Автор Тема: Патарини - ТАГ уред  (Прочитано 98117 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Одг: Патарини - ТАГ уред
« Одговори #990 на: 29 Април 2026, 22:31:22 pm »
Два пати имам враќано пошо не ги прочита тагот.
И двата пати немаше никој пред мене(ако помислите дека сум се лепел блиску до тој пред мене),едниот пат отвори од втор обид,другиот пат сменив лента пошо очегледно нешто не беше во ред со самата рампа или читач или не знам што.
Хрватска се помисли на една наплатна 3-4 секунди па после го прочита,али во главно е одлично решение.
Во сите случаи тагот е на шалтабла,не е зафрлен некаде низ кола.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8249
  • Плинаш!!!
Одг: Патарини - ТАГ уред
« Одговори #991 на: 29 Април 2026, 22:43:02 pm »
Има најава дека ќе се тргаат читачите за м кард од м таг лентите, само кога и дали ќе биде, незнам. Ама у велико се збори да се направи таква работа.

Според мене не е баш паметно сега да се тргаат кога веќе луѓето знаат дека може и таму да се поминува со м кард. Ако се тргнат, еден период ќе биде тотален хаос во м таг лентите додека луѓето не се одвикнат.

И трета работа што многу е поразителна е тоа што имаме мноооогу прост народ. Пред некој ден се вадеше статистика за изминатава година дена за наплата со м таг уред . И сеа тука спаѓаат неколку категории. Една категорија ми збодна во очи. Статистиката вика дека 37,4% имале неуспешна наплата со м-таг уред. Од тие 37,4% дури 34% немале воопшто таг уред, или немале средства или уредот не бил соодветно поставен 2% уредот не бил исправен и 1.4% било системска грешка. Шта речи коју поруку послати. За нас треба само камшик.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk