Автор Тема: Audi Q3 2.0 TDI Quattro  (Прочитано 5292 пати)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2270
Одг: Audi Q3 2.0 TDI Quattro
« Одговори #60 на: 13 Август 2025, 19:32:19 pm »
Може да, а како на овие нашиве ќе докажеш дека е одјавена, бараат папир,печат,ќе му однесеш испринтан ПДФ документ и ќе му го покажеш. 😁 Заборавивте ли каде ,кај кого и со кое школо се тие каде треба да се достават документите.

Уште кога на граница за влез во МК на ДЕ возило со регуларни таблици ти бараат зелен картон,па ако не е на зелен папир, има да се тегнеш и докажуваш.....да не е трагично ќе е смешно....или е обратно...
« Последно менување: 13 Август 2025, 19:42:49 pm AUDI »
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Присутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1910
« Одговори #61 на: 13 Август 2025, 19:40:02 pm »
Може да, а како на овие нашиве ќе докажеш дека е одјавена, бараат папир,печат,ќе му однесеш испринтан ПДФ документ и ќе му го покажеш. Заборавивте ли каде ,кај кого и со кое школо се тие каде треба да се достават документите.

Уште кога на граница за влез во МК на ДЕ возило со регуларни таблици ти бараат зелен картон,да не е трагично ќе е смешно....или е обратно...
Нема играчки со нашата земја, мора сѐ да е по правила и прописи. Мило ми е што супер ти се покажува возилото, уживај со него, супер е!

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5254
« Одговори #62 на: 13 Август 2025, 19:58:16 pm »
Може да, а како на овие нашиве ќе докажеш дека е одјавена, бараат папир,печат,ќе му однесеш испринтан ПДФ документ и ќе му го покажеш. Заборавивте ли каде ,кај кого и со кое школо се тие каде треба да се достават документите.

Уште кога на граница за влез во МК на ДЕ возило со регуларни таблици ти бараат зелен картон,па ако не е на зелен папир, има да се тегнеш и докажуваш.....да не е трагично ќе е смешно....или е обратно...
I jas toa sumjav....
Na noviot zelen karton duri pisuva deka od 1.1.2025 pdf-ot e validen. Ama idi dokazi se

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #63 на: 27 Септември 2025, 20:28:03 pm »
Се заврши целата процедура и Q3ката е веќе недела дена регистрирана и е со Мк табли.

Технички преглед,барање за интерпол,таблици и сообраќајна      -   8360 ден. 
Полиса-                                                                                       -  10660 ден.
Преводи и нотари                                                                         -   3200 ден.

Заедно со другите давачки,царини,хомологација,шпедиотерска услуга, се доаѓа до сума од 
                                                                                                    -273270 ден. или околу 4450е.

Вработен во станицата за технички преглед ми е пријател, уште кога бев таму му реков кога ќе дојде ред за технички добро да ја претресе, во поглед на подвозје нема потреба од никаква интервенција.

Следно е повторна промена на масло и филтер,ребраст каиш на маслена пумпа и ПК каиш и затегнувачи.

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #64 на: 25 Ноември 2025, 14:29:15 pm »
Денес на Q3 направен апдејт на софтвер и нови мапи за навигацијата.

Стар софтвер и мапи

Нов софтвер и мапи

За 2-3 дена во ауди флотата (Ауди 80 и Q3) доаѓа нов член,далеку помлад и туку речи фулл опремен.За некој ден ќе го претставам.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1423
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #65 на: 25 Ноември 2025, 15:50:11 pm »
Претпоставувам дека мапите се на СД картичка.
Ако може да ми кажеш каде правеше апдејт и колку чинеше ?

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #66 на: 25 Ноември 2025, 17:26:24 pm »
Да мапите се на СД картичка.Апдејтот се правеше во GPS Service Kavadarci,така можеш  да го најдеш на ФБ.Познаник ми е ,и за мене цената е друга.Најдобро контактирај го и прашај за цена.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5254
« Одговори #67 на: 25 Ноември 2025, 21:50:45 pm »
Претпоставувам дека мапите се на СД картичка.
Ако може да ми кажеш каде правеше апдејт и колку чинеше ?
proveri na mhhauto dali ima. ako ima pisi mi, ke simneme

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 986
« Одговори #68 на: 25 Ноември 2025, 22:16:20 pm »
Се заврши целата процедура и Q3ката е веќе недела дена регистрирана и е со Мк табли.

Полиса-                                                                                       -  10660 ден.
Преводи и нотари                                                                         -   3200 ден.

Заедно со другите давачки,царини,хомологација,шпедиотерска услуга, се доаѓа до сума од 

Вработен во станицата за технички преглед ми е пријател, уште кога бев таму му реков кога ќе дојде ред за технички добро да ја претресе, во поглед на подвозје нема потреба од никаква интервенција.

Следно е повторна промена на масло и филтер,ребраст каиш на маслена пумпа и ПК каиш и затегнувачи.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Честито нека е, со здравје да се возе, убаво му стое бојата. 😁

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #69 на: 26 Ноември 2025, 00:04:20 am »
Фала на честитките,ама за возење не се вози многу,татко ми слабо го вози,повеќе е со 80ката.Го оставив средината на август со скоро полн резервоар,минатата недела бев во МК,резервоарот беше скоро половина полн.

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 986
« Одговори #70 на: 26 Ноември 2025, 07:21:48 am »
Фала на честитките,ама за возење не се вози многу,татко ми слабо го вози,повеќе е со 80ката.Го оставив средината на август со скоро полн резервоар,минатата недела бев во МК,резервоарот беше скоро половина полн.

Еее 80ката е легендарна кола, веројатно имаш Б4 серија, на времето имаме трула вишна боја и нормално, 1.9 тди. 😁

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #71 на: 26 Ноември 2025, 11:21:29 am »
Да Б4 модел од 1994 година,седан со 1.9ТД мотор.Магаре.