Автор Тема: Фантастична понуда за таксисти!  (Прочитано 26852 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Фантастична понуда за таксисти!
« Одговори #105 на: 10 Април 2012, 15:38:46 pm »
Ако земеш на лизинг кола вопшто не смееш да ја возиш како такси.

Или сум надвор од муабетот ;D ;D

Не прочитав се ;D

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #106 на: 10 Април 2012, 15:46:31 pm »
Fiat Linea 1.4:  Se vozam vise 3 godini vo takva kola (sekojdnevno), na 60 000km ne ostavi na pola avtopat..

Pricina: Menuvac...
Posledica: Shopska od zupcanici...
Cena prilozena od servis za menuvanje na cel sistem za menuvanje brzini ( nabavka, rabotna raka i bla bla.. ): 6000 evra
normalno Lineata bese pod garancija

Loso iskustvo od koe nikoas ne bi kupil Fiat!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #107 на: 10 Април 2012, 15:49:22 pm »
A proveril li nekoj maslo vo menuvac ?? Se proveruva na sekoe menuvanje na motorno maslo. Na 50000Km se menuva i masloto vo menuvacot !
Toa ako od servisot ne proverile ne e greska na Fiat. No dosega ne sum cul nekoj da se pozali od menuvac na Fiat.
Zaradi toa e dobro koga se ima garancija.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
« Одговори #108 на: 10 Април 2012, 16:05:12 pm »
На 60.000 не треба да се случи такво нешто. Мене на пунтото ми пукна диференцијал на 140.000, со променето масло и со добро ниво на масло. Ламелата и промена на масло беа извршени на 120-тина иљади (по втор пат).
Во програмираното одржување на Линеа не пишува кога да се проверува масло и кога да се менува. Така да не е одговортност на корисникот. ;)

Генералното правило е кога менуваш ламела, смени го и маслото во менувач, освен ако не е другачие назначено во упатството за одржување. Нема потреба од проверки на нивото, бидејќи ако не си приметил дека капе масло, нема кај да оди тоа масло. А ако капе, треба да се санира местото од кај што капе, и потоа да се стави масло до потребното ниво, или да се смени со ново масло.

Во прилог еве го упатството за Линеа, па види и сам дека не пишува ништо за маслото во менувач :)
http://fiat.com.mk/Uploads/linea_mk.pdf

Како и да е, WorM си завршил работа, се закитил со VW знакче, сеа може на раат да плука по FIAT (шала) ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #109 на: 11 Април 2012, 12:37:38 pm »
Fiat Linea 1.4:  Se vozam vise 3 godini vo takva kola (sekojdnevno), na 60 000km ne ostavi na pola avtopat..

Pricina: Menuvac...
Posledica: Shopska od zupcanici...
Cena prilozena od servis za menuvanje na cel sistem za menuvanje brzini ( nabavka, rabotna raka i bla bla.. ): 6000 evra
normalno Lineata bese pod garancija

Loso iskustvo od koe nikoas ne bi kupil Fiat!

Друг пут стискај кумплуг кога мењаш брзина. ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #110 на: 11 Април 2012, 17:09:16 pm »
E od toa znae da nastanat mnogu problemi vo menuvacot. Baska kumplung stisnat zo daska. Zenite si opiraat stiklata na kumplungot i posle kukaat abe kolata menjacot ne cini itn...

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #111 на: 12 Април 2012, 08:21:54 am »
Хехе...стискан е кумплунгот, не сме почетници е... :) Немам ништо против Фиат па да плукам по сите модели, колата има пријатна вожња, удобна е, комотна, за парите е ок и не значи дека на сите ќе рикнат мењачите.. Само сакав да споделам лошо искуство..Се дешаваат фабрички грешки, не само кај Фиат, туку и кај сите останати брендови.. Туку, вакво лично искуство предизвикува одбивност спрема тој бренд, па макар и да би имал мерцедес и да ми се деси тоа, пак би рекол дека и мерцедес не е више тоа што беше.. Иначе колата има програма за сервисирање и сите течности редовно се проверувани, али се деси тоа што се деси, ја средија за 3 недели и сега пак е во возна состојба со повеќе од 90 000 км.. Али пак ќе речам, не би купил за лични потреби :)

Тема: нежно возило е за такси превозници, често страдаат делови од суспензијата..

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13919
« Одговори #112 на: 20 Јануари 2013, 22:25:09 pm »
Абе пред некој ден бев во Шкода и даваат и тие некои поволности за такси возила, дури и половни коли. Пример имаше за 10 000 евра Skoda Super 2.0TDI возена од газдата на Новус со 50-60000км така нешто, испаѓаше на лизинг околу 150-60 евра така некако со 10% на 6 години...

Овие од Фиат уште ја даваат понудава или?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #113 на: 20 Јануари 2013, 22:36:44 pm »
Добра понуда супербот.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13919
« Одговори #114 на: 20 Јануари 2013, 23:05:29 pm »
Иначе знам едно време се издаваа коли на такси компании...нешто као 600 денари денот...има уште таква работа?