Автор Тема: Benzin kola do 3000 evra  (Прочитано 5004 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13859
Одг: Benzin kola do 3000 evra
« Одговори #75 на: 06 Октомври 2023, 14:24:24 pm »
По стартен да, за побрз не знам :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4200
« Одговори #76 на: 06 Октомври 2023, 23:38:28 pm »
Не се споредува мал атмо со турбаш, макар бил и 1.4 тди :)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #77 на: 07 Октомври 2023, 08:56:43 am »
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4803040

Еве ти шеви авео. (Мислам и вакво бараше)
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17452
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #78 на: 07 Октомври 2023, 09:40:19 am »

Оваа е спремна за Авео Куп, серво и клима нема, уште да се извади ентериерот и коиловери да се убацат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #79 на: 07 Октомври 2023, 09:48:08 am »

Оваа е спремна за Авео Куп, серво и клима нема, уште да се извади ентериерот и коиловери да се убацат.
ABS има и алуминиумски бандажи. Тоа е клучно кај овие коли. Реално супер понуда. И да имало клима, нема да работи во 70% случаи или ќе е како глушец да те дува. Башка бела е колата што симиња добри 20% летно време температура, поладно е внатре отколку во црно авео со клима.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #80 на: 07 Октомври 2023, 10:19:16 am »
Може татко му, не користи клима.
Мене ми пречи клима, нежен како принцеза сум...
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
« Одговори #81 на: 07 Октомври 2023, 17:47:46 pm »
Eden mesec da ti baram benzin kola, a tatko mi da ti otide vo cesinovo i da si kupi polo 1.9 tdi onoj motor so 101hp, mislam deka e pumpa dizna.. toa dokazuva kolku toj neznaese so saka, na kraj si vikase i zosto ja prodadov skodata, sakate veruvajte ili ne..

Kolata ja kupil pd toj majstorot vo cesinovo, tatko i sin shto imaat za dijagnostika na koli, Pepi i Bazo, taka mislam deka bea

Kolata e nekoe vreme kaj niv, bozem da si vozat lokal kupile ponova, ovaa neznam dali e farbana celata, ama ako e farbana dobro e ofarbana :D nema grebnatinka, ubava podignata linija ima, registrirana do kraj na avgust, staveni novi gumi miselin, smenet rebrast kaj so zategaci pred 20000km, vo gepek novi kajsovi linest, klinest ili kako i da bea kako rezervni delovi ni gi dadoa i novi plocki i seto toa za 3400 evra, za polo 2006 so dve vrati.. inaku ima, bord, ima i greaci na sedista servo ubavo, prednica stegnata, nitu da mrdne ili neso da tropne, odi 200 na saat bez problem, kako raketa e :D

I da, vnatresnosta socuvana, nema nesto skrsena plastika, sekoe kopce raboti... ostanuva da se molam da mu legne kolata na tatko mi i da si ja vozi, a ne da mi rece "jas nemozam na dizel da se naviknam, staj ja na prodazba" pa da izigram tuka klovn :D

Inaku ibizata vo kumanovo e benzin, a ne dizel.. ova polo gledam po smireno raboti od onie 1.4 tdi dizeli... ne sum fan na dizel nitu jas, ama ova sega za sega izgleda super..
Fala vi na site shto se involviravte vo ovaa saga shto traese eden mesec,a ne edna godina kako koga za tetka mi kupuvavme kola :D

Sakam da ja iskoristam temata da prasam koj plin najveke bi odgovaral na mojata astra 1.4 twinport 90hp?? Poso mozno e nesto da menjam rabota, pa na mesto 6-8000km godisno da pravam po 15-16000km godisno
Se javiv vo plimont, pocnaa od najskapite landi rengo, 600 evra, pa do 380 evra, ali kako nekoja sredina ponudija eden polski ili italijanski bese od 450 evra

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #82 на: 07 Октомври 2023, 17:49:01 pm »
Може татко му, не користи клима.
Мене ми пречи клима, нежен како принцеза сум...

