Автор Тема: Играчка конзола?  (Прочитано 94441 пати)

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
Одг: Играчка конзола?
« Одговори #270 на: 12 Јануари 2026, 22:47:26 pm »
Mi kazaa deka ako akauntot e americki i kartickata ili pay palot mora da e germanski, ke probam so gift kartickata tie se po dostapni

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8219
  • Плинаш!!!
« Одговори #271 на: 12 Јануари 2026, 23:21:32 pm »
Нема врска, мојот акаунт е амерички а картицата ми е од стопанска банка.. Пробај активирај пејпал. Јас имав само заебанција со QR кодот што го дава од плејстејшанот за да те префрли на страната на сони. Па отидов пешки и се регистрирав.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15303
« Одговори #272 на: 13 Јануари 2026, 15:28:40 pm »
Јас па неам пробано да купам. И јас зедов сеа PS5. Гран Туризмо ја зедов физичка копија од Галерија, мерак ми беше, другиве неам пробано да купам.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9478
« Одговори #273 на: 13 Јануари 2026, 15:32:03 pm »
Decki za nintendo wii nekoj da ne ima igri ili da ne znaete da prodava nekoj kaj nas?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7733
« Одговори #274 на: 13 Јануари 2026, 15:33:24 pm »
Синот 5.5, керката 3.5, навиваат за ПлејСтејшн. Некако, убеден сум дека нема да се тргнат од пред телевизор ако им земеме. Искуства?

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5226
  • The Spartan General
« Одговори #275 на: 13 Јануари 2026, 15:35:17 pm »
Синот 5.5, керката 3.5, навиваат за ПлејСтејшн. Некако, убеден сум дека нема да се тргнат од пред телевизор ако им земеме. Искуства?

Cekaj, dvete deca ti se pomali od 6 godini i ke im kupis PlayStation? Pardon my french, but are you fucking kidding me?
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15303
« Одговори #276 на: 13 Јануари 2026, 15:38:09 pm »

Види и јас се плашев од ова, поголемиот ми е 9 години додуше, малиот е 4. Ама за разлика од телефони/таблети некако не се заразуваат толку со Playstation.

Ќе поиграат саат време и некако ги замара, барем од досегашното искуство.

Ова не се генерации научени да играат со џојстик. Да е нешто тач скрин лесно се снаоѓаат.

Ќе видиме, рано ми е да го тврдам ова, ама time will tell.

Башка, паковаш PS5-ката и забраната е ефективна :) Вака со телефони/таблети се украдуваат.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9478
« Одговори #277 на: 13 Јануари 2026, 15:49:14 pm »

E sine cico da ti kaze 😂 jas ja imav istata dilema pred praznicive poshto PS5 imashe za dobra cena i se mislev da zemam am isto so istata pomisla kako tebe.
Na kraj izleze kombinacija za nintendo wii koristeno sekako, i prava stvar. Prvo spored mene za taa vozrast moite se 7 i 2x5 e pointeresno. Igrite se pointeraktuvni i ne e samo sedenje i buljane vo tv nego bukvalno se prepotuvaat duri igraat poso ima box, kuglanje vozenje itn itn

Samo use da si najdam nekoja igrica za mene 😂

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20881
« Одговори #278 на: 13 Јануари 2026, 15:51:14 pm »

Нека навиваат што сакаат, нема потреба да им се краде детството со било каква играчка конзола / телефон / таблет.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6704
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #279 на: 13 Јануари 2026, 16:21:33 pm »
Точно. Заразата е тешка потоа, особено кај машките (имам брат 9г помал од мене па искуството тос го кажува). Само ќе завлегува во откривање на нови игри, инфо за нив и слично.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4041
« Одговори #280 на: 13 Јануари 2026, 16:28:44 pm »
Јас го купив за керка ми 4 години имаше лани и искрено да ти кажам да не играв по некоја цалл оф дуту до сеа ке отидеше на берза. Се на се за една години дали го има изиграно 10 саати и тоа само една игра роботчето..

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4549
« Одговори #281 на: 13 Јануари 2026, 16:51:48 pm »
Мали се за конзоли па и таблети на 5 и пол години, има време за се.
Кај мене им е ограничено времето на таблетот, па пак има замарање од син ми ај пушти ми уште малце да играм, па може ли ова да инсталирам, а 9 години е. Им треба и на него и на ќерка ми за у школо, имаат 2 апликации за учење и читање книги, те собирање поени.
Кај да е, за пола година, една две години ќе ја направам забавната соба во подрум, па ќе зимам тогаш конзола некоја, таман и поголем ќе е.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3542
« Одговори #282 на: 13 Јануари 2026, 16:54:34 pm »
Знаеш како велат туѓи деца најбрзо растат и најдобро се воспитуваат 😄 Ако ти прави ќеф, прво на себе купи си Sony, бидејќи хиперактивноста кај децата, особено на таа возраст, воопшто не ги интересира Sony сега. Нека се живи и здрави. Поготово машкото кога ќе биде 3–4 одделение, тогаш веќе ќе бара Sony..
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2281
« Одговори #283 на: 13 Јануари 2026, 17:00:50 pm »
Јас и брат ми од раѓање бевме пред компјутер (нашите тоа работеа уште од пред да сме планирани). Па не само што не жртвуваме детство, туку и изградивме прилично успешни кариери од тоа, и бонус некои од најблиските другари денес после 20 години ги запознав преку multiplayer игри. Само си треба модерација од родител.

За таблети се слагам зошто се портабилни. Ама PS/компјутер е фиксиран на едно место.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2342
« Одговори #284 на: 13 Јануари 2026, 17:43:46 pm »
Јас уште не беше роден син ми му купив PS4.
Па еве после 2ипол години уште не го есапи тој. А мене на косо ме гледа жена ми ко ќе седнам да му ја покажам Асето Корса :)