Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 730189 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10405
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #6165 на: 28 Јуни 2024, 14:01:07 pm »
i od kaj da pocna? nekako bez red mu se... Ili kako e shemaa so kalistenikov ?

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7054
  • хаУс мајстор
« Одговори #6166 на: 28 Јуни 2024, 14:30:11 pm »
Имаше едно видео од него, со сегашното искуство доколку би почнувал повторно, како и што би правел како почетник. Ама не знам како му е пишано видеото.
Ај види ова:

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #6167 на: 28 Јуни 2024, 14:39:14 pm »
nemat shema ko v tertana na primer ponedelnik, sreda petok da podelish grupi... ?како се снајде за пропаѓањата ?

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #6168 на: 28 Јуни 2024, 15:51:25 pm »
Не знам што да ти препорачам, јас почнувам со истово. Се што барав се плаќа за шема и програма. Има една апликација што симнав, ама е ептен basic. За почеток мислам дека е океј. Бидејќи направив долга пауза од теретана поради пукнато ребро, малку тешко ми е сега додека вратам сила, од 15 кревања на вратило сега едвај 4 правам 🫤 Ама полека ќе биде.
На кои пропаѓања мислиш? На вратило?
Ако да, прв пат кога пробав вратило не можев ни еднаш да се кренам. Почнав со висење само, денес 10, утре 15 секунди па после месец ипол да се држам и по минута ипол до две. Тука уствари јачав грип. Па почнав со негатива, од горе само спуштање ама полека и контролирано, исто и ова долго време го терав може месец. Па почнав да се кревам и да стигнам до 15 пати.

Сега за почеток ќе терам некој комбинации од нетов што ќе најдам па ќе видиме до каде ќе стигнеме. Малку мотивација ми фали дека се залежав, ама ќе загриземе.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #6169 на: 28 Јуни 2024, 16:28:37 pm »
е јбг.. абе треба да земам едно дете, другото да го однеса на тренинг, па да го вратам и треба да одам в тератана 8пм ко ќе е хаос журка лудило, реков дома нешто колку да се се закржлава.
Не бе,дипс, тие за трицепсжгради, баш во видеото ги прајт на 07:35..
А ќе пробам за згибовите, баш намеравав така, оти реално од ко се згојв и да се држа 15 секунди тешко, тетивите ме болат, ама не вежбам редовно. ко бев редовен и кичмата не ме фркаше, и кај градните коски привремено ме наболуват сега, тогаш немав ама баш никакви ограничувања во движења. Ок, и сега немам, ама знае нешто да ме стегне, да ме заболи... не е страшно ама боље е без него :D Ако најш нешто интересно за дома, сподели.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #6170 на: 28 Јуни 2024, 17:08:45 pm »
Ако имаш Инстаграм пиши start_calisthenics пуштаат добри видеа. Т.е каде и да пишеш ќе ти даде, само треба да искомбинираш вежби.

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 344
« Одговори #6171 на: 02 Август 2024, 17:35:42 pm »
Земав Веј од Полео со Ванила, протеинот е петка ама мие скап. И ај сега зедов еден полски од Real Pharm - Shake it чоколадо. За разлика од Полеото овај не ми делува дека е сурутка, подруга текстура има некоја чудна, ко чоколаден пудинг. Полеото по густ беше некако.

Има некој пиено од Реал Фарм? Од Креатинот гледам се фалат.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4199
« Одговори #6172 на: 02 Август 2024, 18:48:55 pm »
Ја овој го пијам, нарачав трета канта по ред https://scitecnutrition.com/whey-protein-concentrate/scitec-nutrition-100-whey-protein-professional-5-kg-p5147
Еден од најдобрите е со цена квалитет што го има за порачка во Германија, види тука ако го најдеш што цена ќе е. Има и помали пакувања.

Ај да не биде постот само за протеинот, да споделам резултати од последниов период, негде мај кога сменив режим на вежбање и исхрана.
Се мерев на BodyAnalysis машина на 07.05 и 01.08:
Тежина 103.2->97.5
Mускулна маса 47.3 кг -> 49.1 кг
Сало 20.2 кг -> 12.2
% Сало 19.5% -> 12.6%

Режимот беше 3x100гр овесни снегулки со 1 мерица протеин и 3x200гр стек со ориз/компир и салата, со измени кај внесот на јаглехидрати (намалување). Ми се одјаде и стек и туна и све :)) Сега одмор па после повкусно јадење.
« Последно менување: 02 Август 2024, 18:59:57 pm ficomk »

Отсутен was

• Јуниор
  • **
« Одговори #6173 на: 02 Август 2024, 21:18:19 pm »
Ја овој го пијам, нарачав трета канта по ред https://scitecnutrition.com/whey-protein-concentrate/scitec-nutrition-100-whey-protein-professional-5-kg-p5147
Еден од најдобрите е со цена квалитет што го има за порачка во Германија, види тука ако го најдеш што цена ќе е. Има и помали пакувања.

