Многу полесно се меша во вода, полесен е за миење од чашата. Вкусовите горе-доле се сите добри и неможе да се утне. Иако би препорачал некој поконкретен вкус (кој сладолед го јадеш таков земи, чоколадо, ванила, јагода - што милуваш највеќе) Исто е како сладолед на вкус.

Цените многу варираат, зошто заработката е голема на овие продукти. Имање на некој познат кој ги носи ќе ти донесе и подобра цена (но здравје за понатаму тоа). http://www.napumpajse.com/shop/proteini/whey-gold-2-3-kg.aspx

Секоја туба си доаѓа со црпалка за 1 доза - чаша. Со околу 30грама протеин во неа. Една таква во денот најмалку, ако јадеш меса и слично. Ако јадеш попрљави ствари тогаш најмалку две во денот. Се меша со млеко или со вода, како сакаш ќе си пробаш.

Реално сите се добри, разликата е во вкусот и колку лесно се меша. И секако во цената. :)

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #2890 на: 23 Април 2014, 17:42:47 pm »
Фала на предлози.Се мислам дали да одам до Солун гледам дека има доста разлика во цени во споредба со нашиве.Значи мене како што ми кажаа се конзумира од сабајле како ужина и навечер после тренинг пред некоја лесна вечера.Дали е правилно вака?
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #2891 на: 23 Април 2014, 18:18:21 pm »
Протеин се конзумира после тренинг ОДМА за најдобри резултати. Најубаво е да се земе и пред спиење. Сабајле на гладно може да се земе исто ако имаш слаб доручек. Се зависи од тоа што сакаш да постигнеш и за колку време. Ако пиеш 3 пати дневно, цела канта (отприлика по 2.3/2.5 кг се) ќе ти отиде за 27/8 дена.
Тој вториот Дени што ти го прати е топ, има освојувано награди 5 години по ред. Прашањето е дали го има во ГетРеди да се купи.
Моментално во ГетРеди имаат слаба понуда, креатин немаат никаков, протеините на АлМакс (што по мене се при врвот) ги немаат.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2892 на: 23 Април 2014, 20:46:24 pm »
Dobri se tie na Deni ali cenata mozat  slobodno da si ja napikaat...

Znaci..veke treta godina...

Redovna cena 2 kg 2870 denari .

Cena ko za mene 2 kg 2500 denari. ;D

Proveren, so site EU sertifikati..ubav na vkus.

Dosega smeniv bar 10 tipa od najckart, do najelitni...

Bez mnogu potresuvanje.
Muskuli se pravat vo teretana, vo kujna i dodeka odmaras....suplementacijata e skoro na posledno mesto.

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #2893 на: 23 Април 2014, 21:35:10 pm »
Можеш нутритивни вредности да ставиш? Баш ме интересира зашто прв пат го гледам :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2894 на: 23 Април 2014, 21:41:16 pm »
Фала на предлози.Се мислам дали да одам до Солун гледам дека има доста разлика во цени во споредба со нашиве.Значи мене како што ми кажаа се конзумира од сабајле како ужина и навечер после тренинг пред некоја лесна вечера.Дали е правилно вака?
Ако го носиш како личен багаж океј, но немој некој по грешка да ти прати по пошта или преку нешто. Даноците и царините се огромни за храна и суплементи, како и тестовите што треба да ги поминат.