Автор Тема: Масовно крадење на стари возила???  (Прочитано 42310 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Масовно крадење на стари возила???
« Одговори #15 на: 11 Декември 2011, 10:26:18 am »
Интересна статија прочитав во Ауто Фокус. Цитирам

Цитат: Auto Focus
Крадците во Калифорнискиот град Конкорд имаат нов спорт. Поради високата содржина на платина во катализаторите, крадците заработуваат по 200 долара од украден катализатор. Што е поголем моторот толку е повисока содржината на платина.

И додека ние сакаме да го отстраниме катализаторот, едни за перформанси други поради фактот што нов катализатор кошта околу 150 евра, стариот катализатор вреди барем половина од вредноста на новиот, и како што гледаме е цел на крадците.

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #16 на: 11 Декември 2011, 11:44:57 am »
Абе како да ви кажам јас живеам во центар на скопје па неможам да се сетам на сите ствари што ни ги украле од двор и колку пати имам бркано цигани од двор.
Дури еднаш еден дома ми влезе не од влезната врата туку од тераса со скалички што е практично позади куќа, ромчето си влегува и се стаписа кога виде дека седиме 5 души во собата :) и добро се извади вика абе тука да не живее Ерол, другар му вика искачај од тука да не ти кажам јас кај живее Ерол. Ромчето со шпринт си отиде.
После друга случка летово што се деси кај брат ми на роденден во двор (значи луѓе еден тон, на улица мин 20 коли), кршат стакло на една кола и крадат ташна од внатре, истото се деси 2 недели подоцна во соседниот двор имаше исто забава пак истото се случува. Епа п**ка му матер срамота е, во центар на осветлена улица да не си безбеден.
А колку пати се само украдени алишта од тераса, дури еднаш и тепих ни украдоа и тоа мокар што едвај тројце го кренавме да се суши.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #17 на: 11 Декември 2011, 12:25:34 pm »
Поврзано со циганиве да се пофалам дека мене ми се учука циганка со старо купуем количка во мојот паркиран автомобил...

И ми покрадоа ступче за тротоар железно од пред куќа, и олуци и лимови за кров од двор...

И ми обија во двор и покрадоа кујнарија дворска.

Ова се во рок од 5 години.

Пријавено е се од ова, дојдоа џандари и вртеа со џипот секоја вечер по еднаш.

Ги фатија сите. Таа што ми ја учука колата, ја бркав и ја фатив и ја предадовв на џнадари. Немаше ни лична карта. А другиве цигани ги фатија џандари кога краделе кај комшии, ги вратија лимовите. Ги фатија и тие што ми обија позади и ми ја вратија фритезата, другото го фрливме од што ни беше гад.

Само сапун.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #18 на: 11 Декември 2011, 13:08:01 pm »
Ееее дајте полека малце не крадат само роми има од секакви националности. Тешкичко време е за живеење.
Ајде да не го изиграваме Хитлер!!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #19 на: 11 Декември 2011, 13:28:22 pm »
@Simo - Carrier166

Не сакам да ти кобам, нити да ти се ситам...
Но барем еднаш некој циган нека ти ја изгребе колата со некое скапано количе или точак без гуми, нека ти го украдат радиото од кола а при тоа нека ти направат штета од 1000 евра не размислувајќи за тоа, и нека ти опљачкаат нешто од двор или покуќнина што имаш па да видам колку ке бидеш хуман во врска со тоа...+ нит лична карта нит документ, па ни кој штета да не ти плати, па ке те видам Мајко Тереза како ке се чувствуваш...После дали ке бараш заклучување на тема и дали тогаш ке посакаш некое гадно племе да ти се мота низ животот.
Како што реков...Чест на исклучоци кои ги има 2 до 3 посто...Толку.

Човекови права за лопови не постојат...Само Хитлер или методите во Ирак, Иран, Саудиска Арабија....Легнат на стомак и стаорец под тенџере, или сечење на екстремитети...Само така се воспоставува ред со стока...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #20 на: 11 Декември 2011, 13:28:38 pm »
Интересна статија прочитав во Ауто Фокус. Цитирам

Цитат: Auto Focus
Крадците во Калифорнискиот град Конкорд имаат нов спорт. Поради високата содржина на платина во катализаторите, крадците заработуваат по 200 долара од украден катализатор. Што е поголем моторот толку е повисока содржината на платина.