Cel zivot nexiata ja vozese i se vikase deka klimata ne mu e potrebna, koga ja zede skodata i vozese vozilo so klima, sega vo nikoj slucaj ne sakase vozilo bez klima :)

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5718
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #83 на: 07 Октомври 2023, 19:05:39 pm »
Со среќа да се вози полото. Инаку за астрата барај Stag, Lovato, Landirenzo или како најдобро покажан Prins плински систем.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #84 на: 07 Октомври 2023, 19:11:14 pm »
Eden mesec da ti baram benzin kola, a tatko mi da ti otide vo cesinovo i da si kupi polo 1.9 tdi onoj motor so 101hp, mislam deka e pumpa dizna.. toa dokazuva kolku toj neznaese so saka, na kraj si vikase i zosto ja prodadov skodata, sakate veruvajte ili ne..

Kolata ja kupil pd toj majstorot vo cesinovo, tatko i sin shto imaat za dijagnostika na koli, Pepi i Bazo, taka mislam deka bea

Kolata e nekoe vreme kaj niv, bozem da si vozat lokal kupile ponova, ovaa neznam dali e farbana celata, ama ako e farbana dobro e ofarbana :D nema grebnatinka, ubava podignata linija ima, registrirana do kraj na avgust, staveni novi gumi miselin, smenet rebrast kaj so zategaci pred 20000km, vo gepek novi kajsovi linest, klinest ili kako i da bea kako rezervni delovi ni gi dadoa i novi plocki i seto toa za 3400 evra, za polo 2006 so dve vrati.. inaku ima, bord, ima i greaci na sedista servo ubavo, prednica stegnata, nitu da mrdne ili neso da tropne, odi 200 na saat bez problem, kako raketa e :D

I da, vnatresnosta socuvana, nema nesto skrsena plastika, sekoe kopce raboti... ostanuva da se molam da mu legne kolata na tatko mi i da si ja vozi, a ne da mi rece "jas nemozam na dizel da se naviknam, staj ja na prodazba" pa da izigram tuka klovn :D

Inaku ibizata vo kumanovo e benzin, a ne dizel.. ova polo gledam po smireno raboti od onie 1.4 tdi dizeli... ne sum fan na dizel nitu jas, ama ova sega za sega izgleda super..
Fala vi na site shto se involviravte vo ovaa saga shto traese eden mesec,a ne edna godina kako koga za tetka mi kupuvavme kola :D

Sakam da ja iskoristam temata da prasam koj plin najveke bi odgovaral na mojata astra 1.4 twinport 90hp?? Poso mozno e nesto da menjam rabota, pa na mesto 6-8000km godisno da pravam po 15-16000km godisno
Se javiv vo plimont, pocnaa od najskapite landi rengo, 600 evra, pa do 380 evra, ali kako nekoja sredina ponudija eden polski ili italijanski bese od 450 evra
Landirenzo Evo  ако ти е астрата добро сочувана и планираш да поминеш многу километри без проблеми. Тој мотор трпи плин многу добро.

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #85 на: 07 Октомври 2023, 19:51:32 pm »

Landirenzo Evo  ако ти е астрата добро сочувана и планираш да поминеш многу километри без проблеми. Тој мотор трпи плин многу добро.

Kolku pari e toj plinski ured?? Nad 450-500 evra ne planiram da dadam, inace astrata e 2009(ama star model od 2000ta) i ima momentalno pominato 61000km

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #86 на: 07 Октомври 2023, 19:52:36 pm »
Со среќа да се вози полото. Инаку за астрата барај Stag, Lovato, Landirenzo или како најдобро покажан Prins плински систем.

Rabotata e shto na primer od lovato mi nabrojaa 3-4 vida na plinski uredi :)

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5718
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #87 на: 07 Октомври 2023, 20:08:47 pm »
Најобичен Lovato систем е 450€ со 2 години гаранција.
AC STAG 4 450€ со 3 години гаранција.
Принс се движи околу 700.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4971
« Одговори #88 на: 07 Октомври 2023, 20:31:05 pm »
Stag e ubedlivo najprikladen ama ti si znaes

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **