Автор Тема: CARclub Тест: Alfa Romeo Tonale 1.5 MHEV Edizione Speciale  (Прочитано 3349 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: CARclub Тест: Alfa Romeo Tonale 1.5 MHEV Edizione Speciale
« Одговори #1 на: 23 Август 2022, 19:04:06 pm »
Ај со среќа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #2 на: 23 Август 2022, 19:23:06 pm »
Многу добар продукт, ама во конкурентен сегмент. Конкуренцијата (вака опремена) е поскапа, така да, ќе видиме... Одлично изгледа, добро вози, и супер е среден ентериерот. Каков хеч наследник на Џулиета се крие тука...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 23 Август 2022, 19:30:28 pm »
Многу добар продукт, ама во конкурентен сегмент. Конкуренцијата (вака опремена) е поскапа, така да, ќе видиме... Одлично изгледа, добро вози, и супер е среден ентериерот. Каков хеч наследник на Џулиета се крие тука...
Само едни Eibach -100mm, и се ќе биде во ред. Кони амортизери веќе има од фабрика :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4 на: 23 Август 2022, 19:58:57 pm »
Ми се допаѓа инструментите што се земени од Масерати, како и црвената линија на 5500 вртежи.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #5 на: 23 Август 2022, 21:37:21 pm »
Се супер само тоа ниво на опрема со тој мотор (бар околу 170-200 кс да беше) и да беше малку пократок, 4.5 метри..

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3867
« Одговори #6 на: 23 Август 2022, 22:05:04 pm »
Цена на тестираниот модел: Не питај ме заплакачеш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7 на: 24 Август 2022, 00:02:03 am »
Цена на тестираниот модел: Не питај ме заплакачеш.
А сепак поефтин од слично опремена конкуренција....
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
« Одговори #8 на: 24 Август 2022, 00:09:51 am »
Да моторот е слаб, ама овие коцки (сувови) како и комбината, шарани, турани, вита и слично  не се за тркање ама баш ич.

А многу често се занесуваат и тркаат на семафори баш такви со комбина, сака да е тркач, а вози фамилијарно комбе, глупи до бескрај.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #9 на: 24 Август 2022, 10:51:22 am »
Си има и ќе си има појаки мотори. Мене ми е малку криво што регистрирале основно моторче а топтан накинета. Ќешки и појако моторче да беше, ќе беше впечатокот уште подобар.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10 на: 24 Август 2022, 11:25:58 am »
Си има и ќе си има појаки мотори. Мене ми е малку криво што регистрирале основно моторче а топтан накинета. Ќешки и појако моторче да беше, ќе беше впечатокот уште подобар.
Мислам дека немале многу избор, 130 и 160хп се нудат во Едиционе Специјале, така да изборот било веројатно „дај шта даш“... Добро е и ова, брзо стигна кај нас од првичното претставување.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #11 на: 24 Август 2022, 12:44:50 pm »
Да моторот е слаб, ама овие коцки (сувови) како и комбината, шарани, турани, вита и слично  не се за тркање ама баш ич.

А многу често се занесуваат и тркаат на семафори баш такви со комбина, сака да е тркач, а вози фамилијарно комбе, глупи до бескрај.
BMW 225xe, 6 секунди до 100... Споро комбе.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1308
« Одговори #12 на: 24 Август 2022, 18:28:42 pm »
Ги товареа на брод Бари-Драч 4-5 Тоналеа и едно Стелвио. За среќа сите паркирани позади мене и имав прилика добро да ги разгледам. Изгледаат ОК но не нешто да паднеш на дупе. Со цената и погонот што се нудат кај нас, ќе ги бараме по улици исто како Стелвиото

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
« Одговори #13 на: 24 Август 2022, 21:15:14 pm »

BMW 225xe, 6 секунди до 100... Споро комбе.

Пак ќе биди само комбе, нема да се сврти никој по него, добро е за да стигниш побрзо на пазарење да не чекаш на каса  ;D

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1558
« Одговори #14 на: 24 Август 2022, 21:39:01 pm »
Јас типувам на слаб пазарен успех, за жал. За обичен човек да купи Алфа треба да е поефтина. Со ваква цена кога изборот е премиум брендови, тешко би одело, плус нели глупав глас за алфа. А алфиста кој што е спремен да даде многу пари, тешко изборот дека ќе му биде Тонале. Баш ме интересира како ќе биде...
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.