Автор Тема: Патарини - ТАГ уред  (Прочитано 52715 пати)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
Одг: Патарини - ТАГ уред
« Одговори #465 на: 25 Декември 2024, 19:22:37 pm »
Na pravec prema Skopje na poslednata patarina kaj aerodromot najdesnata TAG lenta ne raboti veke 3 meseci, barem mene ne mi otvara samo taa na vrakanje od Grcka site drugi rabotat.

Dali nekoj drug ima ovakov problem?

+1

-1

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

https://imgur.com/RQH5TDj

Ама не се важи, ти си со Голф, и тоа непарен, нема рампа што не му се крева 😂

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #466 на: 21 Април 2025, 22:38:55 pm »
Nesto shtama vo temava. Ja li treba da ve razmrdam severdzancinja ;)

Sent from my SM-N9750 using Tapatalk

Отсутен The Seventh Son

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
« Одговори #467 на: 21 Април 2025, 22:43:05 pm »
a druze oti ne si zemes mcard/mtag? barem nema da cekas

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8000
  • Плинаш!!!
« Одговори #468 на: 21 Април 2025, 22:59:23 pm »
Nesto shtama vo temava. Ja li treba da ve razmrdam severdzancinja ;)

Sent from my SM-N9750 using Tapatalk
Отовица?

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Отсутен steff_92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 137
« Одговори #469 на: 22 Април 2025, 00:13:51 am »
Штама бидејќи нема апсолутно ништо сменето.
Се исто функционира што веќе е дискутирано.
А као требаше да има промени.  :)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #470 на: 22 Април 2025, 00:19:49 am »
Па за да има промени, мора од самите себе да се почне.
Фино културно воведен е електронски систем на наплата, во најмала рака мкарт картичка може секој да си земе, од дома да си стави 1000-2000 денари и да си ја надополнува за истата сума, 1 мин работа е надополнувањето и потоа фино културно само застанеш на 1 секунда, кликнеш со картичката и возиш.

Ама народот кај нас ќе плаќа кеш, ќе вади 1000ка на патарина за нешто што чини 40 денари, па ќе му вратат кусур во ситно, па му паднале итн.

А според сликата, на самите екрани што се ознаките, јасна како ден е причината за гужвата на патарината.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #471 на: 22 Април 2025, 00:46:01 am »
Ee taka ve sakam da se aktivirate malce. Inace da Otovica e i Katlanovo isto samo cudno dosta brzo se cistese. Duri na Otovica kombe brza pomos uspea da projde i toa se rastrgavme nie kaj sto se naplakja tie od krajnata lenta ne se drznaa mesto da mu napravat.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #472 на: 22 Април 2025, 08:48:57 am »
Јас викендов 6/6 со тагчето, фуче без проблем. Обичните смртници нека дремат во колона. ;D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #473 на: 22 Април 2025, 08:55:41 am »
Еве јас имам нешто ново да се пожалам т.е. прашам.
Како што знаете сменив кола и сега тагот не е на држач туку рачно го доближувам до стакло и еднаш не сакаше да ми отвори. Веројатно не сум го држал добро. Останатите 20тина пати отвори без никаков проблем.

Е сега прашањето ми е може ли да се купи само пластичниот држач за тагот од некаде?

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #474 на: 22 Април 2025, 09:33:45 am »
Јас користам M-card и доколку нема рампа за тоа, користам рампа од M-tag. Но вчера побрзо одеше на рампите за кеш отколку за M-tag. Или пробуваат без парични средства на тагот да поминат или нешто системот се губи и не ги чита таговите добро. Или пак, сакаат да го причита тагот од фиока :D

Јас да користам M-tag, би имал и M-card со средства на неа и ако не ми се отвори рампата си ја вадам картичката и ќе си платам. Знам не е тоа целта на М-тагот, но кога не функционира системот како што треба (сеуште), не би терал инает, би гледал побрзо да поминам. Засега сум презадоволен од картичката (ја користам од самиот почеток пред 4-5 години). Не се случило да не ми се отвори рампа.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #475 на: 22 Април 2025, 09:49:05 am »
.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #476 на: 22 Април 2025, 10:35:56 am »
Јас користам M-card и доколку нема рампа за тоа, користам рампа од M-tag. Но вчера побрзо одеше на рампите за кеш отколку за M-tag. Или пробуваат без парични средства на тагот да поминат или нешто системот се губи и не ги чита таговите добро. Или пак, сакаат да го причита тагот од фиока :D

Јас да користам M-tag, би имал и M-card со средства на неа и ако не ми се отвори рампата си ја вадам картичката и ќе си платам. Знам не е тоа целта на М-тагот, но кога не функционира системот како што треба (сеуште), не би терал инает, би гледал побрзо да поминам. Засега сум презадоволен од картичката (ја користам од самиот почеток пред 4-5 години). Не се случило да не ми се отвори рампа.
Вчера и јас ја затекнав истата ситуација, па застанав на лента за кеш. Скоро секогаш кога поминувам има по некој што се враќа од лентите за м таг или м кард. Не е опасно кога позади има една кола да се вратиш, ама вчера матер ебаа на тие ленти.
И на крај џабе што имаш м кард или м таг, исто како со зимските гуми, ти ги имаш ама некој понапред со летни ја заглавил лентата :)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #477 на: 22 Април 2025, 10:59:09 am »
Затоа никад не се лепиш ако има возило во лентата за мтаг остануваш поназад 20тина метри додека не му се крене рампа.

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 355
« Одговори #478 на: 22 Април 2025, 13:59:24 pm »
И затоа треба уредите за М-кард да се тргнат од лентите за М-Таг. Кога некој е пред тебе, држиш нормално растојание мислејќи дека има таг и тој наеднаш застанува целосно и тебе те закопува во место позади него и многу често тоа го буни системот.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #479 на: 22 Април 2025, 14:34:50 pm »
I sega do kaj stignavme ???
Ima propusti i bagovi vo sistemot ili aj 1kg sol kje izedeme deka sve funkcionira perfektno.
Da funkcionira bofal den koga ima 1 kola na 5 min arno ama lani 2ri avgust,8mi septemvri eve sega veligden pa ide i 1vi maj koga kje se nagomilaat 100 koli na rampa ete ti zastoj.
Poleka poleka kje doete na moeto.