Автор Тема: Примање пакет од надвор, и негово царинење!!!  (Прочитано 25394 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9103
Одг: Примање пакет од надвор, и негово царинење!!!
« Одговори #60 на: 22 Декември 2011, 14:21:58 pm »
DHL се далеку од најдобри во шпедитерска услуга а за експресен транспорт е сосема друга приказна, имам милион примери. Сите можат да те мафтаат и најбитно во цела работа е да ги знаеш цариниците.

за информација дневен извоз имаат мноооогу транспортни компании, од оние кои нудат експресна услуга FedEx има истотака  секојдневно така да Dzo се надевам брзо ке завршиш работа и нема да те ошурат. Секако ке ти лупаат цени бидејки со нив не си работел до сега и нов си, тазе..

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 643
« Одговори #61 на: 22 Декември 2011, 14:40:26 pm »
malku of topik, ama da pisam kako bese vo komunizmo... na prijatelot mu pratile videorekorder od Germanija... go vikaat u posta, da potpises deka si soglasen da cekas edna godina (se izgubil videoto, vsusnost si go zemal nekoj od carina)... ama on ne potpisa, pratkata bila osigurana od tamu, taka da posta im plati na toj od Germanija osiguruvanjeto...
..jas vo 70-te naracav kukiste so fotoaparat za slikanje u voda, od Anglija, dojde i  me vikaat u carina... sega ajde sto mi zema debela carina, togas nemase ddv, ami me zeza te sto ke ti e ova a obicna amatersko - turisticka rabota
..  vo  posta imalo kavez so kuce prateno od tranzit niz Makedonija, kako sto neznam, ama nekoj go otvoril kavezot i kuceto izbegalo... e sega im teknalo fatile nekoja djukela i staile vo kafezot. Po izvesno vreme doaga katib od germanija :
..  pari za izgubenoto kuce... mnogu bese
... pari za eutanazija na djukelata, i toe ne bese malku, mislam ne pod 1000 marki
.. a brukata baska....
.. a da ne zboruvam praka  brendot od centralata na zastapnistvoto 5 paketi so reprezentacija ... e sega direktorot odnel i vo carina 1 paket, ama baska od toa  mora da se ukrade i od ovaa pratka usta 2 paketa..

.. a imase i toa vo carina,  na kolegata mu sobiraat pari za rogenden i si kupuva golf 2-ka ...
.. a glavna nagrada bese da te stavat na kriva palanka dezuren  vo nokna smena, koga bese embargoto  na Srbija..

.. sega citav vo Hrvatska se zamislile carinicite sto gi ceka so EU, posebno koga ke se vovede Sengen zona...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #62 на: 22 Декември 2011, 21:28:40 pm »

ДХЛ СЕ ЛАЈНО НЕ ВИДЕНО ШТО ПОГОЛЕМО ЛАЈНО НЕ ПОСТОИ НА СВЕТОТ !!!! ЈАВНО И ОДГОВОРНО ТВРДАМ ДЕКА БИЛО КОЈ ДРУГ Е ПОДОБАР ОД НИВ, УПС, ФЕДЕКС И СЛИЧНИ СЕ ЗАКОН И УСТАВ ЗА ДХЛ!!! АКО МОЖЕТЕ НЕ ГИ КОРИСТЕТЕ!

Не знам што до толку се десило за да се расфрлате со вакви зборови за една од најмоќните компании на нашиот пазар, а богами и многу многу пошироко...
[/quote]

Имам причина, работиме со нив за жал највеќе поради тоа што немаме избор за некои градови.

Каснат, одговараат на емаил после 3 до 5 дена, робата многу често ни ја доставуваат со механички повреди, а последна глупост е дека ни изгубија пратка вредна 16.000 еур а ни признаваат само 3 илјади и тоа не издаваат кредитни белешки туку враќаат пари назад па поле да сме им плателе рестото од фактурата.

