Автор Тема: Фантастична понуда за таксисти!  (Прочитано 26864 пати)

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
Одг: Фантастична понуда за таксисти!
« Одговори #45 на: 15 Јануари 2012, 02:39:45 am »
Ај доблото можеби ке го биде, ама линеата е крш, ја склопуваат турците во фабриката на тофаш во бодрум-турција, исто каде што ги склопуваа и фамозните тофаши во 90тите години, и исто така ги купуваа таксисти, за после 10години да бидат претопени и да исчезнат од земјата :) тоа е од мене кажано, а од други и тоа таксисти со кои сум патувал се плачат ептен, во врска со предница, со тропкање внатре, со заморување на подолг пат, итн... Квалитетот на пластиката користена внатре е на најниско ниво, како некоја ефтина кинеска играчка е, не ја бива...

доколку би купувал кола за такси попрво би го избрал румстерот од шкода, и тој го даваат со плин кој го вградуваат во порше, а и плус е поголем внатре, задните седишта се прават како сакаш, и има баајаги голем багажен простор, можеби е малку поскап од линеата, ама со повраток на ддв-то кое може за таксисти иако е патничко возило, бидејки е основно средство за работа ке излезе ептен малку разлика во цена, а разликата е доста голема, и во опрема и во завршна обработка и сепак се е фолксваген на него со знак шкода :)

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
« Одговори #46 на: 15 Јануари 2012, 02:45:54 am »
Не го враќаш ДДВ- то. Нема повеќе такви финти. Не можиш повеќе да вратиш ддв, на овие шо се кола-комбе. Можиш само на пикап некој или комбе.
може повраток на ддв за таксисти и автошколи како основно средство за работа, а во порше знам има и еден оперативен лизинг за фирма, за повраток на ддв иако е патничко, некако со секоја рата имаш повраток на ддв, нешто му доаѓа како на рент а кар да ја зимаш колата, доста е интересно...

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1317
« Одговори #47 на: 16 Јануари 2012, 11:56:10 am »

Убо си кажа чоекот бе :)

Шкода Рамстор, Оставија и Фобија :D

И Фелацио!

што убаво се насмеав  ;D имињава се тамн.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #48 на: 16 Јануари 2012, 13:07:52 pm »
И Лети!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #49 на: 16 Јануари 2012, 14:22:47 pm »
Не го враќаш ДДВ- то. Нема повеќе такви финти. Не можиш повеќе да вратиш ддв, на овие шо се кола-комбе. Можиш само на пикап некој или комбе.
може повраток на ддв за таксисти и автошколи како основно средство за работа, а во порше знам има и еден оперативен лизинг за фирма, за повраток на ддв иако е патничко, некако со секоја рата имаш повраток на ддв, нешто му доаѓа како на рент а кар да ја зимаш колата, доста е интересно...

Мене колите ми се на фирмата и му служат како основно средство за работа. Ама јас до сега не најдов таков податок за повраќање на ДДВ. А верувај дека ќе најдам ако воопшто има некоја дупка, затоа што мајка е шеф на сметководство веќе 20г на поголема фирма. И исто така ги прати сите состаноци на Рафајловски. Чисто сумњам дека има дупка. Ако знаеш, прати ми ја на ПП дел од законот.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
« Одговори #50 на: 16 Јануари 2012, 14:37:14 pm »

Мене колите ми се на фирмата и му служат како основно средство за работа. Ама јас до сега не најдов таков податок за повраќање на ДДВ. А верувај дека ќе најдам ако воопшто има некоја дупка, затоа што мајка е шеф на сметководство веќе 20г на поголема фирма. И исто така ги прати сите состаноци на Рафајловски. Чисто сумњам дека има дупка. Ако знаеш, прати ми ја на ПП дел од законот.
Само за такси возила, и автошкола знам дека може да се врати ддв-то, за друго незнам, зависи со што ти се занимава фирмата.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Fiat Linea со плински уред - за 8790 Евра!
« Одговори #51 на: 04 Април 2012, 12:55:19 pm »
Цена без преседан – одлична понуда од Аутомобиле СК...

