Автор Тема: Benzin kola do 3000 evra  (Прочитано 5003 пати)

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
Одг: Benzin kola do 3000 evra
« Одговори #60 на: 30 Септември 2023, 16:11:21 pm »
Fiat grande punto, 1.4 90hp cist benzin, 2007 godina registrirano do 7mi mesec.. shto ke kazete za ovie koli i ovoj motor?
Ovie modeli ne ni bile vo potesen krug, ama konkretno ovaa kola ima nekoja ubava linija i karoseriski izgleda dobro, barem na slikite, eventualno da ne e celata farbana mi e strav.. covekot ja vozel cela godina, navodno drugar mu ja donel so vozenje od svajcarija, sakal pogolema kola, bidejki letovo idele 4ca na odmor i mal im bil gepekot.. ja ostavi 3500 evra

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4793439
Ајде јас да ти помогнам,бидејќи знам како е и јас барам некое возило од околу 4000€ па имам изгорено бајаѓи пари и време безпотребно,некој ми помогнаа од форумо да не трошам екстра средства некој не.
Бидејќи сум од Радовиш сеа ја видов колата,сеа јас малку профи гледам па можеби ти некој работи нема ни да забележиш 😂,и затоа немам уште возило купено 😊.
Прво и основно колата е купена од плац во Струмица (ауто свисс)Мартин Алфишта од таму ја купи алфата.
-Совозачка предна врата има 2 точки колку отисоци од прст фарба.
-Задна совозачка врата,бравата малку потешко отвара и мислам дека видов поттечено фарба малку.
-Совозачка страна прагот долу има удобление.
-Вратичка за резеевоар има излуштен лак
-Задна возачка врата,рачката за прозор е падната,стои на задно седиште 😁.
-Предна шоферска врата кога ќе ја отвориш се гледа снопот на каблите дека е работено,односно има изолир траки.
-Кровот има благи оштетувања од град,на хаубата не фрлив око.
-Внатре кај совозачот на аирбегот е пукната пластиката и има оштетување под аирбегот,веројатно некој предмет има ударено таму.
-Воланот има некое рпање кога вртеш лево/десно.
-Напред кога дигнав хауба забележав дека има фарбаници.
-Преден браник на долниот дел има малку оштетување.
Тоа е тоа шо забележав,иначе мирно и без шумови работи,внатре не се слуша,го пробав 100 метра 1,2 брзини убаво оди.
Клима работе.
Гуми нови,регистрирано,цена бетон 3400€.
Ја ти кажав ти размисли си.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Za ova imas pivo od mene i dokolku imas kola za gledanje vo sveti nikole slobodno pisi mi, pa jas ke odam da ja vidam :)

Inaku, po ova kazanoto mozno e da e celata farbana znaci

Ti sega bese da ja gledas ili prethodno ja imas gledano ?

Trebase roomsterot da si go kupis, tatko mi poleka pocnuva da se kae shto go prodade, so ogled na toa shto tri pati veke odevme po gradovi i ne najdovme nesto dobro :)

Od ova shto kaza, najveke me maci dali e celata farbana i kolku e osteten krovot i normalno volanot

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #61 на: 30 Септември 2023, 16:21:45 pm »
Sekoe vozilo si ima min i max cena znaci kolku pari tolku muzika.
Primer nekoe vozilo sto e pazarna vrednost lupam 3000€ ti da go najdes za 2100 i da ocekuvas perfekcija od sekoja strana. Sepak se polovni vozila preku 20 god stari taka da pomiri se so toa.
Eve primer puntoto koga go zimav za zenata pazarna vrednost nekade toagodiste ide nekade 2000-2100-2200€. Perfekcija mozev da baram od 2000 nagore ama bidejki ova sto go zemav bese daleku poevtino  od srednata prodazna cena ne se ni smarav bev spemen da go prezemam rizikot. Mnogu ne mu ja marev za karoserijata farbano nefarbano dvoi nedvoi. Sednav enterier dobar motor menuvac top sostojba i go sobrav. Da imav trosoci od start koj odma gi vidov uste na nekupena kola ama odma matematika u glava i pak so site troskovi sum pod cena. I da go vozam 3- 4 god i da go prodadam nema sa gubam nisto na nego.
Moabetot mi e ne se potresuvaj ne davas 10.000 evropski. Zemi nesto sto ti se svigja ama nebaraj vlakno vo jajce bidejki tie sto cepidlacat ne ova ne ona najvekje se lizgaat na kraj.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5831
« Одговори #62 на: 30 Септември 2023, 16:46:45 pm »
Fiat grande punto, 1.4 90hp cist benzin, 2007 godina registrirano do 7mi mesec.. shto ke kazete za ovie koli i ovoj motor?
Ovie modeli ne ni bile vo potesen krug, ama konkretno ovaa kola ima nekoja ubava linija i karoseriski izgleda dobro, barem na slikite, eventualno da ne e celata farbana mi e strav.. covekot ja vozel cela godina, navodno drugar mu ja donel so vozenje od svajcarija, sakal pogolema kola, bidejki letovo idele 4ca na odmor i mal im bil gepekot.. ja ostavi 3500 evra

Ајде јас да ти помогнам,бидејќи знам како е и јас барам некое возило од околу 4000€ па имам изгорено бајаѓи пари и време безпотребно,некој ми помогнаа од форумо да не трошам екстра средства некој не.
Бидејќи сум од Радовиш сеа ја видов колата,сеа јас малку профи гледам па можеби ти некој работи нема ни да забележиш 😂,и затоа немам уште возило купено 😊.
Прво и основно колата е купена од плац во Струмица (ауто свисс)Мартин Алфишта од таму ја купи алфата.
-Задна совозачка врата,бравата малку потешко отвара и мислам дека видов поттечено фарба малку.
-Предна шоферска врата кога ќе ја отвориш се гледа снопот на каблите дека е работено,односно има изолир траки.
-Внатре кај совозачот на аирбегот е пукната пластиката и има оштетување под аирбегот,веројатно некој предмет има ударено таму.
Тоа е тоа шо забележав,иначе мирно и без шумови работи,внатре не се слуша,го пробав 100 метра 1,2 брзини убаво оди.
Клима работе.

Za ova imas pivo od mene i dokolku imas kola za gledanje vo sveti nikole slobodno pisi mi, pa jas ke odam da ja vidam :)

Trebase roomsterot da si go kupis, tatko mi poleka pocnuva da se kae shto go prodade, so ogled na toa shto tri pati veke odevme po gradovi i ne najdovme nesto dobro :)

Od ova shto kaza, najveke me maci dali e celata farbana i kolku e osteten krovot i normalno volanot
Па кога го постира огласот баш се погодив во град и се јавив да го видам да не правиш трошкови и да не губеш време,па одма пишав овде.
Еден повик и 5 минути време не ме кошта ништо.
Мислам дека е фарбана заради изгорена боја,дека црвената ептен специфична боја е и не трпи сонце.
За шкодата малце и ми е мака,имаше опрема шо барав ама и тогаш ти пишав како комерцијално возило ми изгледа и на тоа остана 😏.
Иначе не е оштетен аирбегот на воланот него пишав за аирбегот кај совозачот,пукната е пластиката кај црвената линија.
Благи се оштетувањата на кровот,не се некој длабоки.

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #63 на: 01 Октомври 2023, 06:58:04 am »

Клима работе.

Па кога го постира огласот баш се погодив во град и се јавив да го видам да не правиш трошкови и да не губеш време,па одма пишав овде.
Еден повик и 5 минути време не ме кошта ништо.
Мислам дека е фарбана заради изгорена боја,дека црвената ептен специфична боја е и не трпи сонце.
За шкодата малце и ми е мака,имаше опрема шо барав ама и тогаш ти пишав како комерцијално возило ми изгледа и на тоа остана 😏.
Иначе не е оштетен аирбегот на воланот него пишав за аирбегот кај совозачот,пукната е пластиката кај црвената линија.
Благи се оштетувањата на кровот,не се некој длабоки.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Fala ti uste ednas, ti kazav ako bendisas nesto vo svn, slobodno izvesti me, si imal covekot ponuda za 3400 navodno, mu kazav da ja dade, jas mu dadov 3200 eventualno na lice mesto mu kazav 3300, toj rece deka za taa cena ne ja dava.. se ezam koga cujam fabrana kola, barem da e ofarbana kako shto treba da ne ja poznaam :D

