Автор Тема: Купувам Гранде Пунто 2006-2010 (бензин 1,4 со 77 и 95 кс; д 1,3 мјет со 75 кс)  (Прочитано 2105 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2487
Чекам еден познаник што носи коли од Швајцарска, да заврши формалности со една Корса Д 1,4 бензин 2008, па да ме контактира за цена. Кај истиот човек е и Грандето 1,3 мјет со 90 кс. Сопругата навива за Корсата (ако ми потврдат дека е ок), мене ме влече Грандето, ама во принцип не ми е пресудно, само да почне да вози сопругата. Како гледате на оваа споредба, некое мислење?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6097
  • Шо да пишам тука?🤔
Корсата има добар мотор, само превентивно да се смени ланчето и твинпортот (треба да е твинпорт), свеќици обавезно само Бош, бидејќи бобината страда и накратко тоа е тоа. Пази на корозија на задните полумесеци.

Отсутен Filip MK

• Редовен
Тоа твинпорт беше нешто со лептирите (два лептира, еден затворен, друг по потреба се отвара, ако не се лажам), е сега, какво делче е тоа, велиш превентивно и тоа да се смени? Колку чини тоа? Да не чини како мултиер на Фиат само.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 587
  • The best or nothing.
Нели се иста платформа? Сем што корсата е подобра за мене.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
@Filip MK
Не, само да се провери фали функционира, да не гуши колата и лошо да работи.

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 211
    • MVP Ring
Нели се иста платформа? Сем што корсата е подобра за мене.
Иста платформа се. Нека земе тоа што е во подобра состојба и со посилен мотор.

Sent from my A001LG using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44012
  • Il Moderatore
Чекам еден познаник што носи коли од Швајцарска, да заврши формалности со една Корса Д 1,4 бензин 2008, па да ме контактира за цена. Кај истиот човек е и Грандето 1,3 мјет со 90 кс. Сопругата навива за Корсата (ако ми потврдат дека е ок), мене ме влече Грандето, ама во принцип не ми е пресудно, само да почне да вози сопругата. Како гледате на оваа споредба, некое мислење?
Ако ти се чека до Февруари може ќе има едно интересно Мito TB 155ks за продажба ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1172
А замената ќе е ??? Абарт:D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44012
  • Il Moderatore
А замената ќе е ??? Абарт:D
Нее, замената е веќе земена, не работи на умрени диносауруси :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Filip MK

• Редовен
Што мислите за добро сочувана Опел Корса 2009/10 година бензинец со 1,4 мотор и околу 140.000 км, по цена од 3700 е? Не знам денеска што е реална цена, а што не  :). Секако за викенд ќе одам да ја видам поубаво и да ја споредам со Грандето 1,3 мјет 2007 (кое исто така е ок за годинките) кое најверојатно ќе дојде 3500 е.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 741
Што мислите за добро сочувана Опел Корса 2009/10 година бензинец со 1,4 мотор и околу 140.000 км, по цена од 3700 е? Не знам денеска што е реална цена, а што не  :). Секако за викенд ќе одам да ја видам поубаво и да ја споредам со Грандето 1,3 мјет 2007 (кое исто така е ок за годинките) кое најверојатно ќе дојде 3500 е.
Ке оставам по стручните да одговорат за детали со кој си пати моторот, и кој менувач треба да има или нема.
Јас, од мое површинско познавање, мислам дека 1.4 бензинец на Опел е подобра опција од 1.3 дизел на Фиат, особено ако претежно се вози на кратки релации.
Општо, татко ми ја окапа од возење Астрата а јас Стилото се нешто го одржував.

Јас во моментов пасивно барам кола со автоматски менувач, и препочитам да земам бензинец.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
Како што напишав погоре, доколку се прашувам јас би го избрал Опелот со бензинец мотор.

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6232

Тамам време за ланчето да го замениш.

Отсутен Filip MK

• Редовен
Прво Среќна Нова година на сите членови, нека ви биде Новата година поубава и поуспешна на секое поле.

Може клуч на темата, се зеде Гранде Пунто 1,3 мјет, беше многу посочувано внатре од Корсата, плус мислев Корсата е со 1,4 мотор, излезе дека е со 1,2, погрешно сум разбрал и имаше поминато повеќе од Грандето.

Ќе го претставиме Фиатот во соодветна тема, да фатиме редот прво, период на празници, не знам кога ќе ми бидат готови таблиците, демек 5-7 работни дена.

До тогаш една слика: