Автор Тема: Oryx Assistance - ПОМОШ НА ПАТ  (Прочитано 19751 пати)

Отсутен the Stig

• Почетник
  • *
  • Пораки: 42
Одг: Oryx Assistance - ПОМОШ НА ПАТ
« Одговори #195 на: 14 Октомври 2025, 14:28:37 pm »
Здраво друштво, имам искуство и сакам да споделам и со купување и со користење на услугата на ORYX.

1. Дознав за услугата преку другар кој имаше незгода во Грција и ја имал услугата купено при регистрација на возилото (најверојатно неговата осигурителна компанија е партнер со ORYX па веднаш му е понудено)

По незгодата зазвонил во својата осигурителна компанија од каде добил број каде да пријави за шлеп. Од јавувањето на тој број за 40 минути камионот од Гевгелија веќе бил на местото на настанот. Ништо не платил за шлеп од северна Грција некаде (не знам точна локација) до Струмица.
Тој е задоволен од услугата, брзината и навистина не се некој пари за тој мир.

2.Од кога дознав дека постои почнав да истражувам како можам јас да земам. Мојата осигурителна компанија не е партнер, мојата банка не е партнер, лизинг немам.. и така ми се намалуваа опциите.
Отидов во Нептун, нема никакви ограничувања, платив 1599 денари, само име, презиме и телефон ми побараа, за 3 минути се готово.
Дечкото беше информиран, одличен, се заврши брзо. Ми испринта неколку листа од општи услови за користење, го внесе мојот број во системот и толку.
Ми рече дека ќе ме бараат од ORYX за кодот во апликацијата, но јас тука прочитав дека кодот е НЕПТУН, и така и ја сетирам УСПЕШНО и апликацијата.

Така да се на се многу лесно и брзо завршив се.

Исто битно да се напомене дека е врзано за личноста, нема врска со автомобилот, само треба да биде носителот на полистата присутен во возилото, што е исто така одлично.
Важи една година, не е поврзано со регистрацијата на возилото.

Се надевам дека помогнав на некој, поздрав!
Some say that He once won in Russian roulette... with fully loaded revolver.. All we know, He's called The Stig!

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2292
« Одговори #196 на: 14 Октомври 2025, 14:47:21 pm »
Ова како потсетник ми дојде за да си ја обновам. Јас лани од Мотоцентар извадив полиса пакет Европа 1.200 денари беше.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4077
« Одговори #197 на: 14 Октомври 2025, 15:03:55 pm »
Мотоцентар не нудат повеќе, летово прашав кај нив. Купив од Нептун.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 518
« Одговори #198 на: 14 Октомври 2025, 21:40:58 pm »
Имате на Олимпико страната онлајн да си извадите.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1394
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #199 на: 15 Октомври 2025, 09:12:06 am »
Колку и ич да не ги сакам како опција, единствена профи варијатна за недајбоже на пат е АМСМ

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6891
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #200 на: 15 Октомври 2025, 12:49:10 pm »
Преку апликација на А1 активирав Oryx, и штама засега, па понатаму за код за апликацијата ќе видиме... а парите сигурно ќе ги земат.
129ден месечно, за помош низ „Европа“.

ЕДИТ:
Влегов во апликацијата со код oryx, и шо да видам, ништо, празно, податоци само да си внесиш.
Осеќам пари фрлени во воздух можи ќе бидат, ама да се надеваме никогаш да не ми притребаат.
« Последно менување: 20 Октомври 2025, 08:45:26 am Power to the people »

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3075
  • Слобода или смрт
« Одговори #201 на: 21 Октомври 2025, 12:48:10 pm »
не ти треба апликацијата имаш број од контакт центар.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6891
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #202 на: 21 Октомври 2025, 13:19:21 pm »
Да знам, само дека читав овде кодој за апликацијата бараат луѓето за да влезат, епа влегување, калкулаторот на телефонот поголема функционалност има.
Ја избришав, џабе само ќе ме снима, слуша и прати кај сум шо сум.