Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 963051 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Дали барем имаше големи балони?
Министерство за транс, поп и виски.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15247
  • Пудингот на шоферството
Мене ако ми се допаѓа некоја кола одам и ја купувам таа,нема да ме премисли некој нерасположен во салонот.
Зошто да купам некоја која не ми е по кеф.
Можи само некоја со "балони" шо спомена @loopz да ме предомисли.  ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2068
Гледам дека чинот бирање и купување кола преминало во култура на демонстрирање преговарачки вештини, недостигаат уште олеснувачи.

Не им е лесно и на продавачите по салоните.

Neznam so tolku so Kia imate. 2 pati sum bil ne osetiv nekoja vakva situacija bash bea usluzlivi.
Avtonova mi beq stvarno ok, i za pregovaranje za cena i za ponuda. A i 2 meseci me cekaa
Отиде спремен да купи стоник, само требаше да му дадат тест возило да го проба и да му кажат кога ќе стигне откако ќе порача. Не го доби ниту едното, ниту другото. Се пожали на арогантен однос и незаинтересираност од персоналот.
Случајно отиде во Рено, веднаш му понудиле тест возење со Каптур, пратката стигаше за 2-3 месеци, си одбра и боја по желба човекот и парите си ги остави кај нив.

D-r Ordevski

Како тоа бил спремен да купи, а немал ниту извозено тест вожња? А ако не му се допаднала вожњата? Парите у џен ги носел?
Добро е што на клоци не го исфрлиле ;D
Дај не верувајте на секакви причи.
Знам и сигурен сум затоа што ми е ептен добар другар и бев во текот на купувањето цело време инволвиран. Нема никаква причина да ме лаже...

D-r Ordevski

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22358
Јас бас од 500 евра да е ќе знам каков би го порачал до ситница, не па  нова кола од салон.
Таман работа изборот да залупам толку пари да ми зависи од тоа дали доволно ми се смешкала таа која се погодила на смена....дали имала лош секс претходната вечер или имала добиено...или двете. ;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Југо или Јагуар - исти курац математика:

Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
bravo sto znaete sto sakate i sto ne vi zavisi od prodavackata 😭😁 Great success!!!

Jas ne bev tolku spremen ko vas. Imav odreden budzet i 3 koli mi vleguvaa vo toj budzet. Taka da za moi pari mi znacese da e nasmeana prodavackata megju drugoto (iako totalno nebitno ako bev resen za nekoja kola) i da mi dadat i popust t.e. da zemam najmnogu vrednost za parite. Na kraj toa sto sakav/barav, najdov.

Ovaa od Toyota ne me premisli nikako. Garant taa si e top kon high end klientela. Mene Aurisot i Corolata me razocaraa, ne bea toa sto barav vo toj moment pa taa bese samo icing on the cake. Vo site drugi saloni vo toj predel tamu imav korekten odnos

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 916
Поради истите причини не купив половна тојота од нив за 12000 еур. Ми фрли клучеви, ете ги надвор колите иди барај,јас имам работа. Вториот пат кога отидов истиот муабет

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
My ass пари у џеб кога се купува кола, додека не направат профактура може само да си ги шетате парите.

Од продавачот или продавачката не очекувам да ми ги лижат јајцата за мои пари, очекувам само конкретни одговори на моите прашања, и тоа тогаш кога ќе ги побарам од нив.
Воопшто не ми пречи што не ми понудиле кафе и чоколадца додека го разгледувам возилото.

И да се разбереме, не постојат преговори, ултимативни барања, поставување услови итн небаре се пазари цела флота возила.

Отсутен Inter1

• Редовен
Секој со својот памет и џеб.

А за да ти е посликовито зошто очигледно не ти е - Пари во џеб ти е поговорка или уште подобро да сфатиш узречица. Никој не шета со икс пари во џеб или во торба па да им ги покажува таму и да се ценка. Пари во џеб најсликовито ти означува дека некој ги има парите и спремен е да купи. Дали тоа значи кеш, фактура, лизинг, кредит итн за тебе, а и општо е тотално небитно во целата приказна. Се е пазар и ствар на договор.

