Автор Тема: Дали подобро да се тргне веднаш или да се почека моторот да се загрее во лер?  (Прочитано 165316 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #555 на: 30 Ноември 2013, 11:56:19 am »
Пелена со жарчиња :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #556 на: 30 Ноември 2013, 12:47:15 pm »
А бе затоа ти се извинив. Пошто многу му се секираш на моторот. Ја поише на газов му се сеирам :D :D

и јас се секирам за твојот газ ;D ;D ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #557 на: 30 Ноември 2013, 12:49:30 pm »
Ауу, мераклија а? :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #558 на: 30 Ноември 2013, 12:50:35 pm »
само на топло :) не ко фаланга... ке отепа, ке закопа па ке одкопа и тогаш ке го онади... се смрзнало до тогаш бе... џигер ладно... ;D ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7275
« Одговори #559 на: 01 Декември 2013, 08:11:08 am »
Не знам, ама мислам дека не помагаат за топол газ! :D

Златни греачи на седишта, златни!

Кога ке купувам наредна кола, обавезно ке гледам да има греачи на седишта...
2-3 минути им се потребни да загреат, а ти го држат грбот топол, дур парното kicks in ...

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #560 на: 01 Декември 2013, 09:39:11 am »
Тогаш те уверувам дека поарно ми е кога ја загревам колата во место дур чистам прозори од мраз

едно шо ќе се загрее ладна кола у лер за минута-две, абе шта да ти причам. бања.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #561 на: 01 Декември 2013, 09:55:00 am »
Не знам, ама мислам дека не помагаат за топол газ! :D

Златни греачи на седишта, златни!

Кога ке купувам наредна кола, обавезно ке гледам да има греачи на седишта...
2-3 минути им се потребни да загреат, а ти го држат грбот топол, дур парното kicks in ...

Точно и грбот и газот.  Отприлика 1 минута им трба да стоплат.

Тогаш те уверувам дека поарно ми е кога ја загревам колата во место дур чистам прозори од мраз

едно шо ќе се загрее ладна кола у лер за минута-две, абе шта да ти причам. бања.

Треба да измерам, ама (на моите две возила) се осеќа разликата. Доволно е тоа што кога ќе влезеш веќе во кола дува топол воздух.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #562 на: 01 Декември 2013, 09:58:08 am »
Pristina I nazad so vlez vo grad i do Aerodrom, 200 i nesto sitno kilometri vkupno. Na odenje 70-90km/cas , na vrakanje imase poveke guzva i sneg zatoa 60-80km/h vozev. Dosega najmala potrosuvacka na bord 4l/100km...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Треба да измерам, ама (на моите две возила) се осеќа разликата. Доволно е тоа што кога ќе влезеш веќе во кола дува топол воздух.

Кола упалена во зима на ладно, после неколку минути во лер, дува топол воздух унутра?

Да видам да не верувам.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ќе причекаме уште малку да залади. Потсети ме кога ќе биде -3,-4 навечер, ќе наснимам, не ми е тешко. Штрта немам некој дигитален термометар при рака, за да ти покажам. А после дали ќе веруваш или не, твоја работа. :) (преместувам во „загревање во лер“ муабетов)

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Една анегдота:

Се сеќавам пред повеќе години, ме носат другарите на некоја журка у некоја викендица у некое село. Зима, ноќе. Мене многу брзо ми докурчија музиката и фаците, арно ама бев дојден со другар ми и неговото рено клио бензинец, па морав да седам дур седи он. Немаше како да си идам.

И му викам „пер ја ќе идам у кола, ќе ја упалам да се згреам може и ќе дремнам, тапа ми е журкава“. Он вика „иди нема проблем“ и ми дае клучеви. Го упалив реното да брбори у лер. Чекај, чекај, никако да дочекам да пирне топло. Се укочив од ладно. Видов - не видов, почнав да ја стискам папучата за гас. Тебаше околу 101-5 минути да го турирам моторот у лер за да почне маааааалку топличко да дува од дупките. Малку, недоволно.

Требаше да повозам наоколу и ќе се згрееше одма, ама бев поднапиен - а се наоколу подзамрзнато - па не ја повозев.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Одг: Re: Дали подобро да се тргне веднаш или да се почека
« Одговори #566 на: 01 Декември 2013, 11:00:10 am »
Не глеам што е проблемот да ти работи колата, додека да го отстраниш мразот од стаклата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
@FilipV, поздрави го другар ти, кажи му да си смени термостат :)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
Цитат
Не глеам што е проблемот
filipv. :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Одг: Re: Дали подобро да се тргне веднаш или да се почека
« Одговори #569 на: 01 Декември 2013, 11:18:48 am »
Не глеам што е проблемот да ти работи колата, додека да го отстраниш мразот од стаклата.

прегледај ги старите постови, детално е објаснето.