Јас вчера чекав 7-8 минути на Петровец во лентата за м-таг. И за волја на вистината другите ленти со кеш побрзо движеа.
Чекањето беше најчесто поради овие со тагови што или немаат средства на тагот или таговите не им се добро поставени (сакаат од касетка да им го прочита) или се лепат на тој пред нив па тагот не може да се прочита. Па враќај се назад за тие да се вратат, па се враќаат 3 коли и пак пробуваат да се пикнат, па пак не им се чита тагот и така
И јас чекав вчера на Петровец. Тагот беше поставен на препорачаното место на ветробранското стакло, ама системот не ме прочита ниту по 4-тото враќање назад. (Го вадев, мавтав со него и низ отворен прозор, Старлинк ме препозна, патарината НЕ). Возилото пред мене се враќаше неколку пати на истата лента. На враќање кон Скопје не го прочита тагот на Градско и на Петровец (се враќав неколку пати).
Најинтересни се овие „паметните“ кои се лепат позади возило и не сакаат да се враќаат назад...
Во Србија со истиот таг немам на ниту една патарина проблем (сум излегувал и влегувал на повеќе места), а летово немав проблем ниту на патарината пред Подгорица, помунав од прв пат.
Во Македонија е нешто усран* со таг системот и чекам овие со ТАГ во камиониве да почнат да им ги носат рампите со себе кога не отвараат...