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5470
« Одговори #64 на: 01 Октомври 2023, 19:17:20 pm »
Барај Клио 1.2, со ништо немаат мака ни каросериски ни околу моторот.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2325
« Одговори #65 на: 02 Октомври 2023, 15:02:47 pm »
Ако ова не ви е премало возило Нисан Микра, до 3000 да се стокми со сервис, регистрација, нешто што ќе излезе како и на секоја кола....:

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4798701
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #66 на: 05 Октомври 2023, 20:46:26 pm »
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4802035

Mislenje za kolata?? Seat ibiza 1.4 86hp 2007 3800 evra do registracija i bara.. si vikam agilite se skapi, pod 3500 evra so 1.2 motor ne moze da se najde, ovaa ako ne drugo malku pogolema e...

Gledav dosta, ne e slucajot koga za tetka mi baravme kola od nad 10000evra, sega jas i tatko mi odime gledame, ne e problem toa, ama retko dobra kola da se naceka..

Po seto baranje po gradovi, samo mozam da kazam, astrata shto ja zedov od tetka mi so 57000km pominati i 2009 proizvedena nekoj da dojde so 4-5000 evra da mi ponude nema da ja dadam

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5718
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #67 на: 05 Октомври 2023, 20:50:23 pm »
Имам возено 1.4 тди и 1.2 бензин од овие сеати од другари. Реално јас астра би одбрал пред ибицава. Покрута вожња има ибицата.
Инаку од страна на мотор и каросерија нема мака ако е одржувана и деловите се евтини.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6796
  • French diamond
« Одговори #68 на: 05 Октомври 2023, 20:54:29 pm »
Би ти предложил 147-ка за до тие пари, како најсалам избор..ама  пошто нејќиш дизел ништо од муабетот, бензинец од нив подобро да не земиш, барем колку што имам слушано, немам искуство.

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #69 на: 05 Октомври 2023, 22:07:12 pm »
Имам возено 1.4 тди и 1.2 бензин од овие сеати од другари. Реално јас астра би одбрал пред ибицава. Покрута вожња има ибицата.
Инаку од страна на мотор и каросерија нема мака ако е одржувана и деловите се евтини.

1.2 treba da se so tri klipa, ovaa e 1.4 treba da e so 4ri klipa..
Karoseriski mi izgleda zdrava i dobro socuvana, utre ke odam za kumanovo i ke ja vidam..

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #70 на: 05 Октомври 2023, 22:20:51 pm »

Karoseriski mi izgleda zdrava i dobro socuvana, utre ke odam za kumanovo i ke ja vidam..
Pena cars провери?
Ништо не ти фајќа око? 😂

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #71 на: 05 Октомври 2023, 22:49:17 pm »

Pena cars провери?
Ништо не ти фајќа око? 😂

Pena samo dizeli ima, ako tebe ti fati oko nekoja kola kazi mi da ja vidam :)

Ovie ibizi motorot na lance im e ili na rebrest kajs?

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #72 на: 05 Октомври 2023, 23:05:37 pm »
1.4 е на ребраст.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4200
« Одговори #73 на: 06 Октомври 2023, 10:54:13 am »

1.4 TDI е со три клипа, и убаво иде во Ибица. Имав со таков мотор 2005та беше, многу задоволен бев. И не беше гласен моторот како што викаат дека е со три клипа. Гласен е како и сите други дизели од тоа време.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5718
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #74 на: 06 Октомври 2023, 12:01:12 pm »
Брз е многу во споредба со бензин атмо 1.4 90кс. И без ремап е каде-каде побрз.