Автор Тема: Совети за ново возило Citroen C4 vs Skoda Kamiq  (Прочитано 3315 пати)

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2056
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Одг: Совети за ново возило Citroen C4 vs Skoda Kamiq
« Одговори #30 на: 03 Декември 2024, 06:28:04 am »
Станува збор за возило со рачен менувач, разбрав дека истиот е забранет за употреба во Велес.

Добро си разбрал, преку мене жив нема да може Мацко да порача возило со таков хендикеп :(

Станува збор за возило со рачен менувач, разбрав дека истиот е забранет за употреба во Велес.
Комшијава бара такво нешто со рачен

Sent from my iPhone using Tapatalk

Продај станот и исели се од зградата....
не до тој степен паднат на Шкода батко Маце АРЈАН он ни во такси не се возел во Шкода а не па да купи ако е до толку дојдено нож до коска ја ке ти дадам моето јапанче кога ке те иселат барем можеш да спиеш во него све у једно.Памет у глава кола и жена не бираш туку тоа тоа ти е по заслуга

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
« Одговори #31 на: 03 Декември 2024, 10:41:28 am »
Ako e do motorot, puretek 1.2 e odlicen motor so poveke nagradi za najdobar vo skojata klasa. Edina maana e mokriot kais, i sega odma muabeti demek motorot necini.

I da ne e resen problemot so kaisot toa se prevenira so redovni pokratki promeni na soodvetno ulje.
Ti ionaka vozis 9k godisno i ke si menjas ulje ednas godisno vo ovlasten servis so propisno ulje.
Imaat bas korektni ceni.

Ako bas veke sakas za sekoj slucaj mozes i da go smenis kaisot na nekoi 70k do 100k, sto vo tvojot slucaj ke se desi za 10tina godini.

Baska, mnogu lesno se pravi bezbeden remap na 130ks. I so 100ks odi odlicno ama so 130ks veke imas "ozbilno" auto.
Inace mene licno C4 bas mi se sviga.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
« Одговори #32 на: 03 Декември 2024, 11:01:52 am »

Добро си разбрал, преку мене жив нема да може братот Мацко да порача возило со таков хендикеп :(

Комшијава бара такво нешто со рачен

Sent from my iPhone using Tapatalk

Продај станот и исели се од зградата....

Полесно му е да му го купи станот на тој комшија, и комшијата да се исели. ;D 

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5548
« Одговори #33 на: 03 Декември 2024, 11:18:08 am »
Установивме дека тие наградите се за К*р, самиот мотор го кажа веќе своето, на секоја втора кола рикна, ако не ќе рикни кај да е. Има милијарда примери дека не го бива моторот. На прво гуглање освен проблеми нема ништо друго.
При такви катастрофални примери низ цел свет, јас не би фукнал 20+ илјади евра и да се притресувам, да правам сервиси на пола интервал, вакво масло онакво масло, па големи сервиси пред време години, за евентуално да рикни. Врти сучи се распаѓа тој каишот, евентуално ќе се затни ќе си ибе векот, освен ако не планираш и него да го менуваш со секој сервис.
Би го земал ако сум парајлија и ја возам колата 5-6 години и после да ја дадам во голден кар, па нека му ја мисли трет.
Успат, киата од погоре е исто добитна комбинација.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #34 на: 03 Декември 2024, 11:21:59 am »
За сите мотори кога ги гуглаш се наоѓаат проблеми, доста кревате паника. Овој мотор на стелантис се става во малтене преку 15 модели и е веќе докажан. Сепак мислам дека 1.0 тси во камик е исто така одлична понуда и моторот нуди многу добри перформанси.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 388
  • The best or nothing.
« Одговори #35 на: 03 Декември 2024, 11:33:56 am »
Што и да земеш/одлучиш, направи тест вожња.
Не знам дали ти ја спомна шкода скала, ама камик ти е Б-серија, додека скала ти е Ц-серија. Теоретски, скалата е подобра.

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #36 на: 03 Декември 2024, 11:36:44 am »
Докажан е , во проблеми. Не е паника во прашање, логика е. Шо врсдка има дека стелантис го закачил во 15 модели моторот со тоа дека е кварлив на големо.
По твое поарно е да не го слушаш интернетот и сите што се попариле веќе оти лажат, слушај го продавачот и 2-3јца што го имаат и не им се заебал сеуште.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #37 на: 03 Декември 2024, 11:42:01 am »
Муабетот околу расипливи мотори треба да се стави во вистински контекст.

Секако дека на интернет ќе читаш дека само се расипува. Бидејќи пишуваат тие кои имаат проблеми. Тие кои немаат, сигурно нема да пишуваат.

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #38 на: 03 Декември 2024, 11:50:02 am »
Тој е контекстот, повистински амин.
Ете ако лажам, удри на гоогле, 1.5dci enter, 1.9 tdi enter, 1.2 puretech enter, увиди сам шо ќе ти излези.
Ако не се расипуваше толку немаше да врие само за тоа на прво пребарување наместо обични работи како кај сите останати.
Тие што немаат проблеми, ги има , на 20 страни проблеми еден ќе се јави, јас го имам немамм ништо.

Отсутен aleksandar03

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #39 на: 03 Декември 2024, 12:10:33 pm »
Види и Jeep Avenger, ако големината на возилото ти е океј. Мислам дека се симнаа до таа цена.

Бев ја видов, дизајнот е одличен, естетски субјективно најубав. Опремата не е лоша, безвезе е што кожен волон не доаѓа во основниот пакет, а пластичниот волан е ко да сум во дачија од 90-ти. Освен ова, простор на задни седишта ко за деца до 14 год. Јас со 180 см, одвај ме собра позади. Ова е преубава младалачка кола не се фамилирана кола во никој случај.
Kia Ceed Concept 1.5 T-gdi 140ks - 21650 евра.
https://kia.mk/storage/app/media/Pricelist/2024/Cenovnik_Ceed_web.pdf
ј.
Бев ја видов и киата, забегаа со цени. Традиционално корејците даваа највеќе за парите во однос на европските коли, веќе не е така, поскапи се од европските коли (во однос на нормалните европски брендови). Спортажот ми се свиѓа ама отиде накај 27-28к.
1. Повеќе му се свиѓа дизајнот
2. Помалку замарање за качување на тротоари и влез/излез од подземни паркинзи
3. Поголема прегледност
4. Преферира седење нешто повисоко

Ова е сујективно, највеќе под број 1 барем за мене. Инаку да, Скалата ако се размислува строго рационално е подобра опција за фамилиарна кола.

« Последно менување: 03 Декември 2024, 12:17:26 pm aleksandar03 »

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #40 на: 03 Декември 2024, 12:20:47 pm »
Никако шкоди дачии и етц еве статија од Bloomberg adria за најлоши возила т.е со дефекти највеќе ако се први некаде тоа за неквалитет убедливо ма прво место  се

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #41 на: 03 Декември 2024, 12:25:03 pm »
@aleksandar03 повози ги на тест и цитроенот и шкодата и да си земеш што ти лежи на душа, односно тоа возило што тебе повеќе ти ги исплнува потребите. Никакво фајде нема од отварање на темава и прашување за совет.
Докажан е , во проблеми. Не е паника во прашање, логика е. Шо врсдка има дека стелантис го закачил во 15 модели моторот со тоа дека е кварлив на големо.
По твое поарно е да не го слушаш интернетот и сите што се попариле веќе оти лажат, слушај го продавачот и 2-3јца што го имаат и не им се заебал сеуште.
Паника и тоа на најјако. На гугл пишав и ми искача истото како за сите други мотори. 80% шират паника за да имаат прегледи на јутуб, 19% тропаат рекла казала и од неколку примери си крева прашина а 1% стварно има некакви проблеми.

