Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Ние сме ти народ за у енциклопедија. На нова кола 101 маана ќе најдеме, 102 пати у сервис ќе ја вратиме, ама ако чичкото од плац што продава кола со непознат број на километри, кои он ги вратил, ама не се сеќава точно колку се, претпоставуваме дека се 200.000, а може се и 400.000, малце чади, ама чичкото кажа дека ќе се исчисти, а чичкото си е поштен, нема зошто да не му веруваме. Не бе, Соња ТАТ да се кандидира за премиер ќе добие 40% гласови, тоа што била претходно не е страшно, секој греши.
Цитат: nikola_bb на 28 Април 2023, 09:52:44 amAko kolata ima projdeno tehnicki vo svajcarija treba da e super. Do sega sum imal 2 vozila zemeni i toa so okolu 200 000km i uste se vozat.Sent from my Redmi Note 9S using TapatalkPa tamu ima tehnicki izgleda, poso mi kaza deka a-test za crnite folii i se upisani uste od tamu i deka sega za vo soobrakjajna nema da plaka dopolnitelni 50evra za a-test.Inaku gi vidovme sedistata vo zivo i ne izgledaa tolku osteteni, duri i na zenata i se bendisaa i rece deka sega za sega nema da fakja nisto vo niv, sedistata ustvari nemaat nikade skinato, mozebi samo treba nekade da se odnesat kako da se ispolira/svetne kozhata/skajot, neznam tia shto pravat hemisko dali ja svetnuvaat kozhata?Inaku ispadna drug problem ili nema da bide problem neznam.. koja ja zede kolata vo mesto pocna da mirisa od auspluhot i pocna da ispagaat dimovi od nego... Tie rekoa deka toa radi dpf filterot, bidejki kolata ne ja tia vozele, samo nie shto ja probuvavme i deka i tamu shto stoela, ne bila vozena 2-3 meseci i deka treba 15-20km da se izvozi na avtopat pod golema turaza i golemi obrtai i deka toj miris i toj cad veke nema da go ima.. prasav majstor mi rece toa e normalno za kola so katalizator shto ne e vozena odreden period i deka toa posle vozenje ke se iscisti, denes ke se vozi pa da vidime dali toa ke go snema, a kazaa deka treba da gi snema tie raboti
Ako kolata ima projdeno tehnicki vo svajcarija treba da e super. Do sega sum imal 2 vozila zemeni i toa so okolu 200 000km i uste se vozat.Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Цитат: Nexia на 29 Април 2023, 05:27:44 amЦитат: nikola_bb на 28 Април 2023, 09:52:44 amAko kolata ima projdeno tehnicki vo svajcarija treba da e super. Do sega sum imal 2 vozila zemeni i toa so okolu 200 000km i uste se vozat.Sent from my Redmi Note 9S using TapatalkPa tamu ima tehnicki izgleda, poso mi kaza deka a-test za crnite folii i se upisani uste od tamu i deka sega za vo soobrakjajna nema da plaka dopolnitelni 50evra za a-test.Inaku gi vidovme sedistata vo zivo i ne izgledaa tolku osteteni, duri i na zenata i se bendisaa i rece deka sega za sega nema da fakja nisto vo niv, sedistata ustvari nemaat nikade skinato, mozebi samo treba nekade da se odnesat kako da se ispolira/svetne kozhata/skajot, neznam tia shto pravat hemisko dali ja svetnuvaat kozhata?Inaku ispadna drug problem ili nema da bide problem neznam.. koja ja zede kolata vo mesto pocna da mirisa od auspluhot i pocna da ispagaat dimovi od nego... Tie rekoa deka toa radi dpf filterot, bidejki kolata ne ja tia vozele, samo nie shto ja probuvavme i deka i tamu shto stoela, ne bila vozena 2-3 meseci i deka treba 15-20km da se izvozi na avtopat pod golema turaza i golemi obrtai i deka toj miris i toj cad veke nema da go ima.. prasav majstor mi rece toa e normalno za kola so katalizator shto ne e vozena odreden period i deka toa posle vozenje ke se iscisti, denes ke se vozi pa da vidime dali toa ke go snema, a kazaa deka treba da gi snema tie rabotiИма шанси да е презаситен ДПФ, приметете кога стоите долго на граница и колите работат, зборувам за 2-3ч во место и тргни застани после поминување на границата кога сите „газат“ дизелите сеат канцер. Ако е бензинец, честито, троши уље и ќе треба да интервенираш околу моторот.
Има и исправни такви Für Export, зборувам за Германија.Кола од 2017 не доби TÜV поради што фалела пластичната црвена капачка на клемата на акумулаторот.
Германец ни за 5€ не се замара, ја носи во сервис и му ставаат капачка со работна рака од 50€ за 15 мин.А пак на едно ауди што го возевме а6ка како лупаа со штрафцигери од долу да видат дали е скапано...Ко цигли да кршеа...