Ценовно е слично со гранде пунто. Потрошувачка можеби тој 1.2 мотор ќе троши 2 литри помалку, ама на работа имаме такво гранде пунто ево 44 kw или 60 ks, претерано е тромаво и доста е истрошено. Фелицијата што ја возев со 58 коња исто на плин побрзо забрзува од тоа пунто на работа што ни е.
Башка веќе и имам директна споредба да видам како е изработено внатре, ентериеров на бравово подобро изработен и на допир е пофино него ли гранде пунтото.
И секако поголемко е бравото, малце повеќе простор добиваш.
И јас реално бев за гранде пунто со 1.4 турбо бензинец мотор, ама не се наоѓаше, имаше две на оглас во период ноември декември и ги продаваа по 4500 евра.
А јас бравото за 4400 го земав. И она што го добив во однос на гранде пунто, сметам дека ќе погрешев ако земев гранде пунто.
Башка тие делови што ги сменив, голем сервис, масло во менувач, дискови плочки, сето тоа сеа наредни 5 години најмалку сум мирен, така да тоа е некој почетен влог.
Иначе овој модел на браво со овој мотор има 6 брзински менувач со ознака М32. Со тој менувач само да се менува редовно масло на секои 50 000 км бидејќи има шанси да отидат лагери.
Кај мене нема никакви звуци од менувачот и си сменив превентивно масло.
Е ова заборавив да ти го напоменам во прехтодниот пост. Единствено нешто што е скапо е сетот кумплуг бидејки има варијабилен замаец, 500-600 евра само сетот кошта.
Кај мене прошлиот газда го сменил само заради тврда педала, а ми го даде целиот оригинален сет варијабилен замаец, потисна, ламела и друк лагер.