Fiat Linea GPL за 8790 Евра комплетно опремена со плински уред, клима-уред, ABS+EBD, 2 воздушни перничиња, елeктричен пакет, серво управувач...

Понудата важи само до 30-ти април за ограничен број возила на лагер.

Можност за купување на кредит со само 10% учество и отплата до 90 рати.

Сите детали може да ги дознaете во продажната мрежа на FIAT или на  www.facebook.com/AutomobileSK.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #52 на: 04 Април 2012, 13:29:02 pm »
Fiat Linea imase eden komsija, koga go prasav kako e zadovolen se fali kolata e ok, me vozese dva tri pati ima tvrdo vozenje kako Golf, za cenata vredi ama covekot za potrosuvackata velese iskreno ne e pod 11l plin gradska kako sakas vozi ja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #53 на: 04 Април 2012, 13:35:52 pm »
10-11 litri plin gradska kazuvaat taksistite, i se falat deka ne se rasipuva.

Za voznjata ne se slozuvam deka e kruta, naprotiv, Linea e edna od poudobnite koli.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #54 на: 04 Април 2012, 13:37:50 pm »
Линеава е измислена за таксисти. Плаќа 900 евра соучество и по 185 евра месечно во наредни 5 години. Потоа е негова.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #55 на: 04 Април 2012, 13:40:55 pm »
Tuka ke se soglasam celosno so LP i ke dodadam.
Imam prijatel taksist so vakva Linea,ama dizel. Za 4 godini 360000km, i samo redoven servis.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3809
« Одговори #56 на: 04 Април 2012, 13:47:31 pm »
Abe so ve gledam site cudni, na denesno vreme koja nova kola ne cini i ne pominuva po 300 000km bez problem. E sea za cena od 9000 euro nekoj sakaat da bide klasa na Bmw serija 3, epa nemoze toa be drugari. Za Bmw ke si platis 30 000 euro i ke si vozis i pofina plastika, i poubava zavrsna obrabotka, i vakvi sedista i onakvi i se po red ;D ;D ;D ;D ;D
Ubavo si kazuva naslovot na testot (Golemiot naroden avtomobil)
http://koli.com.mk/novosti_vnatresna.aspx?id=446

Отсутен D(runk)river

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 59
« Одговори #57 на: 04 Април 2012, 15:23:51 pm »

Само за такси возила, и автошкола знам дека може да се врати ддв-то, за друго незнам, зависи со што ти се занимава фирмата.

Нема финти. Поврат на ДДВ е само за Таксисти и Авто школи. За останати фирми, поврат на ДДВ само за товарни возила (комбиња со т.н. царинска преграда) или камиони т.е. да е наменето за транспорт на роба, без седишта позади. Лизингот е исти к...ц. Добиваш месечна фактура со ДДВ и немаш право на поврат. Можеш и да ја ренташ колата од на пр.АВИС или ЕУРОПКАР па пак ќе добиеш фактура со ДДВ кое не можеш да го вратиш, освен ако не си рентал комбе за транспорт на роба без седишта позади.
Кога возиш немој да пиеш.....пијуцкај!

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #58 на: 04 Април 2012, 15:27:53 pm »
Ако се враќа ДДВ-то тогаш таксистот плаќа 900 евра соучество и по 200 евра месечно во наредни 4 години. Потоа колата е негова. Подобра понуда од ова - ЗДРАВЈЕ!
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #59 на: 04 Април 2012, 18:01:53 pm »
900 Evra ucestvo e prilicno dobra suma za pocetok. I sekako garant e kolata neli ?
Inaku bas me interesira kolku ke izleze na krajot posle isplata na lizingot ? Tuka e sekako Kasko osiguranje koe e poskapo za taxisti, potoa trosoci mislam deka imas za registracija itn.. Ubavo e da se znae kolku sve cini. Za vo cash cenata e povekje od dobra.