Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 814314 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #1575 на: 10 Март 2013, 22:34:00 pm »
Јас би погледнал во оваа насока. Не сум го употребил ова, ама доста фалено е од тие програми кои се без големо оптеретување со тегови.

http://www.amazon.com/Convict-Conditioning-Weakness-Using-Survival-Strength/dp/0938045768

А P90x го знаеш веќе.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1576 на: 10 Март 2013, 22:53:48 pm »
Конкретно на вакво нешт мислам. Само има клипови како успешно било ова ама не кажуваат никаков ред. Ваљда има некој ред или нешто...

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #1577 на: 10 Март 2013, 23:19:34 pm »
На времето ко вежбав  :)

Хемија немав гибнато, исхрана обична.. само 2 години секој ден в теретана. Немав некоја дефиниција, не ни сакам мн дефиниција, ама облик и маса супер. Сега 2-3 години не вежбам, раката пак ми е толку -2,3 цм ама згоен сум  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1578 на: 11 Март 2013, 22:10:39 pm »

Taman da si pustam Tekken  3 pred legnuvanje.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #1579 на: 12 Март 2013, 09:26:12 am »
 ^ Ovoj poteg go ima KING na Tekken.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1580 на: 12 Март 2013, 15:23:25 pm »
Не ми е омилен Кинг, ама врши работа. :)

100 години билдање.

Oвој човек, кој во 1952 година ја освоил титулата мистер универзум, во животот се борел со сиромаштијата, поминал одредено време и во затвор и доживеал мозочен удар, животот не го земал здраво за готово!

Поранешниот Мистер Универзум, на 17 март ќе го прослави својот 101 роденден. Тајната на старецот, кој во својот живот се борел со сиромаштија, време поминато во затвор и мозочниот удар, е токму во разбирањето на смислата на животот.

Манохар Аич, висок само 150 сантиметри, преживеал многу препреки во животот само за да стекне слава во бодибилдингот. Роден е во малиот град Камила во Бангал, се вклучил во кралската авијација во Индија под британската колонијална управа и тука започнала неговата опсесија со бодибилдинг.

Британскиот офицер Руб Мартин го охрабрил да тренира со тегови и брзо се стекнал со пофалби од останатите припадници на авијацијата.

Подоцна завршил во затвор поради протестирање против колонијалната власт.

"Во затворот почнав да тренирам сериозно. Тоа ми помагаше за да се припремам за светското првенство. Тренирав сам, без опрема, некогаш и по 12 часа дневно" – вели Манхор.

Кога Индија добила независност во 1947 година, овој човек е пуштен на слобода, но сиромаштијата му го отежнувала патот до бодибилдингот.

Победата на натпреварот "Mr. Herkules" во 1950 година, го охрабрила да отпатува во Лондон на натпреварот "Мистер Универзум", на кој го освоил второто место. Одлучил да остане во Англија и да се припреми за уште еден обид и во 1952 година ја освоил и титулата.

Шест децении подоцна, овој човек сèуште оди во теретана, им помага на своите синови кои водат фитнес центар и им помага на младите да достигнат сè она што тој го постигнал.

Вели дека неговата тајна за долг живот е едноставна диета која се состои од млеко, овошје, ориз и риба. Исто така никогаш не пиел и не пушел цигари.

"Никогаш не сум дозволил да бидам напнат. Секогаш сум се мачел за да заработам пари, но каква и да била ситуацијата секогаш сум бил среќен човек" – вели Манохар, надополнувајќи дека животот без стрес е најважен!
http://www.themen.mk/index.php/zabava/zanimlivosti/4147-stogodishen-bodibilder-seushte-aktivno-kreva-tegovi.html

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1581 на: 13 Март 2013, 10:39:06 am »

Него дај кажете некоја исхрана со која што ќе ослабам, значи не да држам диета, туку да се хранам убаво или у превод да бидам најаден а да не се дебелеам.

Рибешко!

Шеќерот (благи работи, сокови засладени, газирани и овошни), леб и многу мрсна храна (животинска мрсотија не растителна) ќе заборавиш и ќе си јадеш нормално и нема да се дебелееш.

Ако појачаш физичка активност можно е и да почнеш да слабееш на овој начин!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1582 на: 13 Март 2013, 10:43:23 am »
Сок секаков се избацува и цеден и купечки и кока кола и природен,

и истото се заменува со зелен чај, со кафе без шеќер, со кисела вода и со кока кола лајт.

Job finished.

П.С. Благо ако намалиш на 50% од сега, уште поголем ефект.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #1583 на: 13 Март 2013, 10:49:13 am »
Јаде 10 палачи ки со 500 гр нутела и сака да ослабне :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #1584 на: 13 Март 2013, 13:18:55 pm »
King e nepobedliv..ako go naucis dobro.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1585 на: 13 Март 2013, 13:24:16 pm »
Абе сите се непобедливи ако ги знаеш... :) LAW рецимо. :) :) :) Ама Пол си е Пол. Класика.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1586 на: 13 Март 2013, 13:43:29 pm »
Забораив и панцеротите на Енрико да им ги пофалам, страшно добра панцерота која страшно многу потсќеа на оние од жито лукс пицеријата што беше на ќошот на трговски.

Ако збориш за нај олд-скул Жито Луксот (пошто јас ги памтам панцеротите од дете), таква панцерота никој и никаде не направил веќе.  Со кашкавал. Еве мирисот и го осеќам.
Татко ми ме ме носеше на панцеротка, па од таму на трки на Водно :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1587 на: 13 Март 2013, 13:50:23 pm »
Јаде 10 палачи ки со 500 гр нутела и сака да ослабне :)

И ја едно време многу сакав паланчинки, се док жена ми не почна да ми прави, џабе ти е и нутела па дури и еурокрем, ништо не помага :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #1588 на: 13 Март 2013, 15:27:27 pm »
Него дај кажете некоја исхрана со која што ќе ослабам, значи не да држам диета, туку да се хранам убаво или у превод да бидам најаден а да не се дебелеам.

овошје и зеленчук.... јади КОЛКУ САКАШ

рачунај дека првите неколку дена ќе те спотера тенкосерка, али тоа дур организмот да се навикне дека НЕ му шибаш еден вагон протеини, мрсно и шеќери.... Откако ќе се навикне, топ гомна ќе сереш ко никад у живот, со правилна форма, текстура и структурен интегритет  :P
Лелеле човече колку сликовито го објасни... ај нема да коментирам понатакa. :)

@Simo
Риба не јадам.

@Sportex
Физичка активност секако, без тоа џабе исхрана, а и без добра исхрана џабе активност. Иначе избегавам и те како вештачки сокови, си цедам цитрони, портокали, јаболки, моркови, лимони у соковник. Е сеа свинечо и благо да исфрлам од исхрана ќе ми биде многу тешко.

@Deni
Бато, знаеш дека кафе не пијам. Туку ме занима зашто да не конзумирам природно цеден сок од свежи плодови?

@Marjanot
Да да, за истиот Ж. Лукс зборуваме. И у право си нема боље панцерота од таму, али овие од Енрико страшно потсеќаат на тие легендарните. У истиот Ж. Лукс шема беше пица Скопје :D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1589 на: 13 Март 2013, 15:31:26 pm »
Кај ти текна да сибеш :)
Сега треба од Енрико да ја пробувам панцеротата :)