Автор Тема: Benzin kola do 3000 evra  (Прочитано 5251 пати)

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
Одг: Benzin kola do 3000 evra
« Одговори #45 на: 29 Септември 2023, 19:59:12 pm »
Може и без антифриз. И во двата случаи ќе дреме на паркинг.

Јас би се замислил. Очигледно е дека човекот не го одржува како треба, а па да не речам дека уље/антифриз/атф се основни работи што лесно може да се контролира под хауба.

Спарк подобро барај од претходниот модел. Тој се продаваше тука, па има делови и запознаени мајстори.

Sestra mu ja vozela godina i pol i pred mesec dena otisla vo dubai da raboti, sega ili e svesen deka trosi ulje pa dosiuvs ili navistina vo ovoj mesec ja vozel nekolku pati i nema pojma kako e odrzuvana...mu se najavaiv od vcera, ako znael deka trosi ulje ke proveril, ke doturil, a druga rabota sto mi e cudna, kako sestra mu do sega ne ja zaribala kolata ako e vaka vozena pod minimumot na sipkata?? Ili pak kolata dokolku na sipkata pokazuva deka nema ulje, ne znaci deka nema skroz, odnosno ako zbira tri liitri,mozebi ima litro i pol vo nea, ali ne dovolno za da se pokaze na sipkata..

Kaj kolata ne mi se dopagase shto nema dalecinsko otvaranje, mora dva pati da go svrtes klucot na vozackata za da se otvorat site vrati.. druga rabota, tvrdi deka i bil smenet set zamaec i lamela, ama kumpulgot nekako tvrd..

Inaku telefonski 3300 evra, ama koga vidov deka nema ulje ne ni pokusav da se cenkam

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5856
« Одговори #46 на: 29 Септември 2023, 20:05:17 pm »
Каков замаец какви бакрачи...
Јас се јавувам кај еден а знам дека моторот е на ланче,ми вика сменет е сеа скоро ребраст каиш затегали и замаец,ја одма го сечам и велам дечко моторот е на ланче а замаецот е фиксен,незнам ти шо си сменил 😁.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5921
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #47 на: 29 Септември 2023, 20:09:18 pm »
И тој можи толку разбира ако не дотурил масло. Убаво вели членот и да потрошнива ќе ја нашминка барем колку купувачот да ја види исправна и со фул масло на шипка. А што нема далечинско не верувам да е фабрички така, можеби си има модул за централно, само да купиш електроника и да се кодира, ама и тоа повлекува некои 50€ (со кар пас, со режење клуч ако сакаш да бидат на ист клуч и далечинско и за палење).
Масло собира 3.3 литри (можеби до средина на шипката е толку или 3/4), тој ја вози со помалку од 2.8л 100%.
« Последно менување: 29 Септември 2023, 20:15:21 pm nestor04 »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #48 на: 29 Септември 2023, 20:10:15 pm »

Јас би се замислил. Очигледно е дека човекот не го одржува како треба, а па да не речам дека уље/антифриз/атф се основни работи што лесно може да се контролира под хауба.

Спарк подобро барај од претходниот модел. Тој се продаваше тука, па има делови и запознаени мајстори.

Sestra mu ja vozela godina i pol i pred mesec dena otisla vo dubai da raboti, sega ili e svesen deka trosi ulje pa dosiuvs ili navistina vo ovoj mesec ja vozel nekolku pati i nema pojma kako e odrzuvana...mu se najavaiv od vcera, ako znael deka trosi ulje ke proveril, ke doturil, a druga rabota sto mi e cudna, kako sestra mu do sega ne ja zaribala kolata ako e vaka vozena pod minimumot na sipkata?? Ili pak kolata dokolku na sipkata pokazuva deka nema ulje, ne znaci deka nema skroz, odnosno ako zbira tri liitri,mozebi ima litro i pol vo nea, ali ne dovolno za da se pokaze na sipkata..

Kaj kolata ne mi se dopagase shto nema dalecinsko otvaranje, mora dva pati da go svrtes klucot na vozackata za da se otvorat site vrati.. druga rabota, tvrdi deka i bil smenet set zamaec i lamela, ama kumpulgot nekako tvrd..

Inaku telefonski 3300 evra, ama koga vidov deka nema ulje ne ni pokusav da se cenkam
Шипката го покажува само последното пола литро до литро уље. Колку фали, ќе се дознае со дотурање. Колку троши, ќе се знае откако ќе дотуриш, и ќе дознаеш колку поминало од последна промена.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #49 на: 29 Септември 2023, 20:26:28 pm »
@Nexia

https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4801430
пунто со 65к км.