Едит: А дали некој има или нема очекувања од продавачот е лична работа. Ти немаш очекувања затоа си купил што си купил, јас имам очекувања затоа сум купил што сум купил. За мои пари ако сакам ќе преговарам што сакам ќе правам. Ако ти ми ја купуваш колата тогаш друга приказна. Ако ти не сакаш да се ценкаш или не знаеш како тогаш тоа исто е легитимно. Само не можеш да коментираш што друг прави со свои пари.
« Последно менување: 25 Мај 2021, 09:30:42 am Inter1 »

Отсутен Mikius

• Легенда
"Мои пари", колку е тоа предимензионирано и преакцентирано, да не кажам надмено :)

Треба да бидеш некој месец конобар и гостинот да ти побара и "дупе" за неговите пари :)

Отсутен Inter1

• Редовен
Како што пишав - Секој со својот памет и џеб. Надмено ненадмено тоа е, секој си знае.

Отсутен Mikius

• Легенда
Да се навратиме на Киа и каде отприлика лежи проблемот.

Голем дел од потенцијалните купувачи имаат фикс идеја дека Киа како Киа, по дифолт мора да биде драстично поевтина од ценовникот (акциски/неакциски) и со таква фиксирана цел доаѓаат во конфликт самите со себе кога ќе наидат на наводна нееластичност од страна на продавачите (салонот), за потоа исфрустрирани да фрлаат дрва и камења по продавачите.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45142
  • Il Moderatore
Ние за „наши“ пари, они за „нивни“ коли. Секој си има своја стрна од прикаската. :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Inter1

• Редовен
Ние за „наши“ пари, они за „нивни“ коли. Секој си има своја стрна од прикаската. :)

Така де. Нивната поента е да земат макс пари, нашата поента е да поминеме поефтино. Со мало преговарање се стига до златна средина, сите задоволни да се.

Не знам што е лижење јајца или барање дупе - ако прашуваш прашања за колата а добиваш одговор не знам не сум јас за корола надлежна и слушаш пола саат лигавење за лексусот. Исто така не знам што е лижење јајца за кола од залиха/лагер ти наплаќаат 500еу за боја. Им викам не сакам лилава боја (некоја таква беше) дајте попуст на бојата или ако веке плаќам сакам сива или небитно која, ми викаат не може преговарање тука, таке ит ор лив ит. Епа лив ит јбг.

Од спротива си најдов се што барав.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15312
Што се тиче cutomer experience, многу важи, особено кога се мислите меѓу две/три возила.

Продовачите на возила тоа го знаат (или барем треба да го знаат) и затоа прават се да ве придобијат.

Јас морам да кажам дека ептен бев позитивно изненаден од односот во МИДА Hyundai, таа што е главна на продажба, жена змај :)

Супер cutomer experience имав, ама едноставно не се решив за Tuscon-от.

За разлика од нив, во Шкода Скопје, ко небаре во Пеко патики разгледувам. Ни понуда, ни можности, ни попуст ни ништо.

Шкода Јосифов (од кај што ја зедов), ме седнаа, па муабети, па опрема, па порачка, па боксирање цена, кафенце-мафенце, сокче, влези - повози.

Пробај ја оваа кола, пробај ја онаа.

+/- начини на финансирање.

Тинтрење до немајкаде.

Примопредаја на кола.

Ја спремија, средија. Се почастивме.

Топ искуство.

Затоа цела Битола и околината возат Шкода, токму заради односот со клиентите што ги има Јосифов.

Така шо муабетите „Ако јас сум решен“ ...кога купувате нова кола речиси никогаш не сте скрос решени, оти секогаш во опција имате уште 2-3 модели за кои се мислите.