Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 829734 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7580
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #5190 на: 31 Јануари 2026, 00:36:04 am »
Комбинација од двете, ама пред сѐ мислам импортерите.

Не мисли ;D

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6735
« Одговори #5191 на: 31 Јануари 2026, 08:32:38 am »
Случајно листајќи на фб групата за Шкода видов пост за Карок и на самиот пост коментари дека Карок во Шпанија со ДСГ и Спортлајн ниво на опрема изнесува 31600 евра. Па ајде викам да видиме колку е истата кола во нашата држава што ќе биде 5-та земја во Европа според економскиот раст. Верувале или не, цели 4500 евра поскапа од Шпанија, значи не дерат со цени, буквално дерење. Дали е тоа до импортерите или до увозните давачки не знам, ама цените на нови автомобили во државава достигнаа ниво како да живееме во Норвешка.

Ама можеш да одиш да се ценкаш. А пошто и ти не си знаел дека во тебе лежи невиден преговарач и пазарџија, во нашата земја со “добар ден” буткаш 7% од цената, шо значи дека имаш попуст од 2.527 евра и цената е драстично поблиска од таа во Шпанија и изнесува 33.573 и за третата економија во свет и престижот на Шкода вреди да се плати таа ситна разлика од 1.973 евра.

Ауу, чекај, ти онлајн гледаше цени? За Шкода, ако сакаш цена, мора да одиш во салон, не си знаел?

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 642
« Одговори #5192 на: 31 Јануари 2026, 09:25:40 am »
Шкода нешто болна тема, трчаме како прле пред магаре да коментираме штом се спомне Шкода :D
Aus Liebe Zum Automobil...

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6649
« Одговори #5193 на: 31 Јануари 2026, 09:26:52 am »
Кај мене карок спортлајн е 33.500 дсг 1.5 тси. Но иде со доста екстра опрема, греач на шофершајбна, греачи на задни седишта, римоут аксес итн.

https://noliktava.skoda.lv/lv/L316757/

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 642
« Одговори #5194 на: 31 Јануари 2026, 09:31:18 am »
Не разбирам летонски, па не знам што точно има конфигурацијата, ама тоа што го спомна + 9,2" радио со навигација, адаптивен темпомат и електрична врата на багажникот во МК е 34.200 евра.
Aus Liebe Zum Automobil...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55181
  • Махер

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6535
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #5196 на: 31 Јануари 2026, 09:47:20 am »
Шкода со цена за Мерцедес?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14993
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5197 на: 31 Јануари 2026, 09:52:25 am »
Мерцедес со мотор од Аран. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15222
« Одговори #5198 на: 31 Јануари 2026, 10:11:44 am »
Дачија се откачи од моторов, Mercedes уште го нуди

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55181
  • Махер
« Одговори #5199 на: 31 Јануари 2026, 10:15:06 am »
Мерцедес со цена на мерцедес. Аутоматик, лед, се што треба. Не ми се церува каква понуда имаат во Србија.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3474
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3474
« Одговори #5201 на: 31 Јануари 2026, 10:25:17 am »
Шкода нешто болна тема, трчаме како прле пред магаре да коментираме штом се спомне Шкода :D

Не е болна тема, туку е реална, и купувачи не пијат нафта. Вие што имате удел за одредени брендови на возила не сте криви, и дури и да сакате да ставите нормална цена, пак некој во Македонија ви ја диригира и не смеете. Сами сте свесни колку е на други места, така што се провидно е. Добро знаеме кој го лапа мрсното од нас, купувачите.

Ти не си крив, сакаш да заработиш и си свесен за цените и реалноста, ама не можеш да смениш ништо – ни тој од Куманово, па продавате како ке добиете насоки од  централата во Скопје, која ги заболе за купувачи. И тоа е тоа.

Удри Шкода – 40 илјади, вие сте значи претерано безобразни ама јас сум свестен дека ти не си крив, стави ја шкода по "нормална" цена па да видиме како ке поминеш.За жал Вукојебистан е ова да не заборавиме , т,е секој ден се подсетуваме каде сме.Дај боже да се заборави со убаво нешто за жал оперирани на вакво како до сега.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44721
  • Il Moderatore
« Одговори #5202 на: 31 Јануари 2026, 10:34:08 am »
Во србија 44200еур. Кај нас колку е?
„Дој у салон, ќе напраиме цена за тебе“.   
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6735
« Одговори #5203 на: 31 Јануари 2026, 11:59:45 am »

Зависи од куде гледаш.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4187
« Одговори #5204 на: 31 Јануари 2026, 12:23:11 pm »
Мерцедес со цена на мерцедес. Аутоматик, лед, се што треба. Не ми се церува каква понуда имаат во Србија.

Пола од импортерите во Србија нудат кредит со 0% камата. Предобри понуди имаат за нови коли, поефтини и со кредит со предобри услови.

Кај нас штама, нешто VW имаше таква понуда ама само за коли од залиха.  Другиве штама.

Дачија се откачи од моторов, Mercedes уште го нуди

Дачија или Рено немаат 1.5 бензин со 170кс колку што знам.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"