Автор Тема: Пробни таблички, сопатник и трошоци при купување на нова кола  (Прочитано 2356 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Со пробни ризикуваш казна ако имаш уште некој во кола,а без нив не смееш во сообраќај.Така да не е исто.
Тогаш си не регистрирано возило кое не смее да учествува во сообраќајот,па освен повисока казна,во случај на незгода цела штета ја плаќаш ти.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен spiritBreaker

• Почетник
  • *
  • Пораки: 41
Офффф грешно прочитав

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Бројот на дозволени патници во возилото не го диктира табличката, го диктира временото осигурување кое се вади заедно со пробните таблички.

Не сум сигурен во моментов зошто не ги наоѓам документите за пробни таблици, ама можеби може и да се доплати осигурувањето за плус патници.

Отсутен Mk Guru

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
Или опција е, секако ако сакаат од салон да ги пратат документите до охрид да не правам два круга до скопје и назад... Ма да чисто сумњам дека ќе го направат то
А  знаеш ли дали може да се направи и осигурување од патници со пробни?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
Мислам дека неможе да доплатиш осигурување за патници со пробни таблици. Тие пробни таблици се да го пробаш возилото и потоа да си извадиш нормални таблици со нормално осигурување.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
Купувам возило од Скопје. Го носам во Битола.
Како тоа го пробувам само?

Нормално дека со мене е целата фамилија. Како без нив?

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
Видот на полисата не го диктора бројот на патниците, ако во сообраќајната стои дека возилото е за 5 патници, може да се возат најмногу 5 патници (1+4)
Во полиса за пробни таблици нема опција да се осигураат патниците од незгода, и мислам дека причина е што тоа е краткорочна а не годишна полиса.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
Купувам возило од Скопје. Го носам во Битола.
Како тоа го пробувам само?

Нормално дека со мене е целата фамилија. Како без нив?
Ти купуваш возило, не цела фамилија. Еден е купец и тој се потпишува на документот. А фамилијата ако сака да ја види колата, ќе ја види во Битола.

Во полисата само возачот е осигуран.

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 328
Кога купив нова кола, за да заштедам ги позајмив истечените (4 год.) пробни таблици од братучед, ги имал зачувано.

Ми успеа превоз од скопје до битола. Попат џандарка ме погледна ама не ме запре, имав залепено со селотејп видно на шофершајбната.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
Си можел и регуларни таблички од некој комшија да земеш, воопшто нема да си се "двоел" во масата од возила.  :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30064
    • CARclub.mk
Кога купив нова кола, за да заштедам ги позајмив истечените (4 год.) пробни таблици од братучед, ги имал зачувано.

Ми успеа превоз од скопје до битола. Попат џандарка ме погледна ама не ме запре, имав залепено со селотејп видно на шофершајбната.

И не дај боже некоја беља да си направел, ќе те чинело барем 2-300 пати повеќе од пробните таблички.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1718
1500 денари се пробни таблици...

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.

Ке го цитирам батко Маце АРЈАН со последни пари соберени во куќа не се купува кола,ниту се оди на одмор и во кафана.

Се смеам баш слатко,лека-полека се отвараат сите братот вели со селотејп хаха,,и после џемс бил заостанат во 58год Кривогаштани...само искрено со себе тоа е што е човек.Нека е со среќа новото возило брату нека влече гз и регистрација да плаќаш мада тоа да, ама околу осигурителни треба да го дочекаме денот кога од напатен народ што се зеле да вратат се дупло АМИН сенадевам не ти увелиа 400 евра каско да ти земат 5 год пута 400 2000 евра нека лапат они ние ке лепиме селотејп..море
« Последно менување: 18 Септември 2025, 19:32:18 pm Jimny »

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433

И не дај боже некоја беља да си направел, ќе те чинело барем 2-300 пати повеќе од пробните таблички.

Овој е тој “правникот” шо носеше радари на баждарење, иначе.