Автор Тема: Kia Ceed SW 1.5 T-GDi 160 KS  (Прочитано 15358 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
Одг: Kia Ceed SW 1.5 T-GDi 160 KS
« Одговори #105 на: 26 Декември 2024, 10:41:47 am »
Од Петлето натаму, од Цапари натаму, од Дулие натаму и од Терминал натаму ... Гадој се 😂😂😂

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #106 на: 26 Декември 2024, 10:45:46 am »
Слушај, ти ја запамтив регистрацијата, ти е е*ав колата! ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #107 на: 26 Декември 2024, 13:34:22 pm »
Слушај, ти ја запамтив регистрацијата, ти е е*ав колата! ;D

Ќе си ја сменам и ќе те за*бам 😂

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #108 на: 27 Февруари 2025, 20:54:09 pm »
Во Киата, низ гужвата тргни-застани почнува да ме нервира „автоматикот“, на мала брзина на застанување или на тргнување знај да затреси, втора кон прва или обратно.
Кога намалувам полека пред семафор на црвено, таман си мисли да смени од втора во прва, светнува зелено па има потреба за забрзување и тука е збунет, додека да сфати дека треба во трета да смени се појавува мал лаг, некогаш и да закашла :)
Верувам дека многумина надвор од форумот не би обрнале внимание на тоа и би биле пресреќни дека возат „автоматик“. Мене подруги ми беа очекувањата, помазни :)
Ми го даваат понекогаш Шкодичето да се повозам (Камик, го спомнав пред некое време, во некоја негативна конотација во споредба со Киата). Некако како поќе да ми се бендисва DSG :)
Али то е, Шкода е премиум бренд, колку и да пробувам да си го оправдам заебувањето со Киата, од фактите не се бега ;D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #109 на: 27 Февруари 2025, 21:05:01 pm »
I know that feeling bro… Денес и двајцата заклучивме дека следните возила ќе ни бидат Шкода. Но додека не дојде денот за продажба ќе мораме да ги фалиме, за да ни го земе [mention]andrej_111 [/mention] на добра цена старо за ново.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #110 на: 27 Февруари 2025, 21:19:08 pm »
Намерно не ја спомнав твојата Киа, да не случајно сакаш сеуште да се фалиш... ;D
Денес си ги разменавме колите, се повозивме и заклучокот е... ете го заклучокот во постот погоре ;D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #111 на: 27 Февруари 2025, 21:22:35 pm »
Ги разменивме колите, се разбравме многу лесно дека пасат е најбољи ауто и дека после короната ништо не е исто, па се сврте моабетот на жени со големи цицки

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #112 на: 28 Февруари 2025, 09:30:32 am »
Некој од форумот ако гледа и размислува за овие модели со автоматски менувач, треба да ви биде благодарен за споделените импресии и (не)задоволства, чисто да го има во предвид пред носењето на конечната одлука, а кој момент можеби не може да примети на тест возење.

Другар мој зема нова Тојота јарис Крос (мануелец, не е поврзано конкретно со некоја работа) и ја врати во Тојота после година или две. Едноставно не му се допаѓаше како „ги впива“ нерамнините, звукот на пластиките кога ќе поминуваше преку некоја дупка, перформансите, моторот не го засака (1,5 бензин) и не ми се веруваше кога ми кажа дека е со 3 клипа, мислев триклипци беа резервирани за мотори 1,0-1,2. По некој случај да сум отишол во Тојота да купам кола, ни на крај памет би ми било дека 1,5 е со 3 клипа, не би ни прашал.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #113 на: 28 Февруари 2025, 10:16:26 am »
Па затоа и споделуваме. Сум спомнал и во друга тема, некој бараше мислење за нови возила, меѓу кои и Киа.
Како што кажав, некој надвор од форумот или некој шо не цепидлачи нема ни да примети за што зборувам.
Цепиллачењето можеби е благодарение од високите очекувања, а сепак се работи за ниска класа на возило :)

Тојота не ја зедов во предвид заради тој 1.5 трицилиндраш атмосферец. А и пластиките некако делуваат на ниво на играчки од Џамбо. Кај Киа се на повисоко ниво со квалитет (ќе се раскрцкаат 2 недели покасно :) ).

