По пола кило риба акој јадиш сејкој ден ќе ги фрлиш патиките за брзо, ако е лосос или туна.Едното е антибиотици, другото е полно жива и шо не, особено срањата кај нас шо се носат. Ако јадиш морска, тогаш само помала риба, скуша или ослич. Пастрмките кај нас не се нешто за машала, кузни со шо се ранети по рибници.
Јадам и Туна и Сардина итоа од ефтините, од Кам, сардина жолта паковка, туна сецкана оти другава поскапа е, две години еве па уште ги немам фрлено патиките, сите шо вежбаат делкаат туни, сардини, меса. Еве азијативе само риби јадат и најдолговечни се, особено јапонците итоа кај нив две атомски им фрлија муриканциве. А оваа тунава и сардинава кај нас ја носат од Тајланд. Јадам и пастрмка, крап, ослич секаква. Иначе, подобро туна која има многу малце жива на 100гр него ли пилешко од Бразил полнето со хормони и стероиди за да растат да има месо. Ако гледаш, така се е штетно, луѓе јадат торти, буреци, џанк фуд тоа ако е штетно ама туната дека имала жива ќе ги фрлиш патиките. Не тие баш добра споредбава. Без животонски протеини нема хипертрофија.
Волот тревопасен е
Рибата така така, немат холестерол многу, свинско, говедско.. жолчки од јајца. Тие можат да ти накачат холестерол.
Така се вика
Волот јади трева, ама јас риба хаха.
Јадам секакво месо, само јајца не, не можам, ми се гадни и нагон за повраќање, ниту варени никакви.
Можда има холестрол, таква е кето исхраната особени тие шо се на масти и протеини само (јас јадам јх не сум кето) меѓутоа подобро тоа него ли да правиш инсулински спајк на секое а шеќерите преедизвикуваат попречување на хормонот за раст, хормонот инсулин и гликоген го уништуваш, складираш сало т.е се дебелиш а така развиваш и триглецириди.
Месото за луѓе со висок притосок и срцеви и бубрежни болести не е препорачливо многу да го јадат, ама за здрави луѓе нема поубаво, покорисно месо, особено телешкото и рибата, исто и пилешкото ама она со хормони е, освен ако не чуваш кокошки домашни.