Автор Тема: Купувам бензин автомобил  (Прочитано 35733 пати)

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
Одг: Купувам бензин автомобил
« Одговори #135 на: 29 Април 2023, 09:50:48 am »
ДПФ ко што кажа Мартин тешко може да има, да е турбо бензинец T-GDI вероватно ќе имал ГПФ(кај Ситроен е знам така), а вака атмосферец е стандард. Ако е сигурен продавачот дека е до тоа нека си напрае он "регенерација" на ДПФ-от на атмосферецов па после продужите со муабети.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6151
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #136 на: 29 Април 2023, 10:23:00 am »
Не прочитав дека е бензинец 😂
Ако не се исчисти чадот од возење на високи вртежи тогаш си чади...
Важно е и каков чад излегува.

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
« Одговори #137 на: 29 Април 2023, 10:35:28 am »
Ние сме ти народ за у енциклопедија.

На нова кола 101 маана ќе најдеме, 102 пати у сервис ќе ја вратиме, ама ако чичкото од плац што продава кола со непознат број на километри, кои он ги вратил, ама не се сеќава точно колку се, претпоставуваме дека се 200.000, а може се и 400.000, малце чади, ама чичкото кажа дека ќе се исчисти, а чичкото си е поштен, нема зошто да не му веруваме.

Не бе, Соња ТАТ да се кандидира за премиер ќе добие 40% гласови, тоа што била претходно не е страшно, секој греши.

Не му верувам, затоа денес ќе одам на мајстор, а прво колата ќе се провози..

Дали тој филтерот ќе се регенерира со возење во поголеми вртежи?? Можда прашувам глупости, незнам, не се многу разбирам

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #138 на: 29 Април 2023, 10:35:35 am »
Ako kolata ima projdeno tehnicki vo svajcarija treba da e super. Do sega sum imal 2 vozila zemeni i toa so okolu 200 000km i uste se vozat.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Pa tamu ima tehnicki izgleda, poso mi kaza deka a-test za crnite folii i se upisani uste od tamu i deka sega za vo soobrakjajna nema da plaka dopolnitelni 50evra za a-test.

Inaku gi vidovme sedistata vo zivo i ne izgledaa tolku osteteni, duri i na zenata i se bendisaa i rece deka sega za sega nema da fakja nisto vo niv, sedistata ustvari nemaat nikade skinato, mozebi samo treba nekade da se odnesat kako da se ispolira/svetne kozhata/skajot, neznam tia shto pravat hemisko dali ja svetnuvaat kozhata?

Inaku ispadna drug problem ili nema da bide problem neznam.. koja ja zede kolata vo mesto pocna da mirisa od auspluhot i pocna da ispagaat dimovi od nego... Tie rekoa deka toa radi dpf filterot, bidejki kolata ne ja tia vozele, samo nie shto ja probuvavme i deka i tamu shto stoela, ne bila vozena 2-3 meseci i deka treba 15-20km da se izvozi na avtopat pod golema turaza i golemi obrtai i deka toj miris i toj cad veke nema da go ima.. prasav majstor mi rece toa e normalno za kola so katalizator shto ne e vozena odreden period i deka toa posle vozenje ke se iscisti, denes ke se vozi pa da vidime dali toa ke go snema, a kazaa deka treba da gi snema tie raboti

Има шанси да е презаситен ДПФ, приметете кога стоите долго на граница и колите работат, зборувам за 2-3ч во место и тргни застани после поминување на границата кога сите „газат“ дизелите сеат канцер. Ако е бензинец, честито, троши уље и ќе треба да интервенираш околу моторот.

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
« Одговори #139 на: 29 Април 2023, 11:23:24 am »
Ako kolata ima projdeno tehnicki vo svajcarija treba da e super. Do sega sum imal 2 vozila zemeni i toa so okolu 200 000km i uste se vozat.

Pa tamu ima tehnicki izgleda, poso mi kaza deka a-test za crnite folii i se upisani uste od tamu i deka sega za vo soobrakjajna nema da plaka dopolnitelni 50evra za a-test.

