Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 814348 пати)

Отсутен ghost555

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 140
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #5415 на: 18 Април 2018, 19:55:56 pm »
јас сум 184 а сум 71 кг. Ми треба калоричен оброк,кој ќе се избленда.
Инаку според еден пријател кој се бавел со фитнес на времето ми го направи следниов режим

2300 калории ,
140гр-160гр протеини и
240гр-250гр јагл. хидрати
60гр масти

Но сега јас откако земав блендер сакам тој некакко да го искористам за правење на висококалоричен оброк па ако има некој идеја за оброци ќе го молам да ми пише

Искрено почни си првин пополека да се откажуваш од лоша исхрана, исфрлај дел по дел. Оди редовно во теретана за да стекнеш навика, ако решиш одма од денеска со вака испрограмирана исхрана до грамче, многу се големи шансите да се откажеш брзо затоа што телото не е научено а посебно психата. Подобро оди чекор по чекор, затоа што дали сега ќе исфрлиш се лошо од исхрана и ќе почнеш со овие режими на исхрана со точно изброени калории или за 6-7 месеци, премногу нема да ти смени по мене, затоа што за да изградиш маса која значително ќе ти се приметува си треба години, за година дена нема да постигнеш резултат каков што многумина замислуваат.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #5416 на: 18 Април 2018, 20:03:27 pm »
Рецептот за путер од кикирики е попрост од варење јајца. Купуваш печени несолени "сникерс" кикирики, ги ставаш во блендер и ги блендаш. ТОлку. Никакви додатоци, ништо. Редовно правиме дома и тоа е.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5417 на: 18 Април 2018, 20:21:24 pm »
За што ти треба калоричен оброк?

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #5418 на: 18 Април 2018, 20:50:16 pm »
Инаку според еден пријател кој се бавел со фитнес на времето ми го направи следниов режим

2300 калории ,
140гр-160гр протеини и
60гр масти

Но сега јас откако земав блендер сакам тој некакко да го искористам за правење на висококалоричен оброк па ако има некој идеја за оброци ќе го молам да ми пише

Искрено почни си првин пополека да се откажуваш од лоша исхрана, исфрлај дел по дел. Оди редовно во теретана за да стекнеш навика, ако решиш одма од денеска со вака испрограмирана исхрана до грамче, многу се големи шансите да се откажеш брзо затоа што телото не е научено а посебно психата. Подобро оди чекор по чекор, затоа што дали сега ќе исфрлиш се лошо од исхрана и ќе почнеш со овие режими на исхрана со точно изброени калории или за 6-7 месеци, премногу нема да ти смени по мене, затоа што за да изградиш маса која значително ќе ти се приметува си треба години, за година дена нема да постигнеш резултат каков што многумина замислуваат.
Taa e исфрлена пред неколку месеци, меѓу кои и цигарите и сега сум на чисто. Стек, ориз итн.

Сепак бидејќи фатија пости, решив малку да се одречам од некоја храна и ослабев околу 4-5кг.
Не велам дека психата ми е лоша, туку сакав да го искористам блендерот за оброци и да си составам режим пополека на исхрана

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #5419 на: 18 Април 2018, 20:51:42 pm »
Рецептот за путер од кикирики е попрост од варење јајца. Купуваш печени несолени "сникерс" кикирики, ги ставаш во блендер и ги блендаш. ТОлку. Никакви додатоци, ништо. Редовно правиме дома и тоа е.
Хмм интересно. Јас гледав дека имало масло во овие купечките, па мислев по некоја моја логика дека и јас ќе треба да ставам. Штом е така ќе земам. (каде ги земаш ти, бидејќи мислам дека тешко  ќе биде да се најдат сникерс кикирики несолени.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #5420 на: 18 Април 2018, 21:44:06 pm »
Ги има и по маркети, а најубаво можеш од пазар или од семкара да си најдеш. Можеш да ставиш маслиново масло, не пречи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #5421 на: 18 Април 2018, 21:51:17 pm »
Само што завршив со p90X Plyometrics...
I still got it после 5 години.

Али маицата утоп.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #5422 на: 19 Април 2018, 00:09:00 am »
Само кикирики ништо друго, тие имаат еден куп масло, незнам зошто би додавал допилнително. Иначе да, ги има по сите маркети, јас ги купувам од зелено пазарче ама тие се, ги носат бако и после сите ги продаваат тие. Ако сакаш можеш и сам да и печеш, ама нема поента, скоро па иста цена се непечени и печени несолени. Значи да пофториме, само кикирики и ништо друго.

П.С. Има брендови што продаваат путер од кикирики шти е 100% кикирики, не се прескапи, али пак се дупло до сам да си го правиш. А и на ког највеќе веруваш од сам на себе.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #5423 на: 19 Април 2018, 09:26:25 am »
Само кикирики ништо друго, тие имаат еден куп масло, незнам зошто би додавал допилнително. Иначе да, ги има по сите маркети, јас ги купувам од зелено пазарче ама тие се, ги носат бако и после сите ги продаваат тие. Ако сакаш можеш и сам да и печеш, ама нема поента, скоро па иста цена се непечени и печени несолени. Значи да пофториме, само кикирики и ништо друго.

П.С. Има брендови што продаваат путер од кикирики шти е 100% кикирики, не се прескапи, али пак се дупло до сам да си го правиш. А и на ког највеќе веруваш од сам на себе.

И јас сам го правам, ама некогаш ме мрзи и купувам готов :) .Како што кажа Додо, ни јас масло не ставам, самите кикирики пуштаат доволно.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #5424 на: 19 Април 2018, 15:31:32 pm »

2300 калории ,
140гр-160гр протеини и
60гр масти

Иста стартна позиција како мојата во висина и килограми. Сакаш да се натпреваруваме еден со друг? :D
Во подобра позиција си од мене бидејќи јас не јадам млеко и млечни производи.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #5425 на: 19 Април 2018, 20:52:47 pm »
Како стоите со притисаците/бпм после кардио? (ако е точакот кардио)
9км на рамно точак за 40 минс 110 со 70 на 120 бпм, некако малку ми се виде. Мерено одма после возење. Немам апаратура да измерам додека возам.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #5426 на: 19 Април 2018, 22:20:31 pm »
Тоа ти е многу споро возење, нормално дека е малку.

Еве како изгледа солидно (не пребрзо) темпо надвор, вкупно околу 25 км.

А еве како изгледа солиден Spinning на спинер точак. Не знам колку е дистанца, ама турбо-тренинг, нешто повеќе од саат сосе загревање и cooldown.

Мерено е со MyZone појас, поставен на гради.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #5427 на: 19 Април 2018, 23:09:29 pm »
Ја не би да се мешам ама 196 откуцаи е блиску до превише. Се разликуваме сите ама тука негде е границата, поготово во загадениов воздух и прашиништава.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #5428 на: 20 Април 2018, 00:44:02 am »
За после 2+ год закржлавување таман си е :) Знам дека е споро ама да не се преценувам одма :D
Мислев дека при умерен напор се зголемува крвниот притисок, а кај мене беше испод нормала (120/80). Тоа ме зачуди.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #5429 на: 20 Април 2018, 06:20:22 am »
Ја не би да се мешам ама 196 откуцаи е блиску до превише. Се разликуваме сите ама тука негде е границата, поготово во загадениов воздух и прашиништава.

Секако дека е премногу, ама тоа е peak. Се случило еднаш и траело краткичко. Просекот е поважен. :)