Denes se sluci mal incident vo teretana..
So meseci pondelnicki vezbam ramo so toa sto 50% od vezbite mi se na smith masina: predno ramo, zadno ramo i upright rows za "Tom Hardy - seljanki" .

Arno ama, vo posledno vreme bas vo ist den vo isto vreme pocnaa da doagaat dvajca newbies koi od sto se tolku profi (pazi molim te ) vezbaat dolna gruda na smith..so toa sto stolicata za sedenje e vo skroz obratna pozicija..(jas sedam ,oni lezat)..i nema moznost za trampa...Inace dvata benca ( ramen i kos ) i razbojot i peck deckot za gradi - PRAZNI.
Okej,,prviot pat koga se desi bev dojden porano i ubavo im rekov: Decki, zasto zafakate smith masina za ramo koga imate 4 prazni spravi za gradi?
- Ama nie..dolna gruda vezbame..

Me iznerviraa malce ali bev porano dojden pa ajde vikam ke gi pocekam...zazaliv sto gi pocekav bidejki se ebavaa 30 minuti na smitot...posle morav nabrzina sve da vezbam zatoa sto teretanata zatvara vo 22:00h.
Bidna sto bidna...mu kazav na drugarov sto ja drzi teretanata mi rece: Sleden pat kazi mi.
Pred nekoe vreme, JAS bev prv na smith masinata i eve ti gi pak ovie...za dolna gruda..sekoi 5 minuti : Zavrsi?...zavrsi?
Okeeej.
E denes...malku zakasniv i vremeto za trening mi bese knap..vlegov u teretana u 20:50 i gi gledam pak ovie dvajcava..
Samo go prasav: Pri kraj ste?
-Ne, sega pocinjame dolna gruda.
Gi gleam ne sfakaat kolku e saat vikam da se raspravam , da ne se raspravam...Stojam gi gledam u vrv oci ..Nesto me sopre da ne izreagiram, da ne se pravam gazda vo tuga kukja pa se vrativ nazad..mu vikam na gazdata : Chao , brat..teram nakaj doma jas.
...Sho be,kako, zasto?..
Vikam idi kazi im na onie dvajcata ova da im e posleden pat da zafakaat smith za gradi na 2 prazni benca...jas ako im kazam ke napravam problem.
I si otidov..palenje kolata..usput gazot mu go izgorev na edno crno Golfce so onakvi ubavi zadni stopovi kako na 2fast...nesto se zaleta..se silese..(i shit you not) i eto me doma...ke gleam Hobbit.