Автор Тема: Volkswagen Golf 8 GTE  (Прочитано 36943 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2503
Одг: Volkswagen Golf 8 GTE
« Одговори #315 на: 18 Февруари 2025, 09:43:51 am »
Какви се станати цените во Порше за редовно одржување на кола, мене би ме одвратиле, ако не од брендот, од одржување на кола кај нив сигурно.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3876
« Одговори #316 на: 18 Февруари 2025, 09:48:27 am »
Можи да заклучиме дека да се вози скоро нова кола без гаранција е доста скапо.

Така да ако за некоја предвидена сума има ново возило, купете го тоа наместо неколку години старо и помоќно но без гаранција.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6197
  • 69
« Одговори #317 на: 18 Февруари 2025, 09:49:47 am »
Незнам што не ти се реални цените? Цените се сосема коректни за услугата што се добива од редовен сервис.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 602
  • The best or nothing.
« Одговори #318 на: 18 Февруари 2025, 10:09:18 am »

Така да ако за некоја предвидена сума има ново возило, купете го тоа наместо неколку години старо и помоќно но без гаранција.

Во овој случај гаранцијата би покрила ел.пумпа?

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2538
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #319 на: 18 Февруари 2025, 10:09:44 am »

никакво фајде ни од гаранција само купување на поени ,никогаш ништо не сум искористил од таа “фамозна” гаранција која продавачот ја нуди.Се сум платил сервиси проверки делови и етц каква гаранција него гледај и тоа ново возило да ти се погоди.И да треба од гаранцијата да искористиш нешто ке го родиш мајмун да стигнеш до нејзе сите се исти додека уплатиш пари после господ напомош,једино што е ново па не те копка дека не е урнисано од возење и ти си прв газда на аутото другото да не набројувам да Плаќаш пример и 5 год каско а да немаш ништо искористено барем да рефундираат нешто не си искористил не си јок.И среќа треба при ауто

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2538
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #320 на: 18 Февруари 2025, 10:13:05 am »
Какви се станати цените во Порше за редовно одржување на кола, мене би ме одвратиле, ако не од брендот, од одржување на кола кај нив сигурно.
друже сите  се исти  за јапанче мал сервисот беше околу 5илјади чинам и 500,600 денари.Сега е дупло скоро да не правиме муабет за јаките возила ауди,голф,бмw …порше мкд од времето си беа скапи.. 🥹

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3876
« Одговори #321 на: 18 Февруари 2025, 10:25:34 am »

Ако е возилото под гаранција не гледам зошто да не го заменат тоа што е дефект на нивен трошок.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29872
    • CARclub.mk
« Одговори #322 на: 18 Февруари 2025, 10:39:05 am »

Цената за редовен сервис е пониска во однос на цената за редовен сервис на стариот Golf 2.0 TDI. Непланирана ставка во овој сервис е моторчето за вратичето за бензин.

Незнам што не ти се реални цените? Цените се сосема коректни за услугата што се добива од редовен сервис.

Дап, тоа е тоа.

Да, секако.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #323 на: 23 Февруари 2025, 14:08:25 pm »
Муабетите за профити, маржи и други економско-финансиски дискусии се префрлени во темата за Официјални Сервиси. https://forum.carclub.mk/index.php/topic,6088.2280.html

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34190
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #324 на: 23 Февруари 2025, 23:19:03 pm »

Е да, ама знаеш какво Ауди се купува за тие пари? БМВ со 3000 кубика!

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5885
« Одговори #325 на: 20 Март 2025, 21:09:43 pm »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14294
« Одговори #326 на: 21 Март 2025, 00:09:50 am »

Во основа класниот сака да си ја одржава во официјален сервис, што е најлегитимно особено за поново возило. Ако одел кај друг мајстор и купел дел сам, ќе поминел можеби дупло поефтино.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #327 на: 21 Март 2025, 06:23:19 am »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5885
« Одговори #328 на: 21 Март 2025, 11:11:33 am »
Taka de. Koga uspsa da go brendiras ziti se.