Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 169985 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55347
  • Махер
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #1875 на: 22 Август 2026, 17:28:36 pm »
Вчера поминав на Табановце,имаше доста луѓе што чекаат да платат казни.Имаше 3-4 шљлтери за наплата.
Воопшто не пречеа на другите кои немаа казни за плакање.
Тие искуства се битните.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5263
  • The Spartan General
« Одговори #1876 на: 23 Август 2026, 13:46:42 pm »
Resenieto e uste poednostavno od site drugi predlozeni. Vozi po znaci.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34556
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1877 на: 23 Август 2026, 17:31:10 pm »
Resenieto e uste poednostavno od site drugi predlozeni. Vozi po znaci.
Па да, ама знаеш како е кога не ти држи газот? Кога она внатре вечниот немир не ти дозволува? Кога те чеша дека некој сељо станал сообраќаен инженер и ти си 100 пути бољи од него? Кога знаеш дека некои дардачи го граделе патот а немаат поима како се гради пат, дека е океј? Кога знаеш дека бемвето или фалцвагенот ти го произвеле елиени и никогаш нема да му откажат јабучици, кочници, гуми и слично?

Заеби знаци, знаци се за сељаци, овци што немаат сопствена проценка, не знаат да возат, возат Запорожец класа на кола... Батали знаци. Минимум 20+ од знаци, ама само затоа што сега има камери иначе 40+ од знаци, пошто толку иде турбодизељ.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45224
  • Il Moderatore
« Одговори #1878 на: 27 Август 2026, 23:29:22 pm »
https://skopjeinfo.mk/toshkovski-bezbeden-grad-od-vchera-gi-detektira-i-kaznuva-motociklite-za-brzo-vozenje

Системот „Безбеден град“ од вчера автоматски ги детектира и мотоциклите кои ја надминуваат дозволената брзина, соопшти министерот за внатрешни работи Панче Тошковски.

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

There’s nothing better than driving a car you fixed

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9585
« Одговори #1879 на: 28 Август 2026, 12:37:03 pm »
Ja neznam kako te slika so tablicata pozadi ama aj da ne testiram.

Btw vcera kaj univerzalna zamislen pominav so 58km/h so kola kaj kamerata ne stigna kazna

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1880 на: 29 Август 2026, 23:35:29 pm »
неколку камери се во Скопје кои мерат брзина и од позади, една е на партизанска кај силбо, друга е железничка од аеродром према центар, 3та мислам дека е према геге на мостот, други не знам моментално.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7645
« Одговори #1881 на: 30 Август 2026, 21:28:00 pm »
неколку камери се во Скопје кои мерат брзина и од позади, една е на партизанска кај силбо, друга е железничка од аеродром према центар, 3та мислам дека е према геге на мостот, други не знам моментално.

таа кај геге на мостот не мери никаква брзина, а не па и од позади.. грешка си нешто?

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4126
« Одговори #1882 на: 30 Август 2026, 22:13:52 pm »

Бидна :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Bokica

• Редовен
« Одговори #1883 на: 31 Август 2026, 00:11:40 am »

таа кај геге на мостот не мери никаква брзина, а не па и од позади.. грешка си нешто?

мене оваа ми делува дека е од тие што мерат

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7282
« Одговори #1884 на: 31 Август 2026, 00:14:54 am »
Мерат само тие што ја имаат плавата коцка под камерата и на 100 метри пред камерата е ставен бел знак со ознака Контрола на брзината.

Кај овие камери нема таков знак за предупредување на 100 метри пред камерата, така да не мерат ваквите камери, туку само тие со плавата коцка под камерата.

Отсутен Bokica

• Редовен
« Одговори #1885 на: 31 Август 2026, 01:37:23 am »
прав си, не била за брзина. не знам која е поентата на оваа камера на таа локација
Едит: за нерегистрирани ;D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3962
« Одговори #1886 на: 31 Август 2026, 08:01:54 am »
Ќе биде интересно кога ќе почнат да откажуваат и кога ќе треба одржување да им се прави, ќе баталат и камери и се :D

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2941
« Одговори #1887 на: 31 Август 2026, 08:05:55 am »
Викендов возев Демир Капија - Гевгелија и кога стигнав на локација во Гевгелија ми стигна порака дека на место со ограничување 120 км/ч сум возел 123 км/ч (во толеранција). После се мислев каде има уште една камера на автопат освен после првиот тунел каде ограничувањето е 80 км/ч. Следниот ден ја возев истата рута и барав камера ама немаше. после ми текна дека стоеја полицајци со радар и мереа брзина и они измериле 123 км/ч, ама веќе не те стопираат, само ти стигна смс како Сејф сити.
Своерачен потпис ;)

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 661
« Одговори #1888 на: 31 Август 2026, 09:54:33 am »
На исклучувањето за Негорци има камера на 120 км/ч ограничување, па таму те измерила.
Aus Liebe Zum Automobil...

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2941
« Одговори #1889 на: 31 Август 2026, 12:10:44 pm »
На исклучувањето за Негорци има камера на 120 км/ч ограничување, па таму те измерила.
А демек убаво гледав кога поминував пак по цел пат, тогаш тоа ќе биде, џабе мислев дека полицајци ме измериле
Своерачен потпис ;)