Автор Тема: П: Lexus IS300h F Sport  (Прочитано 3478 пати)

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 963
П: Lexus IS300h F Sport
« на: 24 Јули 2025, 15:31:49 pm »
Се продава Lexus IS300h F Sport купен во Toyota Авто Центар, втор сопственик со целосна и навремена сервисна историја во овластен сервис.

Возилото е во највисокиот пакет на опрема и во одлична возна состојба, со поминати 136.500 км. Ставена е нова хибридна батерија на 101.000 км во гарантен рок.
Сменети дискови, плочки и ставени се нови целосезонски гуми Continental AllSeasonContact 2.
Не е потребно никакво вложување во истата.

Колата е каско осигурана во целиот период на сопсвеност и нема претрпено сообраќајни незгоди. Регистрирана е до 05.2026.
Се продава со цел купување на ново и поголемо возило.

Може да се види секој ден по 16 часот.

Ве молам без замени.

Цена: 22.500 еур.

Линк од огласот како и од соодветната тема за заинтересираните.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
Одг: П: Lexus IS300h F Sport
« Одговори #1 на: 24 Јули 2025, 18:40:28 pm »
Bi go preparkiral u komsii ama u plan e dzip ili SUV poradi potreba od povremen off-road.
Sto pogoolemo od ovoa planiras?

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 963
« Одговори #2 на: 25 Јули 2025, 08:46:59 am »
Bi go preparkiral u komsii ama u plan e dzip ili SUV poradi potreba od povremen off-road.
Sto pogoolemo od ovoa planiras?

Искрено уште не сум дефинирал, ќе зависи од тоа кога, колку и дали ќе се продаде Лексусот. Жена ми притиска за сув ама ако не се продаде може и ќе продужам да си го возам :)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #3 на: 25 Јули 2025, 08:52:14 am »
Страшно добро изгледа возилото за годините – се гледа дека е чувано и одржувано. Алал вера! Да беше некој Европејц, за 10 години гарант ќе имаше барем две пластични операции

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5658
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #4 на: 25 Јули 2025, 08:56:34 am »
Ti kazi si da ne bi pritiskala zena ti sto bi zel :D
btw. Zena moze da kaze mislenje sekako, ama odlukata bajo moj sepak ke bide moja :D

Iskreno ne ja razbiram opsesijata na zenite so SUV vozilata, eve nekoj ve molam neka mi objasni.
Soprugata moja koga bevme Lexus ES da gledame, niz Toyota salonot pominavme niz nekoi vozila i kaj SUV(RAV 4) samo iskomentira deka mene ne nejze :) polesno ke mi bilo da vleguvam/izleguvam, i sepak sedanot poveke i se dopagase.

Mozebi mojata taka se pogodila pa ne go razbiram ovoj "fenomen" :D

btw. So sreka prodazbata, bi trebalo da se prodade brzo.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #5 на: 25 Јули 2025, 09:03:32 am »
Не е опсесија SUV или џип туку логичен и здрав избор. Прво, повисок е – нема стрес дали си закачил нешто, дали ќе го качиш на некоја нерамнина, тротоар или планински пат по некој ублажен тампон. Второ, простор. Ако имаш семејство, едно или две деца, ранчиња, торби, глупости – сè собира без гужва. И трето, далеку подобра опција од лимузина кога ќе дојде време за препродажба. Ајде да не заборавиме и какви патишта имаме – тие сами си кажуваат дека SUV ти треба, не лимузина. Значи не е помодарство, туку чиста потреба од таков тип на возило.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #6 на: 25 Јули 2025, 09:14:19 am »

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7 на: 25 Јули 2025, 09:24:44 am »
Прашањето што треба да се постави на партнерката, особено ако сте ентузијаст за коли (и немате експлицитна потреба од големо возило како што беше случај со Марјан и децата што му пораснаа), е: дали ти менува и дали разбираш како вози колата, или е најбитно да те однесе од А до Б, и притоа да ти работи клима, да ти свири музика и да има простор за стварите што ни требаат?

Ако одговори под А, и особено објасни дека разликува како вози седан, хеч или СУВ, ќе бираме заедно. Ако одговори под Б, ќе бирам јас. :)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3034
  • Слобода или смрт
« Одговори #8 на: 25 Јули 2025, 09:32:52 am »
 Абе вие заебавајте се ама јас земав тјусон зошто ми беше тешко да влегувам во 408цата и општо комотно да седам и возам во неа. :D И да нема забуни прилично фит дечко сум со идеални пропорции тежина/висина.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #9 на: 25 Јули 2025, 09:45:08 am »
Ту сон Тусон, Тусон Аризона

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #10 на: 25 Јули 2025, 09:59:21 am »
Абе вие заебавајте се ама јас земав тјусон зошто ми беше тешко да влегувам во 408цата и општо комотно да седам и возам во неа. :D И да нема забуни прилично фит дечко сум со идеални пропорции тежина/висина.

408 не е ни седан, не е ни хеч, не е ни СУВ... буквално ги има сите недостатоци на секоја од тие групи на возила, и само еден бенефит - изгледот ;D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #11 на: 25 Јули 2025, 10:03:29 am »
Mnoguuu dobro auto, ama nekako nemam hrabrost da izberam lexus

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5658
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #12 на: 25 Јули 2025, 10:06:43 am »
Не е опсесија SUV или џип туку логичен и здрав избор. Прво, повисок е – нема стрес дали си закачил нешто, дали ќе го качиш на некоја нерамнина, тротоар или планински пат по некој ублажен тампон. Второ, простор. Ако имаш семејство, едно или две деца, ранчиња, торби, глупости – сè собира без гужва. И трето, далеку подобра опција од лимузина кога ќе дојде време за препродажба. Ајде да не заборавиме и какви патишта имаме – тие сами си кажуваат дека SUV ти треба, не лимузина. Значи не е помодарство, туку чиста потреба од таков тип на возило.
Jas po muabetite od tuka od forum a i od poznanici koi poseduvaat SUV imam svateno deka vo 90% od slucaevite e pomodarstvo.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #13 на: 25 Јули 2025, 10:18:14 am »
Jas po muabetite od tuka od forum a i od poznanici koi poseduvaat SUV imam svateno deka vo 90% od slucaevite e pomodarstvo.

Јас не сум љубител на лимузини – не затоа што не се убави, туку едноставно не ми лежат. Прениски ми се, имам чувство како да сум прилепен до под, па дури и кај понови и луксузни модели – сум се возел и во бенве серија 5, ауди а5,а6, тан тун шкода... сè тоа ми е ниско. Не сум навикнат, и не ми одговара.КРАТКО И ЈАСНО НЕ САКАМ НИСКИ ВОЗИЛА.

Брат ми скоро менуваше кола – пак зема лимузина. Убава е, стварно, ама за мене е претенка и нежна. Сакам повисоко возење, со повеќе простор, повеќе сигурност, и без страв дали ќе закачам некоја нерамнина, рабник или дупка.

Факт е дека на улица гледаме сè повеќе SUV возила – и јапонски, и кинески, и европски. Зошто? Затоа што се практични и барани. Добра половна лимузина денес? Многу ретко. Ако сакаш нешто квалитетно, цената оди над 40.000 евра. За тие пари, многумина избираат SUV со подобар клиренс, повеќе практичност и слична удобност.

Значи не се работи за помодарство, туку за потреба. А кој не го гледа тоа, или не вози редовно, или уште не се соочил со македонските „терени“. Па да осети едно удирање на дупка на ауди над 2021 година која ке те кошта 1200 евра....

Немам ништо ни помадар да сум за ауди Q8 аwww нека биде и 2019 година немам против.. мјауу

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1718
« Одговори #14 на: 25 Јули 2025, 10:31:48 am »
Кога ќе ми каже некој дека СУВ избрал ради една од следниве опции:

1. Побезбедно е
2. Поудобно е
3. Попрегледно е
4. На нашиве патишта мораш да возиш СУВ

Знам дека или врска нема од автомобили или жена му го натерала и сега си ја оправдува одлуката.

ПС Ако толку често удирате во препреки и нерамнини за да ви треба СУВ да ги избегнете, проблемот не е до возилото, грешката е измеѓу волан и седиште.  :)