Ај да не биде постот само за протеинот, да споделам резултати од последниов период, негде мај кога сменив режим на вежбање и исхрана.
Се мерев на BodyAnalysis машина на 07.05 и 01.08:
Тежина 103.2->97.5
Mускулна маса 47.3 кг -> 49.1 кг
Сало 20.2 кг -> 12.2
% Сало 19.5% -> 12.6%

Режимот беше 3x100гр овесни снегулки со 1 мерица протеин и 3x200гр стек со ориз/компир и салата, со измени кај внесот на јаглехидрати (намалување). Ми се одјаде и стек и туна и све :)) Сега одмор па после повкусно јадење.
Го има. 3.700ден https://hardcoreshop.mk/shop/100-whey-protein-professional-2350g/.

Јас јгх јадам само пченичен гриз како мало дете хахах, со путер од кикирики. Го јадам заради тоа шо има низок гликемиски индекс и не прави висок скок на инсулинот. Овес, ориз ме успиваат по јадење, ме фаќа дремка, ми го дига шеќерот излеа многу.  А гризов не. Без јгх не можам оти нервоза чувствувам, главоболка, така со кето беше, и ајде, ми текна ова.
Сеа на булк сум ставам маса од јгх само ова, риба јадам многу, по 4 до 6 конзeрви сардина од онаа смрдената од Кам 30 ден.. Гадна е ама некако ја голтам, мешам со сирење некако да убива вкусот. Туна јадам ама ем скапа и содржи повисоко ниво жива. Е сеа уба е за уба али јбг. Сруго ништо, буквално ништо не јадам, освен месо било какво.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #6174 на: 16 Август 2024, 15:19:53 pm »
@Bicikle до кај си со вежбањето?

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #6175 на: 16 Август 2024, 17:27:26 pm »
До нигде :) За после одмор ( деновиве ) оставив. Али ми гледат некако измешано ова калистеников, не можам ред да му фатам, но ќе морам да најдам некоја опција да вежбам пред работа ( теретаниве не работат толку рано ), а и малце ред да ставам на спиењево. Додуша до пред скоро имав патешествија со аквариумот( долга птиказна хаха), доцна легинав, а и дециве да ги втера малу в ѓонија ( во винкла), прво сметам дека гледајќи ме мене и тие ќе стекнат добра навика за вежбање, второ до 11 ги запивам секоја вечер, а со 6-7саати спиење по мое видување нема ефект вежбањето, т.е. и онака сум отепан. Така да се надевам после одморов ќе фатам некој ред, а ако фатам ќе ставам и некоја фотка пред-после.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #6176 на: 16 Август 2024, 17:34:35 pm »
@was абе веганиве имаат други теории ама... Јади си месо, нека остане база, главно јадење, но внеси мнооогу зеленчук, мешункасти, цвекло обавезно и не толку многу овошја. Исто и јаткасти микс имаш во кам/стокомак ( се надевам не е како наполотанките), имаш и благ и солен, па ти влага во секоја комбинација, сојата е ефтина а 40% протени, другото е масти и многу малцр јгх, значи како ужина, не како оброк да ти биде. Нели, не  еработава само маса да фрлиш, ок, месото има доста нутритиенти, но скоро да нема антиоксиданси, и пак некои се подобри од зеленчукот.

Отсутен was

• Јуниор
  • **
« Одговори #6177 на: 19 Август 2024, 08:55:22 am »
@was абе веганиве имаат други теории ама... Јади си месо, нека остане база, главно јадење, но внеси мнооогу зеленчук, мешункасти, цвекло обавезно и не толку многу овошја. Исто и јаткасти микс имаш во кам/стокомак ( се надевам не е како наполотанките), имаш и благ и солен, па ти влага во секоја комбинација, сојата е ефтина а 40% протени, другото е масти и многу малцр јгх, значи како ужина, не како оброк да ти биде. Нели, не  еработава само маса да фрлиш, ок, месото има доста нутритиенти, но скоро да нема антиоксиданси, и пак некои се подобри од зеленчукот.
Јадам месо ко вол, не пребирам никакво, особено риба премногу, секој ден по 400-500гр. И секако Веј протеин после тренинг одма. Фрлив маса, сакам уште 3кг да качам а ако гледам малце се, уште 2, вкупно 5 и така да задржам на 80, после само лифтање, дњфиниција не одам, маса само

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #6178 на: 20 Август 2024, 09:49:14 am »
Волот тревопасен е :)
Рибата  така така, немат холестерол многу, свинско, говедско.. жолчки од јајца. Тие можат да ти накачат холестерол.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6679
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6179 на: 20 Август 2024, 09:53:20 am »
Само кето или карнивор бабуши

Sent from my iPhone using Tapatalk