Автор Тема: CARclub Тест: Alfa Romeo Tonale 1.5 MHEV Edizione Speciale  (Прочитано 2345 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Одг: CARclub Тест: Alfa Romeo Tonale 1.5 MHEV Edizione Speciale
« Одговори #1 на: 23 Август 2022, 19:04:06 pm »
Ај со среќа.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #2 на: 23 Август 2022, 19:23:06 pm »
Многу добар продукт, ама во конкурентен сегмент. Конкуренцијата (вака опремена) е поскапа, така да, ќе видиме... Одлично изгледа, добро вози, и супер е среден ентериерот. Каков хеч наследник на Џулиета се крие тука...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43719
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 23 Август 2022, 19:30:28 pm »
Многу добар продукт, ама во конкурентен сегмент. Конкуренцијата (вака опремена) е поскапа, така да, ќе видиме... Одлично изгледа, добро вози, и супер е среден ентериерот. Каков хеч наследник на Џулиета се крие тука...
Само едни Eibach -100mm, и се ќе биде во ред. Кони амортизери веќе има од фабрика :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4 на: 23 Август 2022, 19:58:57 pm »
Ми се допаѓа инструментите што се земени од Масерати, како и црвената линија на 5500 вртежи.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #5 на: 23 Август 2022, 21:37:21 pm »
Се супер само тоа ниво на опрема со тој мотор (бар околу 170-200 кс да беше) и да беше малку пократок, 4.5 метри..

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3477
« Одговори #6 на: 23 Август 2022, 22:05:04 pm »
Цена на тестираниот модел: Не питај ме заплакачеш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7 на: 24 Август 2022, 00:02:03 am »
Цена на тестираниот модел: Не питај ме заплакачеш.
А сепак поефтин од слично опремена конкуренција....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #8 на: 24 Август 2022, 00:09:51 am »
Да моторот е слаб, ама овие коцки (сувови) како и комбината, шарани, турани, вита и слично  не се за тркање ама баш ич.

А многу често се занесуваат и тркаат на семафори баш такви со комбина, сака да е тркач, а вози фамилијарно комбе, глупи до бескрај.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #9 на: 24 Август 2022, 10:51:22 am »
Си има и ќе си има појаки мотори. Мене ми е малку криво што регистрирале основно моторче а топтан накинета. Ќешки и појако моторче да беше, ќе беше впечатокот уште подобар.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10 на: 24 Август 2022, 11:25:58 am »
Си има и ќе си има појаки мотори. Мене ми е малку криво што регистрирале основно моторче а топтан накинета. Ќешки и појако моторче да беше, ќе беше впечатокот уште подобар.
Мислам дека немале многу избор, 130 и 160хп се нудат во Едиционе Специјале, така да изборот било веројатно „дај шта даш“... Добро е и ова, брзо стигна кај нас од првичното претставување.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7075
« Одговори #11 на: 24 Август 2022, 12:44:50 pm »
Да моторот е слаб, ама овие коцки (сувови) како и комбината, шарани, турани, вита и слично  не се за тркање ама баш ич.

А многу често се занесуваат и тркаат на семафори баш такви со комбина, сака да е тркач, а вози фамилијарно комбе, глупи до бескрај.
BMW 225xe, 6 секунди до 100... Споро комбе.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #12 на: 24 Август 2022, 18:28:42 pm »
Ги товареа на брод Бари-Драч 4-5 Тоналеа и едно Стелвио. За среќа сите паркирани позади мене и имав прилика добро да ги разгледам. Изгледаат ОК но не нешто да паднеш на дупе. Со цената и погонот што се нудат кај нас, ќе ги бараме по улици исто како Стелвиото

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #13 на: 24 Август 2022, 21:15:14 pm »

BMW 225xe, 6 секунди до 100... Споро комбе.

Пак ќе биди само комбе, нема да се сврти никој по него, добро е за да стигниш побрзо на пазарење да не чекаш на каса  ;D

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1413
« Одговори #14 на: 24 Август 2022, 21:39:01 pm »
Јас типувам на слаб пазарен успех, за жал. За обичен човек да купи Алфа треба да е поефтина. Со ваква цена кога изборот е премиум брендови, тешко би одело, плус нели глупав глас за алфа. А алфиста кој што е спремен да даде многу пари, тешко изборот дека ќе му биде Тонале. Баш ме интересира како ќе биде...