Спомнав некаде и на друго место, сега кога пак би требало да купвам кола, до тој ценовен ранг, околу 25 000, би ја зел ептен во предвид Мазда 3 со 2.5 атмосферец со рачен мењач.
Мазда од она што сум видел, ми делува подобро склопен производ, но не сум баш сигурен за последните серии после короната.
Сум спомнал и за споредбата со на брат ми Киата од 2018та, во глобала е пофино склопена, обрнале повеќе внимание и на некои места има поскапи пластики.
Со пониско ниво на опрема е таа, мануелна клима, ама за инает има ладење во делот за оставање на тракатајнци, да можи чоек пивото да го одржува поладно. Во мојата нема!
Подобро озвучување има во неговата, кога вртиш лево или десно се уклучуваат магленките во браникот...

Мислам дека после короната прилично опадна квалитетот на нештата во поќе сфери, иако многу поскапеа. Слично како кога беше светската криза пред 15 години (ваљда) кога Сони и Бош беа како од Али Експрес :)

ЕДИТ: Ми текна дека по рандом форуми имам прочитано дека Киа/Хјундаи со 1.5 (како кај мене) и рачен мењач, на ниски вртежи, пример на тргнување на семафор, малку биле тромави, често тие што ги поседуваат доаѓаат до ситуација или премногу гас да дадат на тргнување, па да има малку погрубо тргнување, или пак премалку гас па да има сецкање, трокирање... го опишуваат тоа како „возач почетник“ што не знај да ги синхронизира гаста со куплунгот :)

« Последно менување: 28 Февруари 2025, 10:37:55 am Ipkisija Meskosa »

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3034
  • Слобода или смрт
« Одговори #114 на: 28 Февруари 2025, 11:56:57 am »
Ништо не спомнавте за тргање при наклони.
Јас искрено на 400км тест возење не успеав да осетам проблем при намалување и откако ќе тргне менувањето секогаш беше неосетно. Замерка имам на тргање што има како каснење од пола секунда на педалата па ако додадеш гас инстинктивно не е најпријатно. А и радарот напред за челен удар е доста агресивен и не сака браник до браник возење па треба да оставиш простор соодветно со тој пред тебе. Но по кратко време легнува тој момент и го навикнуваш.
Во пежо пример тој лаг на тргање беше да не претерам можеби 2 секунди.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #115 на: 28 Февруари 2025, 14:24:36 pm »
Што зборуваш? Нема ладење во фиока?
Јас мислев се подразбира како абс на кочници.

Страшно.

Ама добро, за утеха имаш кожен волан за да го осеќаш како ти клизи низ раце бигблеккокот ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #116 на: 28 Февруари 2025, 14:39:25 pm »
Па затоа и споделуваме. Сум спомнал и во друга тема, некој бараше мислење за нови возила, меѓу кои и Киа.
Како што кажав, некој надвор од форумот или некој шо не цепидлачи нема ни да примети за што зборувам.
Цепиллачењето можеби е благодарение од високите очекувања, а сепак се работи за ниска класа на возило :)

Тојота не ја зедов во предвид заради тој 1.5 трицилиндраш атмосферец. А и пластиките некако делуваат на ниво на играчки од Џамбо. Кај Киа се на повисоко ниво со квалитет (ќе се раскрцкаат 2 недели покасно :) ).

Спомнав некаде и на друго место, сега кога пак би требало да купвам кола, до тој ценовен ранг, околу 25 000, би ја зел ептен во предвид Мазда 3 со 2.5 атмосферец со рачен мењач.
Мазда од она што сум видел, ми делува подобро склопен производ, но не сум баш сигурен за последните серии после короната.
Сум спомнал и за споредбата со на брат ми Киата од 2018та, во глобала е пофино склопена, обрнале повеќе внимание и на некои места има поскапи пластики.
Со пониско ниво на опрема е таа, мануелна клима, ама за инает има ладење во делот за оставање на тракатајнци, да можи чоек пивото да го одржува поладно. Во мојата нема!
Подобро озвучување има во неговата, кога вртиш лево или десно се уклучуваат магленките во браникот...

