Не е опсесија SUV или џип туку логичен и здрав избор. Прво, повисок е – нема стрес дали си закачил нешто, дали ќе го качиш на некоја нерамнина, тротоар или планински пат по некој ублажен тампон. Второ, простор. Ако имаш семејство, едно или две деца, ранчиња, торби, глупости – сè собира без гужва. И трето, далеку подобра опција од лимузина кога ќе дојде време за препродажба. Ајде да не заборавиме и какви патишта имаме – тие сами си кажуваат дека SUV ти треба, не лимузина. Значи не е помодарство, туку чиста потреба од таков тип на возило.
Jas po muabetite od tuka od forum a i od poznanici koi poseduvaat SUV imam svateno deka vo 90% od slucaevite e pomodarstvo.
Јас не сум љубител на лимузини – не затоа што не се убави, туку едноставно не ми лежат. Прениски ми се, имам чувство како да сум прилепен до под, па дури и кај понови и луксузни модели – сум се возел и во бенве серија 5, ауди а5,а6, тан тун шкода... сè тоа ми е ниско. Не сум навикнат, и не ми одговара.КРАТКО И ЈАСНО НЕ САКАМ НИСКИ ВОЗИЛА.
Брат ми скоро менуваше кола – пак зема лимузина. Убава е, стварно, ама за мене е претенка и нежна. Сакам повисоко возење, со повеќе простор, повеќе сигурност, и без страв дали ќе закачам некоја нерамнина, рабник или дупка.
Факт е дека на улица гледаме сè повеќе SUV возила – и јапонски, и кинески, и европски. Зошто? Затоа што се практични и барани. Добра половна лимузина денес? Многу ретко. Ако сакаш нешто квалитетно, цената оди над 40.000 евра. За тие пари, многумина избираат SUV со подобар клиренс, повеќе практичност и слична удобност.
Значи не се работи за помодарство, туку за потреба. А кој не го гледа тоа, или не вози редовно, или уште не се соочил со македонските „терени“. Па да осети едно удирање на дупка на ауди над 2021 година која ке те кошта 1200 евра....
Немам ништо ни помадар да сум за ауди Q8 аwww нека биде и 2019 година немам против.. мјауу