Здраво на сите,
Би сакал да знам ако може да ми предложите добро возило SUV по можност 4x4.
Некако го нема на нашиов пазар а видов дека е добро QX70 или QX30 на Infiniti, не е многу големо, но гледам квалитатна изработка. Некаде го пишува хечбек, некаде SUV...
Дали има нешто што би предложиле нешто во ваков размер?
QX30 е прва генерација Mercedes-Benz GLA, со сменета каросерија. Јас не би гледал такво нешто кај нас, нема увозник, нема делови. За сервис, ваљда би можело во Мак Аутостар.
Во однос на други работи - со широк лак би заобиколил Antara или Captiva. Antara е едно од најнеприајтните возила во кои сум седнал. Дополнително, и покрај тоа што кај нас
многу се продаваа, ги гледаш нешто многу по улици? Баш така. Mercedes и BMW исто така најверојатно би заобиколил бидејќи за таа цена се ептен стари коли, со сомнителна историја и потенцијални скапи проблеми. Само заради тоа што се евтини, не значи дека (саглам) одржувањето би им било евтино.
Би ѕирнал нешто што е можно поново и нешто за кое има поддршка во Македонија. На пример, во Toyota би го ѕирнал ова -
Kadjar 1.5 DCI. Височка километража, ама па колата е од 2019. Имаат и два примерока со 4х4 и појак мотор, ама тие се нешто поскапи. Во FairAuto (Automobile SK) има
Jeep Cherokee 2.0 MJet (дизел) 4х4. Нијанса постаричко, ама само 90.000 км, плус добар и докажан погон. Не им работи сајтот баш во моментов, ама оди и види на лице место.
Ако гледаш коли до места како овие погоре, би требало да добиеш прилично проверено возило. За све друго, однеси ја колата на проверка во МК Ауто Експертиз (
https://mkautoekspertiz.mk/), да ти кажат што и како.
Со среќа!