Автор Тема: Масовно крадење на стари возила???  (Прочитано 42299 пати)

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
Одг: Масовно крадење на стари возила???
« Одговори #195 на: 02 Февруари 2012, 16:23:46 pm »
Многу лесно... никого не етикетираш и чекаш...
кого ќе начекаш да ти буричка по твои ствари - немај милост... безразлика чиј, што и како....
Зарем некој има милост спрема мене, па јас некого да го поштедам... ајдеее бее....

ни за држава ме занима, ни за ништо веќе... Доста го кркав државниот... едино гледам моето да си го задржам и што ми следи да си добијам....
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2209
« Одговори #196 на: 03 Февруари 2012, 00:02:22 am »
Разбиена осумчлена банда на крадци на стари „југовци“ и „застави“

Шест лица се уапсени поради вмешаност во кражби на автомобили, а по двајца се трага. За осумтемина постои сомневање дека се лицата што оперирале низ општината Аеродром, од каде што меѓу 28 декември и 23 јануари исчезнаа триесет и пет возила. Колкава е материјалната штета дополнително ќе биде утврдено откако во целост ќе биде расчистен случајот со приведените. Во тек е истрага за утврдување на нивна вмешаност и во други кривични дела. Првично е дека вредноста на украдените коли е нешто над еден милион денари.

Полицијата поднесе пријави против Р.К. (26), Е.И. (22), Н.А. (21), С.Д. (44), С.Ј. (21) и Ѓ.М. (40) за извршени пет тешки кражби на моторни возила, две одземања, за седум дела помагање и за шест дела прикривање меѓу септември лани и јануари годинава.

Педесет и седумгодишниот И.Б. и деветнаесетгодишниот Џ.И. во моментов не им се достапни на органите на прогонот. Откако слушнале дека полицијата еден по еден ги приведува членовите на групата, тие избегале од дома. По нив е распишана телеграма за приведување.

Сé почнало да се дознава откако, според наши информации, при претрес на домот на еден од сега пријавените биле пронајдени регистарски таблички од неколку возила „лада“, „југо“ и „застава“.
Инспектори од полициската станица во Автокоманда го повикале на информативен разговор, по што клопчето почнало да се одмотува. Приведениот ги кажал сите од групата. Дал детален опис за тоа кој за што бил задолжен при кражбата и кој што правел откако возилото ќе било одземено. Веднаш потоа се тргнало кон решавање на случајот.

Во вторникот утрото, по претходно преземени мерки, полициските инспектори ги фатиле на дело Р.К. и Е.И. во моментот кога пред домот на С.Д. демонтирале „лада караван“ одземена од паркинг на булеварот АСНОМ.

Р.К., Е.И., Н.А., С.Д., С.Ј., Ѓ.М., И.Б. и Џ.И. се делеле во групи. Некои од нив биле на паркинзите пред и околу „Бисер“, „Веро“ и подолу кај „Три бисери“, некои пак „работеле“ кај „Скопјанка“, во Острово, и отспротива во Мичурин. Во неколку наврати биле и во Бутел и во Центар. Тие ги одземале колите, во дворот на С.Д. во Маџари ги сечеле на парчиња, ги запалувале за да им се уништи бојата и никој да не ги препознае и ги продавале како старо железо во отпадот „Капитал“, чиј сопственик е осомничениот Ѓ.М.
Во куќата на С.Д. полицијата пронашла регистарски таблички од украдени возила, а во отпадот на Ѓ.М. белешки за извршен откуп на старо железо, на менувачи и каросерии.

Шестемина, Р.К., Е.И., Н.А., С.Д., С.Ј. и Ѓ.М., се познати сторители на тешки кражби, заради што им биле изрекувани и судски пресуди, а И.Б. и Џ.И. се нови во групата и тие досега не биле приведувани во полиција ниту против нив биле поднесувани какви било пријави.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #197 на: 06 Мај 2012, 10:15:51 am »
Сношти на комшијата мој од дворот му ја земале колата (ЛАДА РИВА КАРАВАН),портата му ја отвориле и најверојатно ја истуркале на 100 метра погоре по улицата и се што било вредно од внатре,акумулатор,некое алатче,резервна гума му извадиле и уште нешто и таму му ја оставиле.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #198 на: 06 Мај 2012, 11:25:24 am »
Toa se cigani, eve pred nekoja nedela kaj dedoto vlegle ciani i ja obile garazata. Kolata ne bila vnatre (lada niva) vo drugata garaza bila i ukrale zeleza limovi i alat.

Istoto se sluci od kaj mene vo dvor pred pola godina, ama za srekja gi fatija.

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #199 на: 06 Мај 2012, 11:37:13 am »
Еве сега само што ми кажаа и на зет ми му го украдиле акумулаторот сношти.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #200 на: 06 Мај 2012, 11:41:12 am »
Треба да се чека во заседа... Па да им се рипне, како волк на јагне. :))

И на мој другар му краделе акумулатор и алати од колата... Што ли не ќе направат овие циганиве, стварно појма неам. :/

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #201 на: 06 Мај 2012, 12:12:24 pm »
Na komsijata mu ukradoa stojadin pred zgrada. Alo policija?!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7344
« Одговори #202 на: 06 Мај 2012, 12:14:30 pm »
Има полицијата поважна работа од стојадинци и цигани ...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #203 на: 06 Мај 2012, 12:45:58 pm »
Има многу работа, само не и се работи :)

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #204 на: 06 Мај 2012, 13:36:49 pm »
Абе на камера в банка се фатени арамиите на другар мој што му зедоја акомулатор од 101от и пак не ги фатија... заеби... поубо ти извај си ги работите што ти требаат пред друг да ги извади :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #205 на: 06 Мај 2012, 13:38:36 pm »
Gadna rabota...

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #206 на: 06 Мај 2012, 18:24:55 pm »
Абе кастрација одма... јас одвај сум се дочепил со едно Југо смрдено, тој уште ќе ми го кради...  Ами оди кради му на тие што имаат , а не од мене бе вошкар... :P

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #207 на: 06 Мај 2012, 19:14:13 pm »
По муабети денес низ градот,сношти имало акција за крадење на претежно акумулатори од постари возила(југовци,лади,фијати,стокецови),а нешто ме асоцира на цигани кои не се од Кавадарци.Недај боже да фатам некој како мене ме кради,го затворам во гаража и секој ден по 2-3 тури ќотек,ама салам ќотек.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #208 на: 06 Мај 2012, 19:33:15 pm »
ke odgovaras ko za coek.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #209 на: 06 Мај 2012, 19:43:02 pm »
Е тука си во право........