Искуство со Мотоцентар ORYX:
Купен Европа пакет за Соренто 2007г.
Натоварен убаво со 2 деца (6 м. и 3 г.) и жена, пред да се приклучам на автопат за Солун ми пропаѓа кумплугот и тешко се менуваше брзина.
Некако застанав и ја стартнав апликацијата и го активирав тоа за повикување помош, чекав 4-5 мин никој не се јави (искрено не ни знам дали точната опција сум ја избрал).
Се јавив на телефонот за помош и веднаш ми кренаа, побараа податоци за колата да проверат дали и кој пакет го имам и каков проблем имам со колата. Ми предложија да ме побараат преку вибер.
Дечкото културно ми објасни кој ми се опциите:
1. Шлеп до МК (Гевгелија или друг град по моја желба)
2.
-Превоз до хотелот или МК. Или
-Рент а кар, покриваат до 3дена по 50 евра со услов да се врати колата од местото од кај ќе ја донесат(Солун), и да доставиш потврда од сервис дека колата ќе биде сервисирана повеќе од 3 дена.
За сервис на возило не можат да дадат предлог ниту да гарантираат, единствено напоменаа ако сакам преку шлеп службата да средам.
Највеќе време потрошив на тоа што да изберам (дали да се враќам у МК или да идам даље) и вртење телефони на туристичка агенција, сервис итн…
Избрав шлеп до Скопје и превоз до хотел.
Напоменав дека сум со мали деца и товарен до даска, да дојдат со поголема кола.
Шлеп и превозот стигнаа за 40-50 мин. од кога се прејавив на Мотоцентар.
Помина месец дена, никаков документ или известување не сум добил за тоа што и колку сум искористил од осигурувањето 😁.
Најверојатно ќе се јавам да видам кој е статусот со искористеноста на пакетот, кога ги избрав опциите не ми најавија дека ќе треба да се доплати нешто.Ќе пишам пак кога ќе дознааа.