Само го избегна одговорот - зошто произведувачите на сите други аута викаат да се тргне веднаш, а не да се чека минута-две!
Еколошки глупости
Сериозно го мислиш ова? Гледам смајли си турил, па да си прашам...
ти ми ги пресмета 2часа работа во место, ама пресметај колку чекаш на првиот семафор кога ќе тргнеш од дома за работа. Загреана ти е тогаш колата?
1. Позагреана е него после 2 минути у лер!
2. И да е незагреана, на времето потрошено на семафори x нема потреба да се ДОДАВА и времето y потрошено во лер.
Океј, нека е така, ама ете поголемиот дел од луѓето мислат дека е, и ги загреваат во зима (меѓу нив и јас)
Е аргументов ти вришти. Поголемиот дел од луѓето мислат дека Цеца е најбоља пеачка, па тоа не ја прави ни трошка подобра отколку што е. Немој симо да ме разочаруваш со
argumentum ad populum.[/quote]
Пошто квотирањево на прачиња ми одзема време, а морам да одам:
За екологијата мислам дека е точно. Но дека се глупости е за тоа се шалев

Ситуација (од реален живот) Јас до прв семафор возам 2КМ, ти до прв семафор возиш 30 секунди. Ако семафорот е во некое градско место, 70% од времето го фаќаш на црвено и чекаш 40-90 секунди. (а понекогаш и два пати го исчекуваш). Јас што патувам 2км до прв семафор, сум ја загреал колата 2 минути во место, ти си одработил на семафор 2 минути, со тоа што ти си стартал одма и имаш 30 секунди „екстра брзо“ загревање? Кој мотор се изабил повеќе по 2 години? Who would know? така?
Ок, што се однесува до аргументот, нема везе, како што нема везе и дека ќе стигнам до менување мотор зошто ми се изабил.