Нексија, еве ти друг предлог. Вложи уште 400евра во, мал+голем сервис, нови гуми, свеќици, и хемиско. Ќе се изнавозите.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6152
« Одговори #50 на: 29 Септември 2023, 21:10:17 pm »
@Diesel колку изнесува градска потрошувачка на сузукито, и колку ориентационо е голем сервис?

По борд, просек вика 5.7-5.8. Колата се вози 90-10 градска, а бордот лаже околу пола литро, што значи дека како и да се вози, 6.5 едноставо не може да префрли.

Класичен голем сервис нема, пошто е на ланче. Уље и филтри се стандардна цена (без филтер за гориво, не се менува), свеќиците се малку поскапи, идат околу 50 евра, пумпа за вода има и од 2.500,00, има и од 8.000,00, ПК каиши има два, околу 30 евра...

Вкупно, "голем" сервис, би чинел околу 9.000,00-10.000,00, без работна рака.

Од минимум до максимум на шипката е литро уље. Собира 3.4-3.7 литри уље.

Далечинско има, со едно отклучување се отклучува само возачката врата, со две - сите.

Куплунгот е необично тврд, што може лажно да створи слика дека сетот е за замена, што во 90% од случаите не е така. Куплунгот е на сајла, така што ако ептен колата има проблем со шалтање, се подесува преку олабавување на сајлата и корекција на слободниот од на педалата, кој идеално треба да биде помеѓу 1 и 1.5 сантим. Чуда прави тој мутер. Ако е за замена, ќе "шлајфува" при нагло забрзување од пониски вртежи во повисок степен на пренос, што лесно се проверува.

Околу потрошњата на уље - 200-300 милилитри од промена на промена, со тоа што јас менувам на 5.000 километри.

Сплеш / Агила 1.2 е многу захвално количе, и ако најдете примерок што е позадржан, не се мислете.

Лични замерки - тврдото возење и малиот гепек. Ама, ништо страшно.

@Nexia

пунто со 65к км.

Нексија, еве ти друг предлог. Вложи уште 400евра во, мал+голем сервис, нови гуми, свеќици, и хемиско. Ќе се изнавозите.

Ако нема клима, не би ја погледнал.

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #51 на: 29 Септември 2023, 21:25:28 pm »
@Nexia

пунто со 65к км.

Ke mu go pokazam na stariot, se javiv, nema klima, nema servo, ako e taka ne trebase neksijata da ja prodadam i za nea sme kako prvi gazdi, 21 godina ja imavme, ja zemavme na 50000km

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #52 на: 29 Септември 2023, 21:31:13 pm »
Diesel, ovaa nemase dalecinsko, mozebi ima opcija, a centralno ima, kako sto kaza ti, dva pati koga zavrtis site vrati se otvarat.. i me nervira shto ima samo eden kluc... inaku razgledav agila i splash, so 1.2 motor se skoro po 4000 evra se.. daj  pusti broj od toj od kocani shto si go kupil suzukito, koga veke ima karoseriski dobri koli benzinci

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #53 на: 30 Септември 2023, 09:53:55 am »
Fiat grande punto, 1.4 90hp cist benzin, 2007 godina registrirano do 7mi mesec.. shto ke kazete za ovie koli i ovoj motor?
Ovie modeli ne ni bile vo potesen krug, ama konkretno ovaa kola ima nekoja ubava linija i karoseriski izgleda dobro, barem na slikite, eventualno da ne e celata farbana mi e strav.. covekot ja vozel cela godina, navodno drugar mu ja donel so vozenje od svajcarija, sakal pogolema kola, bidejki letovo idele 4ca na odmor i mal im bil gepekot.. ja ostavi 3500 evra

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4793439

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #54 на: 30 Септември 2023, 10:40:00 am »
Фарбана можеби не,ама полирано сигурно е.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #55 на: 30 Септември 2023, 10:52:54 am »
Diesel, ovaa nemase dalecinsko, mozebi ima opcija, a centralno ima, kako sto kaza ti, dva pati koga zavrtis site vrati se otvarat.. i me nervira shto ima samo eden kluc... inaku razgledav agila i splash, so 1.2 motor se skoro po 4000 evra se.. daj  pusti broj od toj od kocani shto si go kupil suzukito, koga veke ima karoseriski dobri koli benzinci

Правев и јас клуч. 6.000,00 ме чинеше, ама комплет со даљинско за централното, буквално ист како оригиналот. Можев и со 1.500,00 да поминам, чисто колку да имам резервен клуч, ама... Каков сум - таков сум.