И додека ние сакаме да го отстраниме катализаторот, едни за перформанси други поради фактот што нов катализатор кошта околу 150 евра, стариот катализатор вреди барем половина од вредноста на новиот, и како што гледаме е цел на крадците.
Za ovaa rabota imav gledano i vo Fifth Gear.....i vo Britanija se slucuva
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
« Одговори #21 на: 11 Декември 2011, 13:38:51 pm »
@Simo - Carrier166

Но барем еднаш некој циган нека ти ја изгребе колата со некое скапано количе или точак без гуми, нека ти го украдат радиото од кола а при тоа нека ти направат штета од 1000 евра не размислувајќи за тоа, и нека ти опљачкаат нешто од двор или покуќнина што имаш па да видам колку ке бидеш хуман во врска со тоа...+ нит лична карта нит документ, па ни кој штета да не ти плати, па ке те видам Мајко Тереза како ке се чувствуваш...После дали ке бараш заклучување на тема и дали тогаш ке посакаш некое гадно племе да ти се мота низ животот.

Човекови права за лопови не постојат...Само Хитлер или методите во Ирак, Иран, Саудиска Арабија....Легнат на стомак и стаорец под тенџере, или сечење на екстремитети...Само така се воспоставува ред со стока...

Жалам за секого што му се десила некоја непријатност, кражба, материјална штета, или било каква друга незгода, но мислам дека покажување со прст кон одредена национална група поради одредени индивидуални постапки не користи никоому. Кражбите на шахти од улиците и од дворови е показател на бедата и сиромаштијата во државата. Од ова најпогодени се најниските економски слоеви во државата, а за жал групата на роми спаѓа тука. Наместо некој од надлежните да се потруди да добијат поголема социјална грижа, кога веќе не може работа да обезбеди, оставени се на мислост и немилост на останатите сограѓани - кои воглавно покажуваат немилост. Јас знам за многу повеќе поштени припадници на ромската националност од крадци, а исто така знам за повеќе бандити и крадци во сите други националности од ромите кај нас. Не се само тие одговорни за ситни кражби, но лесно ги карактеризираме и ги поистоветуваме со целата нивна национална припадност. Затоа и барам овој тред да се затвори и да се избрише.
Уште еднаш жалам за се` што ви се десило, од украдени стари железа, до автомобили. Кражба е кражба - но ако не била застава ако било украдено ауди, тогаш ќе беа криви бугарите, ако беше мерцедес тогаш шиптарите - нели?! Подобро општество не се гради така :) - Поздрав, и искрено се надевам дека тредов ќе се затвори и нема веќе вакви тредови да почнуваме :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #22 на: 11 Декември 2011, 13:43:35 pm »
Сечење рака за кражба е многу фин метод на разврска. За целата македонска популација. Само тоа ќе значи дека сите политичари ќе бидат само тело и глава...

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #23 на: 11 Декември 2011, 13:48:16 pm »
Колега си пие кафе на тераса, поминува циган на улица меѓу време, овој се враќа од вц гледа од маса го нема моб. трчање наоѓање циганот му дал здрав ќотек, циго вика немој да ти пушам ку*от не ме тепај...

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #24 на: 11 Декември 2011, 13:54:36 pm »
@Simo - Carrier166

Тие што крадат се ЛОПОВИ. Не се Роми, Албанци, Македнонци, Турци.
Лани не ограбија на работа па така да знам како е.
http://www.time.mk/read/4b6babaa17/20bd872f7e/index.html

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #25 на: 11 Декември 2011, 14:00:24 pm »
Na drugar se mota cigan okolu ptikolkata! Go fatil!!! Sto pravis be!?
Nisto cicko, ne me tepaj! Gomnite ke ti gi jadam! ;)

Sakase da krade od prikolica inace.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #26 на: 11 Декември 2011, 15:48:00 pm »
Зачистено. Нема потреба од затварање тема, ама контролирајте ги испадите.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #27 на: 11 Декември 2011, 17:01:05 pm »
Зачистено. Нема потреба од затварање тема, ама контролирајте ги испадите.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7692
  • Хорска Секција
« Одговори #28 на: 11 Декември 2011, 17:25:53 pm »
Абе само САПУН. Никогаш нема да станат луѓе. Нас пред 2 недели ни ја украдоа количката од влез. Подобро што не го затекнав пошто здравје ќе му земев.

Туку, ај украле количка или кола па едно семејство ќе трпи ради тоа. Летово што ни се случи на работа. Еден цел далекувод кај Бутел и Железара го направија пуздер. За да ќарат 3.000 евра направија штета од над 150.000 евра и ја доведоа во прашање можноста да ги напојуваме со електрична енергија граѓаните од Маџари и Бутел. Среќа што беше лето и што немавме дефект на резервниот вод, инаку ќе имаше граѓанска војна. Замислете 50.000 до 100.000 жители  да бидат без електрична енергија цели 10 дена и повеќе.

Кога размислував што би сакал да им направат, па си викам да ги затворат во затвор и како ќе снема храна во зоолошка да им ги фрлаат на волците и лаовите. Бар некаква полза да има од нив.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #29 на: 11 Декември 2011, 17:50:17 pm »
А зошто друг да ги прави сапун и да ги фрла на лавови? Па земете луѓе, сами! Нели така треба - па правете го тоа!!