Автор Тема: П: Lexus IS300h F Sport  (Прочитано 3558 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3034
  • Слобода или смрт
Одг: П: Lexus IS300h F Sport
« Одговори #30 на: 27 Јули 2025, 10:43:40 am »
Се продава Lexus IS300h F Sport купен во Toyota Авто Центар, втор сопственик со целосна и навремена сервисна историја во овластен сервис.

Возилото е во највисокиот пакет на опрема и во одлична возна состојба, со поминати 136.500 км. Ставена е нова хибридна батерија на 101.000 км во гарантен рок.
Сменети дискови, плочки и ставени се нови целосезонски гуми Continental AllSeasonContact 2.
Не е потребно никакво вложување во истата.

Колата е каско осигурана во целиот период на сопсвеност и нема претрпено сообраќајни незгоди. Регистрирана е до 05.2026.
Се продава со цел купување на ново и поголемо возило.

Може да се види секој ден по 16 часот.

Ве молам без замени.

Цена: 22.500 еур.

Линк од огласот како и од соодветната тема за заинтересираните.

Ајде да го дискутираме и elephant in the room

Има 140к батеријата сменета на 100к што значи до следна промена ти останува уште 60к или отприлика 3 години. Само првиот пат е во гаранција и бесплатно но вториот пат тоа ќе кошта. Дали знаеш колку е цената за промена?

Гугл вика од 4 до 8к евра а тоа никако не е за занемарување.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #31 на: 27 Јули 2025, 11:05:51 am »
Нема што гугал да вика се јавуваш во тојота и ти кажуваат колку пари.За жал, во иднина – т.е. во наредните 5 години, а да не зборуваме за 10 или 15 – батеријата ќе биде најголемиот проблем кај ваквите возила. Впрочем, од 2020 година наваму, речиси сите автомобили се со батерија, многу реткост е да се најде чист бензин или дизел.

И токму тоа ќе стане голем хендикеп при продавање на користено половно возило и неговата вредност ке биде повеќе кратно намалена во однос на чист бензин дизел.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #32 на: 27 Јули 2025, 11:09:09 am »
Колата е каско осигурана – жали боже што човек фрлил пари за 10 години во осигурување!
Најглупа и најкриминогена работа што може да постои – да даваш пари а да не знаеш зошто?!

Еве, 10 години немал штета другар
Колку од тоа осигурување ти вратија како редовен клиент што си им полнел џеб 10 години?

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #33 на: 27 Јули 2025, 11:53:17 am »
Дискусија помеѓу Бугарин и AI - страшно.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #34 на: 27 Јули 2025, 12:08:16 pm »
Дискусија помеѓу Бугарин и AI - страшно.

Штипски, ти олесни ли на душата кога немоќта, неукоста и некултурата, а воедно колку и да си проблематичен и исфрустиран човек, нема да го достигнеш нивото на кое си доведен самиот себе во сите правци на размислување и делување?

Побогу, човече, насмевни се! Има и поубави работи од виртуелноста, а тоа е работа на себе.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #35 на: 27 Јули 2025, 12:20:24 pm »
Ако падни секирата и го отепа Петко, а Петко не роден  ;D

Тој шо сака да вози Лексус, треба да има и пари за батерија.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #36 на: 27 Јули 2025, 12:55:09 pm »
Колата е каско осигурана – жали боже што човек фрлил пари за 10 години во осигурување!
Најглупа и најкриминогена работа што може да постои – да даваш пари а да не знаеш зошто?!

Еве, 10 години немал штета другар
Колку од тоа осигурување ти вратија како редовен клиент што си им полнел џеб 10 години?
Викаш не вреди каско а?За мене нај телетабис човек е тој што купил нова или прилично нова кола и не ја осигурал каско

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #37 на: 27 Јули 2025, 13:15:17 pm »
(За мене )и понатаму жива глупост каско.џабе паре фрлање што правиме со тоа што никој ништо не искористил значи за тебе платил Арнаут кој плаќа каско 5 години и ништо не искористил.Комплексна шема е осигурање во Македонија треба да се раздлабочи детално ако ти нешто си искористил алал вера и со здравје да ди трошиш.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #38 на: 27 Јули 2025, 19:58:33 pm »
Каско е единствената добра работа во осигурување во Македонија, не дека нема заебанции, ама во споредба со секое друго осигурување…

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #39 на: 27 Јули 2025, 20:04:53 pm »
(За мене )и понатаму жива глупост каско.џабе паре фрлање што правиме со тоа што никој ништо не искористил значи за тебе платил Арнаут кој плаќа каско 5 години и ништо не искористил.Комплексна шема е осигурање во Македонија треба да се раздлабочи детално ако ти нешто си искористил алал вера и со здравје да ди трошиш.
Како не те прашав порано, ја апчето каско го осигурав - будала ја...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3034
  • Слобода или смрт
« Одговори #40 на: 27 Јули 2025, 20:14:14 pm »
Ако падни секирата и го отепа Петко, а Петко не роден  ;D

Тој шо сака да вози Лексус, треба да има и пари за батерија.

Абе тој што сака да вози лексус ако не па треба да има пари и да го купи нов од салон.
Све чорбаџии што купуваат кола без да ги е гајле и тоа е во ред но во граници до 15к евра. Све над тоа е друга категорија бидејќи веќе изборот е доста поголем па влегува и дилемата половно или ново.
Не се заебавав кога спомнав дека батеријата и нејзината цена е клучен фактор за купување на колата воедно и одредување на цената на истата. Секој со малку аналитички ум ќе си го постави тоа прашање пред да ја купи колава.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #41 на: 27 Јули 2025, 21:02:05 pm »
Како не те прашав порано, ја апчето каско го осигурав - будала ја...

Јбг, сега со твоето каско и на други илјадници си го лади на Миконос...
Осмех до брк, пура во рака, ладно Моетче во чаша.
А ти? Ти си безбеден – каско е, осигурана е… фулл.
Некој ужива, некој плаќа, ама важна е безбедноста, нели?
Потешеко доаѓа од г'з у глава...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #42 на: 27 Јули 2025, 21:13:52 pm »
Win-Win за двајцата, он си го лади, ја не се секирам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #43 на: 27 Јули 2025, 21:31:22 pm »
🥂

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #44 на: 27 Јули 2025, 21:45:53 pm »
Не е опсесија SUV или џип туку логичен и здрав избор. Прво, повисок е – нема стрес дали си закачил нешто, дали ќе го качиш на некоја нерамнина, тротоар или планински пат по некој ублажен тампон. Второ, простор. Ако имаш семејство, едно или две деца, ранчиња, торби, глупости – сè собира без гужва. И трето, далеку подобра опција од лимузина кога ќе дојде време за препродажба. Ајде да не заборавиме и какви патишта имаме – тие сами си кажуваат дека SUV ти треба, не лимузина. Значи не е помодарство, туку чиста потреба од таков тип на возило.
Jas po muabetite od tuka od forum a i od poznanici koi poseduvaat SUV imam svateno deka vo 90% od slucaevite e pomodarstvo.

99% е.

Тешка сељачка ропачаана, муабетов еве џип возам. Џабе, пак си сељак/сељанка, и два џипа да возиш.

Колку ми е згадено од сељача со џип, по муабетот за чипот може да го захејтам и да изгубам респект кон таа личност. 

Комшиите ќе виделе дека возиш џип, јака муда.

Убав лексус иначе.