Мислам дека после короната прилично опадна квалитетот на нештата во поќе сфери, иако многу поскапеа. Слично како кога беше светската криза пред 15 години (ваљда) кога Сони и Бош беа како од Али Експрес :)

ЕДИТ: Ми текна дека по рандом форуми имам прочитано дека Киа/Хјундаи со 1.5 (како кај мене) и рачен мењач, на ниски вртежи, пример на тргнување на семафор, малку биле тромави, често тие што ги поседуваат доаѓаат до ситуација или премногу гас да дадат на тргнување, па да има малку погрубо тргнување, или пак премалку гас па да има сецкање, трокирање... го опишуваат тоа како „возач почетник“ што не знај да ги синхронизира гаста со куплунгот :)

Немој да мислиш дека европските брендови во тој ранг се со поквалитетни материјали. Напротив, од искуство кажувам дека се и полоши. Затоа ги испоподелија колите по сегменти, односно луксузни, премиум, полупремиум и обични.
Но и покрај тоа, кога веќе ја спомна Мазда, која како бренд спаѓа во обичниот сегмент има поквалитетни материјали. Ама од друга страна па е "старомодна" да ја наречам во поглед на ентериер и ентериерно уредување. Црно Бел дисплеј, без тач, итн итн....Можеби најновиве модели се со различни дисплеи и опции, не сум ги гледал. Ама чисто се сомневам за таа цена. Али да, во секој случај би влегле во потесен избор.
Чисто како пример кога купував кола, нивото на опрема кое го барав кога ја конфигурирав CX30-ката наспрема 2008-цата, разликата беше 6-7 иљади евра, и плус недостасуваа некои од опциите, пример панорамски кров, тач дисплеј и слично.
Сепак кој што си сака. Нели?
Ама има дефинитивно разлика :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4018
« Одговори #117 на: 28 Февруари 2025, 14:58:57 pm »
Оффтопик

Маздата 3 и ЦХ30 ги разгледав детално, и опремата што ја нудат е доста побогата од европските марки за таа цена.

Екранот за мултимедијата им е нов годинава, и од тоа што видов имаше најдобри бои и резолуција споредено со Киа, Шкода, Пежо итн. Има опција за тач кога е во Андроид ауто или Ејпл Карплеј
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #118 на: 28 Февруари 2025, 17:51:32 pm »
Ништо не спомнавте за тргање при наклони.
Јас искрено на 400км тест возење не успеав да осетам проблем при намалување и откако ќе тргне менувањето секогаш беше неосетно. Замерка имам на тргање што има како каснење од пола секунда на педалата па ако додадеш гас инстинктивно не е најпријатно. А и радарот напред за челен удар е доста агресивен и не сака браник до браник возење па треба да оставиш простор соодветно со тој пред тебе. Но по кратко време легнува тој момент и го навикнуваш.
Во пежо пример тој лаг на тргање беше да не претерам можеби 2 секунди.
Тргнување на угорница? Шознам, претежно по рамно низ град тргни-застани, освен на еден надвозник, на семафор, ама немам забелешки за тргнување на угорница.
А општо возење по угорници, на пример Плетвар, во спорт мод, уживанција :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #119 на: 28 Февруари 2025, 21:22:00 pm »
Јас и на Ипкисија Бескоса му кажуев вчера, лани у Виена, стара зграда, подземен паркинг и нагоре како спирала, кијата имаше неколку илјади километри, смрди на ламела корне, ја пробувам да балансирам со гаста за да не ја закачам во претесниот простор. Рика кијата, пцујам јас, алармот за пожар само што не се огласи. Милина. Позитивно е што секое тргнување на нагорно доаѓа до пролизгување на погонските тркала па малку те праи бед бој.