За 2 минути најдов десетина 1.2 турбо од стелантис со километража 150-200.000км, и според тебе сеа сите овие се зарибани треба ремонт?
https://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/peugeot/308/bpippg.html
https://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/peugeot/3008/ceceej.html
https://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/peugeot/5008/cbpmpp.html#photo-1
https://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/citroen/c4picasso/cxdidi.html#photo-8

Затоа велам не правете паника без потреба.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #42 на: 03 Декември 2024, 12:53:05 pm »
Kiata ja bi ja zel pred ovie 2 za taa cena ama ti si odlucuvash

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #43 на: 03 Декември 2024, 13:01:30 pm »
Има потреба не дека нема благодарение на форумот секој може да изнесе свое мислење било какво да е на крајот на краишта последно си е на човекот. Јас потполно го подржувам човекот пред да се одлучи да купи тоа што нешто го "копка" или плус нешто да дознае плус е од бенефит никој учен не се родил и се да знае информирај си се убаво навремено било од тука од терен други формуи сопственици и етц ,исто така пред купување и после купување бргу доаѓаат 10илјади км или интервал од една година,За брендот моделот буквално се што повеке инфо слушнеш собереш плус за тебе е.Јас едно знам лошо исксутво од роднина од шкода брендот и од тогаш дури никогаш не сум ги сакал плус не испадна фер император бидејки добар маркетинг секој аутомобил е одличен без фалинка и ауто на година или во превод ново си е ново само да продадат и ние сме само една бројка од клиенти ништо повеќе  , цитроени се возат баш дури гледам и диструбтери ги возат доста фирмите значи океј се, од шкода тука сигурно имаш членови и задоволни и не задоволни како и за секој  модел ,Потполно те разбирам како се чуствуваш не е едноставно но на крај сепак само ти одлучуваш мојот последен совет до тебе е избегни шкода.
Среќно уште еднаш и добродојде на форумот почитуван колега.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1719
« Одговори #44 на: 03 Декември 2024, 13:06:20 pm »
Муабетот околу расипливи мотори треба да се стави во вистински контекст.

Секако дека на интернет ќе читаш дека само се расипува. Бидејќи пишуваат тие кои имаат проблеми. Тие кои немаат, сигурно нема да пишуваат.

Пиши пп, ќе те запознаам со човек на кој што му сменија два мотори на Ц
Види и Jeep Avenger, ако големината на возилото ти е океј. Мислам дека се симнаа до таа цена.

Бев ја видов, дизајнот е одличен, естетски субјективно најубав. Опремата не е лоша, безвезе е што кожен волон не доаѓа во основниот пакет, а пластичниот волан е ко да сум во дачија од 90-ти. Освен ова, простор на задни седишта ко за деца до 14 год. Јас со 180 см, одвај ме собра позади. Ова е преубава младалачка кола не се фамилирана кола во никој случај.
Kia Ceed Concept 1.5 T-gdi 140ks - 21650 евра.
https://kia.mk/storage/app/media/Pricelist/2024/Cenovnik_Ceed_web.pdf
ј.
Бев ја видов и киата, забегаа со цени. Традиционално корејците даваа највеќе за парите во однос на европските коли, веќе не е така, поскапи се од европските коли (во однос на нормалните европски брендови). Спортажот ми се свиѓа ама отиде накај 27-28к.
1. Повеќе му се свиѓа дизајнот
2. Помалку замарање за качување на тротоари и влез/излез од подземни паркинзи
3. Поголема прегледност
4. Преферира седење нешто повисоко

Ова е сујективно, највеќе под број 1 барем за мене. Инаку да, Скалата ако се размислува строго рационално е подобра опција за фамилиарна кола.

Киа-та ти е нормален фамилијарен хечбек со многу опрема. Прочитај што добиваш за 21650 евра. Подобра опција е од Шкодилак со 1.0 тси. Плус Камикот ти е у класа со Стоник. Значи добиваш сосема друга класа на возило.