Inaku gi vidovme sedistata vo zivo i ne izgledaa tolku osteteni, duri i na zenata i se bendisaa i rece deka sega za sega nema da fakja nisto vo niv, sedistata ustvari nemaat nikade skinato, mozebi samo treba nekade da se odnesat kako da se ispolira/svetne kozhata/skajot, neznam tia shto pravat hemisko dali ja svetnuvaat kozhata?

Inaku ispadna drug problem ili nema da bide problem neznam.. koja ja zede kolata vo mesto pocna da mirisa od auspluhot i pocna da ispagaat dimovi od nego... Tie rekoa deka toa radi dpf filterot, bidejki kolata ne ja tia vozele, samo nie shto ja probuvavme i deka i tamu shto stoela, ne bila vozena 2-3 meseci i deka treba 15-20km da se izvozi na avtopat pod golema turaza i golemi obrtai i deka toj miris i toj cad veke nema da go ima.. prasav majstor mi rece toa e normalno za kola so katalizator shto ne e vozena odreden period i deka toa posle vozenje ke se iscisti, denes ke se vozi pa da vidime dali toa ke go snema, a kazaa deka treba da gi snema tie raboti

Има шанси да е презаситен ДПФ, приметете кога стоите долго на граница и колите работат, зборувам за 2-3ч во место и тргни застани после поминување на границата кога сите „газат“ дизелите сеат канцер. Ако е бензинец, честито, троши уље и ќе треба да интервенираш околу моторот.

Имам фора до вторник да му ја вратам колата и да ми ги вратам парите
« Последно менување: 29 Април 2023, 12:25:41 pm Nexia »

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #140 на: 29 Април 2023, 12:08:13 pm »
Чим ти дал пари за колата, враќај.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
« Одговори #141 на: 29 Април 2023, 12:41:16 pm »

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #142 на: 29 Април 2023, 16:21:13 pm »
Cim cadi vrati ja. Taa ne pominuva vise na tehnicki bo swiss zatoa e simnata dolu za prodazba.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #143 на: 29 Април 2023, 17:01:33 pm »
Има и исправни такви Für Export, зборувам за Германија.
Кола од 2017 не доби TÜV поради што фалела пластичната црвена капачка на клемата на акумулаторот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #144 на: 29 Април 2023, 18:08:54 pm »
Има и исправни такви Für Export, зборувам за Германија.
Кола од 2017 не доби TÜV поради што фалела пластичната црвена капачка на клемата на акумулаторот.
И тој одма шитка под цена, јер 5е за капаче му се екстра трошок у одржавање...... седи мирен.... :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #145 на: 29 Април 2023, 18:10:18 pm »
Германец ни за 5€ не се замара, ја носи во сервис и му ставаат капачка со работна рака од 50€ за 15 мин.
А пак на едно ауди што го возевме а6ка како лупаа со штрафцигери од долу да видат дали е скапано...
Ко цигли да кршеа...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #146 на: 29 Април 2023, 18:54:31 pm »
@nestor04  Дека за капаче од акумулатор ќе го вратат од технички да не се лажиме.
Кај мене не ја ни отворија хаубата.Дечкото од Декра ме пизнава убаво пошо и камионот го носам таму,знае дека главните работи се 100% исправни и за друго не се ни замара.
Ако ти покажам со слика какви возила со пола браник,без крила имам поминато на технички нема да пишиш вакви коментари.
« Последно менување: 29 Април 2023, 18:59:41 pm MecheTo »
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
« Одговори #147 на: 29 Април 2023, 18:58:40 pm »
Германец ни за 5€ не се замара, ја носи во сервис и му ставаат капачка со работна рака од 50€ за 15 мин.
А пак на едно ауди што го возевме а6ка како лупаа со штрафцигери од долу да видат дали е скапано...
Ко цигли да кршеа...

Извини, ти 19 или 59 год. имаш?
Според искуствата во сите теми што ги пишуваш нешто не ми штима.
Извинете за оф топик

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #148 на: 29 Април 2023, 20:19:37 pm »
Јас познавам лично мој другар, со гранде пунто, на кој му најдоја замерка стварно за капаче на клемата, ама ко шо кажа Симо, сигурно нема да ја продај заради тоа, туку стави друго капаче од било што и заврши работа.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #149 на: 29 Април 2023, 21:01:57 pm »
Добро објасни Никола и тоа најчесто се случува во околината на Минхен TÜV Sud.