Автор Тема: Kia Sportage (бензинец) или Toyota Corolla Cross (Hybrid)  (Прочитано 3099 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3295
  • Хюндай Тюсон
Одг: Kia Sportage (бензинец) или Toyota Corolla Cross (Hybrid)
« Одговори #45 на: 17 Февруари 2026, 21:27:06 pm »
Опстојуваат бидејки реалноста е следнава. 2021 одам во салон на тојота и сакам да купам корола егзекјутив седан. За беља седнувам во егзекутив хеџбек и внатре стварно подобри материјали насекаде и на шалтабла и на врати и седишта подобри. Седанот споредено со тоа внатре беше жива катастрофа. Викам да нема забуна нешто во нивоава на опрема? Не бе дечко двете се егзекутив ама седанот се произведува во турција а хечбекот во британија.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6206
« Одговори #46 на: 17 Февруари 2026, 21:40:14 pm »
Megane mk3Generation Моделот е исто во Турција праен, све внатре се распаѓа спрема  мојот, паралелно ги возм двата деновиве, изолација помалце, понов од мојот е три години седиштата се како на штица да седиш, подвозјето е од Мк2, и цела школка е калемена поинаку.
Кровот е по старски швајцан од горе како Југо, затоа има црни линии и жабки за носачи, мојот е заоблен горе и е поинаку изведен.
Турски короли две имам во друштвото, двете се ламарини со изолација.
Меганите сите седани се таму, флуенсот такуѓере, сите се. Класа подолу во квалитет.
Овај погоре кај и да е ќе го посоветува Дачиа Соленза 1.4 да си купи, оти се поквалитетни.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10527
« Одговори #47 на: 17 Февруари 2026, 21:59:33 pm »
Опстојуваат бидејки реалноста е следнава. 2021 одам во салон на тојота и сакам да купам корола егзекјутив седан. За беља седнувам во егзекутив хеџбек и внатре стварно подобри материјали насекаде и на шалтабла и на врати и седишта подобри. Седанот споредено со тоа внатре беше жива катастрофа. Викам да нема забуна нешто во нивоава на опрема? Не бе дечко двете се егзекутив ама седанот се произведува во турција а хечбекот во британија.
Што тресеш зелени, не знам точно која година, во салон една до друга беа и хеч и седанот. Освен штофот на седиштата (зависно пакет, али ајде нека е) за шалтаблата ли најде да зборуваш.

А овој другиов да му покажам француски Меган ќе рече.море турскиот бољи копчиња имал. Остави кола да се пече на сонце , секогаш ќе бидат турски пластиките.

За воља на вистината, Тојота делува поспартански во однос на конкуренција, но такви си се сите, не поради турско производство.
« Последно менување: 17 Февруари 2026, 22:08:07 pm Mikius »

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6206
« Одговори #48 на: 17 Февруари 2026, 22:06:05 pm »
Такајет.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4024
« Одговори #49 на: 17 Февруари 2026, 22:21:32 pm »
Со здравје да си го возиш

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3817
« Одговори #50 на: 17 Февруари 2026, 22:34:49 pm »
АвтоЧајка имаш црна 2025та Куга 1.5АТ 185кс титаниум со 3000км за 25500е плус регистрирана е. Заштедваш 7 - 8к во споредба со Киа или Тојота.

Кугата за овие две е КО ЛИ ШТЕ, КОЛИШТЕ!

Отсутен b95

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #51 на: 18 Февруари 2026, 00:09:27 am »
Mazda CX 30 e edno od najdobrite koli koi gi imam vozeno.
Vrven kvalitet, premium materijali , made in Japan.
Bez konkurencija.

Многу мала ми делува CX30 (јас сум висок 195 цм), не сум ја возел. Се јавив да прашам за CX5, за тест и за цени, али рекоа немале, тек од април, а Мазда како Мазда, дизајн и квалитет, без коментар.
Посекако мислам дека CX5 ќе е надвор од буџет. Гледам орентационо во Србија почнува од 33790 еур, плус боја, ова она... а кај нас секако ќе е послапа...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30455
    • CARclub.mk
« Одговори #52 на: 18 Февруари 2026, 06:26:50 am »
Со здравје да си го возиш(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Под услов да има каде да го полни секоја втора вечер, ова е вистинскиот избор.

Баш петоков треба да го земам на тест фејслифтираниот 01.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3518
« Одговори #53 на: 18 Февруари 2026, 08:26:19 am »
Што се подразбира да има каде да го полни? Нели може во домшани услови вклучуваш у штекер се полни и возиш? или има посебна метода за полнење?
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен head

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 201
« Одговори #54 на: 18 Февруари 2026, 08:32:19 am »
Што се подразбира да има каде да го полни? Нели може во домшани услови вклучуваш у штекер се полни и возиш? или има посебна метода за полнење?
Пример , живееш у зграда на 5ти кат , а немаш паркинг место/гаража во зградата , па мора на јавен паркинг да паркираш .