Таа е, држат цена. Откако е купена, ~две ипол години, цените се зголемени за минимум 500 евра за 1.2.

Човекот не е од Кочани, од Велес е, нема коли, туку носи (носеше) по една само за препродажба. Веќе сигурно 6-7 месеци нема кола донесено, така да...

Лично јас, би ги погледнал овие три. Секако, ако можете да поднесете кола со три врати.

https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4790571
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4787361
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4782367

И овие се доверливи, лесни и евтини за одржување, делови има пун курац.

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #56 на: 30 Септември 2023, 12:23:15 pm »
77 konjski sili bilo puntoto

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #57 на: 30 Септември 2023, 12:43:41 pm »

Правев и јас клуч. 6.000,00 ме чинеше, ама комплет со даљинско за централното, буквално ист како оригиналот. Можев и со 1.500,00 да поминам, чисто колку да имам резервен клуч, ама... Каков сум - таков сум.

Таа е, држат цена. Откако е купена, ~две ипол години, цените се зголемени за минимум 500 евра за 1.2.

Човекот не е од Кочани, од Велес е, нема коли, туку носи (носеше) по една само за препродажба. Веќе сигурно 6-7 месеци нема кола донесено, така да...

Лично јас, би ги погледнал овие три. Секако, ако можете да поднесете кола со три врати.

Mnogu mi prpkaat 1.0 motorite, pogotovo na plin i so vklucena klima

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #58 на: 30 Септември 2023, 12:45:20 pm »
Fiat grande punto, 1.4 90hp cist benzin, 2007 godina registrirano do 7mi mesec.. shto ke kazete za ovie koli i ovoj motor?
Ovie modeli ne ni bile vo potesen krug, ama konkretno ovaa kola ima nekoja ubava linija i karoseriski izgleda dobro, barem na slikite, eventualno da ne e celata farbana mi e strav.. covekot ja vozel cela godina, navodno drugar mu ja donel so vozenje od svajcarija, sakal pogolema kola, bidejki letovo idele 4ca na odmor i mal im bil gepekot.. ja ostavi 3500 evra

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4793439
Ајде јас да ти помогнам,бидејќи знам како е и јас барам некое возило од околу 4000€ па имам изгорено бајаѓи пари и време безпотребно,некој ми помогнаа од форумо да не трошам екстра средства некој не.
Бидејќи сум од Радовиш сеа ја видов колата,сеа јас малку профи гледам па можеби ти некој работи нема ни да забележиш 😂,и затоа немам уште возило купено 😊.
Прво и основно колата е купена од плац во Струмица (ауто свисс)Мартин Алфишта од таму ја купи алфата.
-Совозачка предна врата има 2 точки колку отисоци од прст фарба.
-Задна совозачка врата,бравата малку потешко отвара и мислам дека видов поттечено фарба малку.
-Совозачка страна прагот долу има удобление.
-Вратичка за резеевоар има излуштен лак
-Задна возачка врата,рачката за прозор е падната,стои на задно седиште 😁.
-Предна шоферска врата кога ќе ја отвориш се гледа снопот на каблите дека е работено,односно има изолир траки.
-Кровот има благи оштетувања од град,на хаубата не фрлив око.
-Внатре кај совозачот на аирбегот е пукната пластиката и има оштетување под аирбегот,веројатно некој предмет има ударено таму.
-Воланот има некое рпање кога вртеш лево/десно.
-Напред кога дигнав хауба забележав дека има фарбаници.
-Преден браник на долниот дел има малку оштетување.
Тоа е тоа шо забележав,иначе мирно и без шумови работи,внатре не се слуша,го пробав 100 метра 1,2 брзини убаво оди.
Клима работе.
Гуми нови,регистрирано,цена бетон 3400€.
Ја ти кажав ти размисли си.

« Последно менување: 30 Септември 2023, 15:56:29 pm riki_staff »

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #59 на: 30 Септември 2023, 13:11:43 pm »

Mnogu mi prpkaat 1.0 motorite, pogotovo na plin i so vklucena klima

Е па сеа, ти кажав уште вчера - за 3.000 евра, кола, тешко.

Или ќе снижиш критериуми, или ќе појачаш буџет. Трето нема.

Уствари има - нема да купиш кола.