Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 920798 пати)

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #2940 на: 26 Април 2014, 14:25:27 pm »
За p90x не ти треба ништо, тие се вежби за стомачни... Со тие вежби во комбинација со трчање и соодветна исхрана, се добиваат одлични стомачни мускули, мој близок пријател ги правеше... :)

Едит: Мартин е во право, сега ми текна дека пријателов има и тегчиња, ама он само кардио вежбаше мислам...
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #2941 на: 26 Април 2014, 15:41:52 pm »
Дали за Р90Х и(или) за Т25 се потребни помагала од типот на тегчиња, вратило, екпендери и што ти ја знам?

P90X:

1.Vratilo ( ili zamena jaze za vlecenje) ali preporacuvam vratilo.

2. 2 tega za ramo i triceps, noze i 2 pogolemi za biceps, noze....tezinata normalno zavisi od nivoto dokaj sto si...
Za pocetnik preporacuvam 2 tega x 4-5 kg za ramo i triceps i 2 tega od 8-10 kg za biceps.

3.Rampi (drshki ) za sklekovi...Podobro se pravat, poveke range motion imas, pomalku stradaat zglobovi otkolku kaj normalen sklek so race.

4.Floor mat...(zamena, kebe ili nesto meko).. Golem del od stomacnite so se plank vezbite  se prvat na zemja i ne e bas najprijatno bez meka podloga.

Tips:
Ne propustaj vratilo. Ne propustaj cardio. Ne propustaj yoga.  Pazi na puls. Pij voda. Jadi disciplinirano...ako sakas da zabegas imas i odlicen  Nutrition plan so programata.

Rezultati ( slika) od se ova, pred voopsto da stapnam vo teretana  veke imam postirano...taka da  its no bullshit.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #2942 на: 26 Април 2014, 15:47:11 pm »
Демит... Иам само floor mat :)

А за Т25, потребни се некои од тие чуда?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #2943 на: 26 Април 2014, 15:50:57 pm »
Ve gledam site nesto pisuvate aj ja da prasam :)

Vo koja hrana ima najveke proteini :) me interesira sakam malce da koristam proteinska hrana no ne i proteini od bure :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #2944 на: 26 Април 2014, 15:54:18 pm »
Белка од јајце.

Жолчка од јајце.

Месо/Риба.

Млеко/Јогурт.

Сирење/кашкавал/урда.

Грав.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #2945 на: 26 Април 2014, 16:06:26 pm »
Би додал и бадеми и кикирики од досада, но без претерување со бадемите затоа што лушпата содржи токсини :)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2946 на: 26 Април 2014, 16:12:10 pm »
Демит... Иам само floor mat :)

А за Т25, потребни се некои од тие чуда?

T25 e cardio do smrt.....slabeenje, skokanje, sprawls, vleguvanje vo forma itd..

P90X e se: tezini, sila, endurance, cardio, fleksibilnost...so posebni denovi za vezbanje na muskulni grupi: Chest & back...Shulders and Arms..Legs and back..Cardio...yoga...core and abs...

Ne gi glej od aspekt na toa koj ima podolga lista za oprema tuku od aspekt na ona sto ti treba.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2947 на: 26 Април 2014, 16:20:56 pm »
Ми треба да не посветувам премногу време, пошто го неам...

Инсенити ми беше океј, ама у просек тренинзите се по 40ина минути, што ми се многу ко за дневна рутина. Па спремање пред и потоа, и многу време ми испаѓа...

Т25 ми делува примамливо пошто е 25 минути фиксно, а не бара набавка на дополнителни ствари (тегчиња и слично).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2948 на: 26 Април 2014, 16:21:57 pm »
X od P90X goes for Xtreme.
Plyometrics (cardioto) e skoro saat vreme.

25 min fiksno kardio od T25 moze da te oslabi ako pazis stojades...i tolku. Ne ockuvaj cuda.

P90X od druga strana...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2949 на: 26 Април 2014, 16:22:40 pm »
Па ја шо го глеав тоа Р90Х3 викаше дека тренинзите се по 30 минути, не по саат време...

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2950 на: 26 Април 2014, 16:24:25 pm »
Za kecot zboram...toj e pravata stvar..posle po zelba se ide na II i III.

Jas dvojkata ja zavrsiv so maskimalen range na sekoja faza...3 pa 5 pa uste 5 nedeli.

Posle vlegov vo teretana i sega P90X vezbam kombinirana moja programa vo nedelite  koga pauziram od teretana.

Od kardio aspekt...pri cistenje, vrtenjeto 40 minuti tocak ili orbitrek vo teretana e decja igra za kardio vezbite na P90X ( plyometrics, interval x, plyocide...)

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1285
« Одговори #2951 на: 26 Април 2014, 18:17:55 pm »
Сите гејенри се природни, и веј исто. Од млеко се прават. А ако си алергичен на млеко има и од јајце или од друго нешто само се поскапи. Поентата на гејенр е иста со чоколадо на пример или со баклава. Мавни 3 баклави и ете ти гејнер. Или тањир шпагети со сос.

Нема да се издишеш. Тоа дишење се случува кај извесни хемиски сусптанци кои се вештачки хормони (КОИ НЕМААТ ВЕЗЕ НИ СО ГЕЈНЕР НИ СО БУТУР НИ СО ВЕЈ) туку се апчиња. Додаваат вишок хормони во телото и природната продукција се намалува, а кога ќе прекинеш наеднаш има недостаток и се губат килограмите (се дишеш). Тоа не ти е битно. Затоа што гејнер и веј е храна. Тоа е обична храна, само мелена и сушена. Како млеко во прав. Ако треба ќе дообјаснам детално.

Поентата ми е да не се меша гејнер/веј/амино/креатин со анаболици орални или инјектабилни. А многу чест случај е оваа „забуна“ кај просечниот човек. „Тие хормоните ги пиеше и се надува толкав стана“. А „тие хормоните“ да ти биле гејнер купен од продавница...

Јас секогаш би одел на бутање храна и веј, наместо гејнер. Мене така ми е логично. Знам дека има луѓе на кои не им е. Не јадат едноставно. Јас што и да ставиш пред мене ќе сомелам за 10 минути, па и од масата може да гризнам. Ама се трудам да не го правам тоа од дебели причини.

Пробај, нема што да загубиш освен некое евро.
Фала на поопширниот одговор. Ја вака од ова што го кажуваш мислам дека сум за веј, затоа што никад не ми фалело апетит, јадам сварно многу ама сум слаб од генетски причини. Е сеа ако почнувам во теретана летово, како почетник дали е лошо веднаш да почнем да земам хемија или да вежбам некое време за да ми се навикне телото? ја вака случаи ко мене што знам слаби што биле и наеднаш во теретана со хемија што се оформиле многу ретко гледам некој правилно изграден, сите некако смешно ми делуваат, во вратот и фацата истите се останати а торзото им е ко шифоњер, за надоле па да не зборам ама тоа им е затоа што не чуле за leg's day. дали вејот би имал таков ефект на мене? да ме надуе само без дефиниција. иначе првпат слушам за ова веј

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #2952 на: 26 Април 2014, 19:05:06 pm »
Жолчка од јајце.
Цитат
Nutritional value per 100 g (3.5 oz)
Energy   1,325 kJ (317 kcal)
Carbohydrates   3.59 g
Fat   26.54 g
Protein   15.86 g
http://en.wikipedia.org/wiki/Egg_yolk

Би додал и бадеми и кикирики од досада, но без претерување со бадемите затоа што лушпата содржи токсини :)
Цитат
Energetska vrijednost 100 g sirovog kikirikija iznosi 567 kcal / 2374 kJ, od toga sadrži 49,2% masti, 25,8% proteina i 16,1% ugljikohidrata.
http://www.coolinarika.com/namirnica/kikiriki/

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2953 на: 26 Април 2014, 19:44:05 pm »
Ama bitnoto e kakvi masti :D

Dobri se kikirikite ama ne da rucas toa :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #2954 на: 26 Април 2014, 19:47:33 pm »
100 грама ги мелам за 15 минути, а мастите сигурно не се омега 3.