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4078
« Одговори #55 на: 18 Февруари 2026, 09:20:22 am »
Со здравје да си го возиш(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Точно, без осигурано место за полнење плаг-ин нема никаква смисла.

Јас периодов бев низ Скопје малку повеќе и таму го полнам на ЕВН полначите, жив хорор е тоа.

Во голем дел од случаите местата за полнење се зафатени од сељаци што не знаат да читат и да распознаваат бои па или треба да ги блокира човек или да се ака со полициi. И двете опции се заморни и време конзумирачки.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2227
« Одговори #56 на: 18 Февруари 2026, 09:35:37 am »

Точно, без осигурано место за полнење плаг-ин нема никаква смисла.

Јас периодов бев низ Скопје малку повеќе и таму го полнам на ЕВН полначите, жив хорор е тоа.

Во голем дел од случаите местата за полнење се зафатени од сељаци што не знаат да читат и да распознаваат бои па или треба да ги блокира човек или да се ака со полициi. И двете опции се заморни и време конзумирачки.

Многу добро знаат да читаат и да распознаваат бои. :)

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #57 на: 18 Февруари 2026, 10:47:34 am »
Пример , живееш у зграда на 5ти кат , а немаш паркинг место/гаража во зградата , па мора на јавен паркинг да паркираш .

Океј, и? Ако добро разбрав, купуваш возило над 25 илјади евра каде што ќе имаш проблем со снабдување на истото возило со струја? Фактички, самата држава, а и брендот кој го нуди тоа на пазарот, е свесен дека купувачот го доведува во заблуда. Јас не знам кој би дал пари за такво нешто.

Тоа е исто како, на пример, бидејќи генерално возиме на бензин, дизел, па и плин, да купиш возило каде што нема да има гориво. Мислам, стварно нема смисла. Прашање е колку има на ниво на цела држава тие полначи, односно посебни места каде што се полнат возилата.

Еве, живееш во куќа во Волково, имаш гаража и двор — дали дома можеш да си го полниш возилото? Нормално, ставаш кабел и го полниш возилото? Или има нешто посебно со кое се полни тоа возило? Тоа ми е прашањето.Скопје да речеме Кратово каде на таа рута ке го наполниш возилото како тоа е регулирано?

И да, каква поддршка нудат продавачите на тие возила во Македонија за таквите возила? За бензин, дизел, плин ништо ново, одиме на пумпа, наточуваме и возиме. Но за другите? Или само да продадат, па ти после снаоѓај се? Мене искрено не ми е логично сето тоа.Па ако некој има време воља и желба нека напише ке се информираат повеќе луѓе.Сега треба да тргнеш на пат до Велес немора Велес Прилеп што правиме ако останеш без батерија каде тоа возило ке го наполниш значи нема магичен круг се во Скопје..
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2227
« Одговори #58 на: 18 Февруари 2026, 10:57:26 am »

Океј, и? Ако добро разбрав, купуваш возило над 25 илјади евра каде што ќе имаш проблем со снабдување на истото возило со струја? Фактички, самата држава, а и брендот кој го нуди тоа на пазарот, е свесен дека купувачот го доведува во заблуда. Јас не знам кој би дал пари за такво нешто.

Тоа е исто како, на пример, бидејќи генерално возиме на бензин, дизел, па и плин, да купиш возило каде што нема да има гориво. Мислам, стварно нема смисла. Прашање е колку има на ниво на цела држава тие полначи, односно посебни места каде што се полнат возилата.

Еве, живееш во куќа во Волково, имаш гаража и двор — дали дома можеш да си го полниш возилото? Нормално, ставаш кабел и го полниш возилото? Или има нешто посебно со кое се полни тоа возило? Тоа ми е прашањето.Скопје да речеме Кратово каде на таа рута ке го наполниш возилото како тоа е регулирано?

И да, каква поддршка нудат продавачите на тие возила во Македонија за таквите возила? За бензин, дизел, плин ништо ново, одиме на пумпа, наточуваме и возиме. Но за другите? Или само да продадат, па ти после снаоѓај се? Мене искрено не ми е логично сето тоа.Па ако некој има време воља и желба нека напише ке се информираат повеќе луѓе.Сега треба да тргнеш на пат до Велес немора Велес Прилеп што правиме ако останеш без батерија каде тоа возило ке го наполниш значи нема магичен круг се во Скопје..

Хибрид е, не ти треба да го полниш на отворен пат пошто на бензин работи...

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #59 на: 18 Февруари 2026, 11:01:01 am »

Хибрид е, не ти треба да го полниш на отворен пат пошто на бензин работи...
Aко е целосно електрично?