Пратката си беше регуларно осигурана но ја измешале демек па според нивните документи доставени ни е таа пратка што ја навдуваме како изгубена а ја нема таа што ја добивме. Абе не ни прашувај повеќе се нервирам што пишувам!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #63 на: 22 Декември 2011, 21:32:28 pm »
Ја имам слична случка како твојата со ЕМС :/

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #64 на: 22 Декември 2011, 21:39:20 pm »
Ја имам слична случка како твојата со ЕМС :/

Со FEDEX работиме за Кабул и Кандахар за хитни пратки....10 пати се подобр од DHL. Проблемот е дека Fedex не слетуваат на воениот дел во други гадови како мазар, Кундуз и сл па мора DHL.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #65 на: 22 Декември 2011, 21:43:19 pm »
И ја го делам истото мислење како тебе за DHL. Три-четири пати ни ја имаат задоцнето робата, а за царинење не „измерија“ по најнеповолните тарифни броеви. Инаку имаме отворено и акаунт кај нив ...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #66 на: 22 Декември 2011, 21:52:11 pm »
И ја го делам истото мислење како тебе за DHL. Три-четири пати ни ја имаат задоцнето робата, а за царинење не „измерија“ по најнеповолните тарифни броеви. Инаку имаме отворено и акаунт кај нив ...

И ние...и сега ни е блокиран додека не се разреши проблемов.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #67 на: 22 Декември 2011, 23:08:57 pm »
Ние соработуваме со DHL 2-3 год. и до сега немало никаква заебанција!
Според моето досегашно искуство DHL е професионална компанија !
« Последно менување: 22 Декември 2011, 23:31:07 pm ace-106 »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9103
« Одговори #68 на: 22 Декември 2011, 23:21:16 pm »
зависи од барањата што ги имате сите, така некаде се појаки некаде потапа ама за шпедитерски услуги никад не би ги користел бидејки се НАЈТАПА

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #69 на: 23 Декември 2011, 09:00:49 am »

Имам причина, работиме со нив за жал највеќе поради тоа што немаме избор за некои градови.

Каснат, одговараат на емаил после 3 до 5 дена, робата многу често ни ја доставуваат со механички повреди, а последна глупост е дека ни изгубија пратка вредна 16.000 еур а ни признаваат само 3 илјади и тоа не издаваат кредитни белешки туку враќаат пари назад па поле да сме им плателе рестото од фактурата.

Пратката си беше регуларно осигурана но ја измешале демек па според нивните документи доставени ни е таа пратка што ја навдуваме како изгубена а ја нема таа што ја добивме. Абе не ни прашувај повеќе се нервирам што пишувам!

Затоа реков дека претпоставувам дека си имате причина, и ете си имате, и ти и Џиџи. А не ми се нервири сеа што пишуваш, ја морав да си прашам, пошто се расфрлаа многу силни зборови, за фирма со која соработувам доста долго време, и имам доста високо мислење за нејзе и за тоа како работи.

Што се однесува до шпедитерски услуги, најискрено, појма неам кои се работни обврски општо на шпедиција и шпедитери, така да, појма неам шо да кажам на тоа поле :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #70 на: 03 Јануари 2012, 17:52:14 pm »
После 10тина дена одкако им предадов книгите за царинење еве денес што добив од ДХЛ ..

Искрено ми скурчи се, се мислам се да одкажам и нека го вратат назад ѓубрињата

Pocituvani,

Kolegata Toni Klaposki Vi pisa mail denes vo 11:21. Molbata e odbiena , i kje treba da se carini so deklaracija.
Povtorno Vi ja prakjam kompletnata presmetka.

Pozdrav,

[датотека избришана од администраторот]

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5081
« Одговори #71 на: 03 Јануари 2012, 18:00:23 pm »
Чекај сеа ова 3800 за се или плус царината? не ми е јасно што ти пуштиле

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #72 на: 03 Јануари 2012, 18:06:01 pm »
Ова е само за DHL ... најдобрите :D

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #73 на: 03 Јануари 2012, 18:14:25 pm »
појма неам шо е али изгледа само нивни трошоци за услуга итн ..  нека кажат поискусните тука што е и како е

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #74 на: 03 Јануари 2012, 18:39:49 pm »
Џо чим си се фатил за орото изиграј го до крај.........   
Нареден пат ќе бидеш повнимателен.......