Гласање

Кое од овие возила би го ПРЕПОРАЧАЛЕ на својот најдобар пријател до 10.950 евра?

Сузуки Свифт
Форд Фиеста
Цитроен Ц3
Тојота Јарис
Опел Корса
Фиат 500

Автор Тема: Нова кола до 10.950 евра. Тражили сте- Гласајте!  (Прочитано 62184 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: Нова кола до 10.950 евра. Тражили сте- Гласајте!
« Одговори #120 на: 07 Декември 2011, 13:24:25 pm »
Ако збориме за Шкода једино нешто што ми прави ќеф  и кое го сметам за одлична понуда од речиси сите аспекти е СуперБ. Шкодилак Оставија ми е така-така, ама за парите за кои се нуди, не би. Фобијата ми изгледа тињесто, а таа од понудата нема ништо од опрема.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #121 на: 07 Декември 2011, 13:27:08 pm »
Фиестава ги утепа другите, ко што гледам.  ;D А баш мислев нешто различно ќе испадне. А за корсава гласале луѓе, а НИКОЈ не ја спомна? Баш пишав дека немам поим што мотори се, какви коли се новиве корси. Некакво искуство? Зошто ја гласавте Корсата за второ место да се јаде со Свифт?  ???

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #122 на: 07 Декември 2011, 13:28:14 pm »
Ако збориме за Шкода једино нешто што ми прави ќеф  и кое го сметам за одлична понуда од речиси сите аспекти е СуперБ. Шкодилак Оставија ми е така-така, ама за парите за кои се нуди, не би. Фобијата ми изгледа тињесто, а таа од понудата нема ништо од опрема.
Фабиата и сите шкоди ми изгледаат многу убаво. Класичен е изгледот и европски. Не е како Хундаи и не е недефиниран како 208. Тоа објаснува и зошто луѓето што ги гледам во шкоди се постари и посериозни луѓе. Барем мене таков ми е впечатокот.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #123 на: 07 Декември 2011, 13:30:07 pm »
Фиестава ги утепа другите, ко што гледам.  ;D А баш мислев нешто различно ќе испадне. А за корсава гласале луѓе, а НИКОЈ не ја спомна? Баш пишав дека немам поим што мотори се, какви коли се новиве корси. Некакво искуство? Зошто ја гласавте Корсата за второ место да се јаде со Свифт???

Зошто гласале опелџии ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #124 на: 07 Декември 2011, 13:41:27 pm »
Зошто гласале опелџии ;)
Ауу како му објасни :D  Корсата е сјајно ауто, бестселер, не знам што е чудно...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #125 на: 07 Декември 2011, 13:45:55 pm »
Зошто гласале опелџии ;)
Ауу како му објасни :D  Корсата е сјајно ауто, бестселер, не знам што е чудно...
Си ја возел? Знаеш некој што ја возел? Знаеш некој што знае некој што ја возел? Колкава потрошња има низ Скопје? Колку чинат сервисите?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #126 на: 07 Декември 2011, 13:54:12 pm »
A како што разбрав ова не е за прво возило или се лажам. Ако не е, тогаш мислам дека Панда е многу кул аутенце поготово за млади.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #127 на: 07 Декември 2011, 14:00:13 pm »
Колега има корса со 1.2, 9-10л градска(со клима). Корсата е тешка туч, само плаче колку не иде и колку троши. Корсата е од средина на 2008 година, со нецели 40-тина илјади км. Сака да ја смени за старо BMW 320 дизел, пошто е убеден дека помалку ќе му троши.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #128 на: 07 Декември 2011, 14:00:19 pm »
A како што разбрав ова не е за прво возило или се лажам. Ако не е, тогаш мислам дека Панда е многу кул аутенце поготово за млади.
Таа класификација од прво, второ, и остали возила ми е безвезна. Не ја разбирам, ниту ме интересира. Панда освен што е ружно аутце, немам друг коментар. Неможам да си објаснам зошто ја прават ОНОЛКУ ружна таа кола. Едноставно ми е необјасниво. А дека е океј, едноставно не сум и дал шанса, зошто е ТОЛКУ ружна. Да ја направат да изгледа нормално (206ка, Ц2...) сигурно ќе се продава одлично. Одвратна е на изглед, и воопшто не се срамам да го кажам тоа. Секако ова е субјективно мислење.

Mислам, каде со овој изглед во 2011та?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #129 на: 07 Декември 2011, 14:08:17 pm »
Колега има корса со 1.2, 9-10л градска(со клима). Корсата е тешка туч, само плаче колку не иде и колку троши. Корсата е од средина на 2008 година, со нецели 40-тина илјади км. Сака да ја смени за старо BMW 320 дизел, пошто е убеден дека помалку ќе му троши.
Фала, шпекулирав така нешто. Ама стварно незнам некој со корса од новиве. :) А дека Баварецот ќе му троши помалце, тоа гарантирам. :)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #130 на: 07 Декември 2011, 14:08:28 pm »
Mislam deka temava malce da se preformulira,zasto kako so gledam sekoj razlicno si ja svaka......nekoj odlucuvaat po kriteriumi kako ova da bi bilo edinstven avtomobil vo semejstvoto
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #131 на: 07 Декември 2011, 14:11:08 pm »
Mislam deka temava malce da se preformulira,zasto kako so gledam sekoj razlicno si ja svaka......nekoj odlucuvaat po kriteriumi kako ova da bi bilo edinstven avtomobil vo semejstvoto
Ако де, разни мислења се добредојдени. :) Какви сака нека се критериумите, за тие пари нема бог знае колку избор. А ако мислиш на Лансер, Круз, Линеа, и остали метраши, за оваа цена колку и да сакаш нема или се очајни. Така да џабе муабетот. Според мене треба да си малку избеган да земеш кола со минимум опрема. :) Значи метрашиве почињаат од 13.000 евра, а тоа е далеку над 10.950 евра.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #132 на: 07 Декември 2011, 14:16:00 pm »
Фала, шпекулирав така нешто. Ама стварно незнам некој со корса од новиве. :) А дека Баварецот ќе му троши помалце, тоа гарантирам. :)

Човекот има и саксо 1.5д , тоа стварно малку троши, ова му дојде шокантно. најмногу се нервира што не иде а троши :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #133 на: 07 Декември 2011, 14:16:37 pm »
Еве ти метраш со вграден плин. Бирај што ќе ставаш плус со кусурот :)

А викендов можеш и да ги посетиш ;)
http://fiat.com.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=536&mid=892&tabId=29&tabindex=0

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #134 на: 07 Декември 2011, 14:26:55 pm »
Ej иде со плин? Џинјс! Само да не се клошарат, да речат дека не се достава опрема... А пунто не иде со плин? Те мајката... Ѕвонам.