Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: MarceCvarce на 25 Декември 2011, 22:12:34 pmЦитат: edonos на 25 Декември 2011, 22:01:13 pmНеам зимски ама иам тазе нови летни..Ke pomines i so niv so pretpazlivo vozenjeКакви сака летни гуми нека има, бадијала е. Сеедно е дали ќе ја има најникаквата летна гума излижана до максимум или најдобрата ганц нова. Никаков ефект нема да има на снег и мраз. Единствено чаре му се ланци, ама ставање на ланци е малтретирање, а возење со ланци фрустрација + децентрирана предница.
Цитат: edonos на 25 Декември 2011, 22:01:13 pmНеам зимски ама иам тазе нови летни..Ke pomines i so niv so pretpazlivo vozenje
Неам зимски ама иам тазе нови летни..
на мраз каква сакаш гума имај, џабе ти е за мраз само ланци му е мајката. не зборам за она подмрзнато што знае на влажен коловоз да се фати.
иначе гледав прогноза за наредна недела вклучително и нова година и се очекува суво време со доста сонце и температури над нулата.има време до стража, на аутопут ќе загрееш гумите има да топиш се под себе, каков снег каков мраз
Само конти тс800, за најекстремни услови и тоа повеќе пати. Она спава. Ставени се и спремни и за оваа најлуда ноќ во годината!!!
Моеш да искочиш да ги споредиме фаровите?
Цитат: Kimi R на 25 Декември 2011, 23:04:04 pmна мраз каква сакаш гума имај, џабе ти е за мраз само ланци му е мајката. не зборам за она подмрзнато што знае на влажен коловоз да се фати.Татко ми праеше вакви муабети и за зимски гуми и за АБС и за лед... Дур не седна во мојата кола, преклани.
Цитат: gOJDO на 25 Декември 2011, 22:49:24 pmЦитат: MarceCvarce на 25 Декември 2011, 22:12:34 pmЦитат: edonos на 25 Декември 2011, 22:01:13 pmНеам зимски ама иам тазе нови летни..Ke pomines i so niv so pretpazlivo vozenjeКакви сака летни гуми нека има, бадијала е. Сеедно е дали ќе ја има најникаквата летна гума излижана до максимум или најдобрата ганц нова. Никаков ефект нема да има на снег и мраз. Единствено чаре му се ланци, ама ставање на ланци е малтретирање, а возење со ланци фрустрација + децентрирана предница.такви услови нема на патот да има, тој барем го чистат
Цитат: MarceCvarce на 25 Декември 2011, 23:14:46 pmЦитат: gOJDO на 25 Декември 2011, 22:49:24 pmЦитат: MarceCvarce на 25 Декември 2011, 22:12:34 pmЦитат: edonos на 25 Декември 2011, 22:01:13 pmНеам зимски ама иам тазе нови летни..Ke pomines i so niv so pretpazlivo vozenjeКакви сака летни гуми нека има, бадијала е. Сеедно е дали ќе ја има најникаквата летна гума излижана до максимум или најдобрата ганц нова. Никаков ефект нема да има на снег и мраз. Единствено чаре му се ланци, ама ставање на ланци е малтретирање, а возење со ланци фрустрација + децентрирана предница.такви услови нема на патот да има, тој барем го чистатne si nacekal koga ima navev na straza ili na pletvar, patot go zatvaraat i kraj cudise kolku sakas...posledno eve vo sredata probav da idam nakaj bitola, ama ne stignav ni do veles koga se javiv vo AMSM i mi rekoa deka kaj i da e ke bide zapren soobrakajot na pletvar a veke pola sat traela zabranata na straza. toa bese istiot den SPORTEX koga go stai videoto, nepismeni soferi 1 TON.
Охрид со пиче
Цитат: Bauer на 26 Декември 2011, 03:00:50 amОхрид со пиче Еј блазеси ти, ќе дупиш...Дај слика од пичето, да видиме што материјал е за дробење.